انتخاب بهترین بیمه سمعک برای ناشنوایان موصوعی بسیار مهم است و در صورت انتخاب درست نکردن میتواند هزبنه زیاد سمعک را برایتان بیشتر هم بکند. در این مقاله قصد داریم بهترین بیمه سمعک را برای شما عزیزان معرفی کنیم تا انتخابی درست داشته باشید. اگر هنوز با بیمهی سمعک آشنا نیستید میتوانید مقالهی هر چیزی که باید در مورد بیمه سمعک بدانید را مطالعه کنید.
کم شنوایی چیست؟
شنیدن یکی از حواس مهم برای انسان ها است که تاثیر زیادی در زندگی روزمره دارد. به طور معمول انسان ها توسط گفتار با یکدیگر در تعامل هستند بنابراین وجود شنوایی طبیعی برای افراد دارای اهمیت است. ما در مهمانی ها با دیگران صحبت می کنیم، در محل کار بسیاری از دستورات و تعاملات به صورت کلامی خواهد بود، کودکان در مدرسه با استفاده از گفتار به یادگیری می پردازند و…. اما گاهی بر اثر عوامل مختلف، این حس دچار اختلال می شود. افزایش سن یکی از شایعترین علل ابتلا به کم شنوایی اکتسابی است که در آن سلول های حساس به صدا یا عصب شنوایی دچار آسیب تدریجی شده است.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نویزهای آسیب رسان و بلند را نیز می توان یکی دیگر از علل شایع بروز کم شنوایی دانست. مصرف برخی داروها، اختلالات مادرزادی، عفونت گوش و… نیز می توانند باعث ایجاد کم شنوایی شوند. درمان های متعددی برای کم شنوایی مطرح شده است شامل عمل جراحی، درمان دارویی، سمعک و وسایل کمک شنیداری، کاشت حلزون و… تشخیص اینکه کدام یک از درمان ها برای فرد مفیدتر است، بر عهده ی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی است.
اگر میخواهید بفهمید کم شنوا شدهاید یا نه میتوانید مقالهی چطور بفهمیم کم شنوا شدهایم را مطالعه کنید. همچنین اگر نیاز به ارزیابی شنوایی را در خود حس میکنید میتوانید به صغحه ارزیابی شنوایی مراجعه کنید.
چرا به سمعک نیاز داریم؟
کم شنوایی می تواند تاثیرات زیادی در زندگی روزمره افراد داشته باشد. ممکن است فرد نتواند در یک مهمانی به خوبی صدای دیگران را بشنود و در مکالمات شرکت کند. تعاملات موجود در محیط کار یا منزل یا مدرسه و… تحت تاثیر این اختلال قرار خواهند گرفت و ناتوانی فرد در برقراری ارتباط صحیح با سایرین می تواند منجر به انزوا و کناره گیری از اجتماع شود. این امر به ویژه در سالمندان دارای اهمیت است و می تواند زمینه ساز بروز مشکلاتی از قبیل افسردگی شود. خوشبختانه به دلیل پیشرفت های روزافزون در این زمینه می توان گفت که اکثر موارد کم شنوایی به نوعی قابل درمان هستند.
گروهی از بیماران با استفاده از دارو یا جراحی و… می توانند شنوایی خود را به طور کامل یا نسبی باز یابند. کم شنوایی های انتقالی (مشکل در کانال گوش، پرده گوش و استخوانچه ها) معمولا به درمان های جراحی یا دارویی جواب می دهند. عمده بیماران کم شنوا باید از سمعک و وسایل کمک شنیداری استفاده کنند و کم شنوایی آنها با استفاده از دارو یا جراحی قابل درمان نیست.
خوشبختانه عمده بیماران به خوبی می توانند از سمعک استفاده کنند و تا حد زیادی به زندگی عادی خود بازگردند. سمعک یک ابزار الکترونیکی است که صداهای محیطی را دریافت می کند. پس از اینکه مقداری شدت صدا را بالاتر برد و تغییرات لازم را بر روی آن اعمال کرد، این صدا به کانال گوش فرد ارائه می شود. سمعک ها انواع مختلفی دارند که برخی پشت گوش بوده و برخی داخل گوش قرار می گیرند. همانند سایر وسایل دیجیتالی امروزی، سمعک ها نیز دارای تکنولوژی های مختلفی هستند و رده قیمتی متفاوتی دارند. به طور کلی می توان سمعک را یک پروتز گران قیمت دانست که تهیه و پرداخت هزینه ی آن برای گروهی از بیماران، کار آسانی نیست.
در صورتی که به سمعک با دریافت مشاوره برای گوشهایتان نیاز دارید میتوانید با پر کردن فرم درخواست مشاوره دانیال کلینیک متخصصان ما را از نیاز خود آگاه کنید.
سمعک چیست؟
سمعک یک وسیله الکترونیکی است که وظیفه ی تقویت اصوات را بر عهده دارد. این ابزار دارای سه بخش اصلی است که تمامی سمعک ها آن را دارند. بخش اول که میکروفن سمعک نام دارد، وظیفه دارد تا صداهای محیطی را دریافت نماید و برای اعمال تنظیمات و تقویت به بخش پردازنده بفرستد. بخش دوم که آمپلی فایر نام دارد، تقویت لازم را بر روی صداها انجام داده و آن را آماده اراده به گوش فرد می کند. بخش پایانی که رسیور یا بلندگو نام دارد، صداهای تقویت شده را به کانال گوش فرد می فرستد.
سمعک ها دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند. سمعک های پشت گوشی از جمله پرکاربردترین سمعک هستند. همانگونه که از نام شان مشخص است، قطعه اصلی سمعک در پشت گوش بیماران قرار می گیرد. این بخش مسئول تقویت صداها است و صداهای تقویت شده نهایی توسط یک لوله و قالب پلاستیکی به داخل کانال گوش فرد فرستاده می شوند. سمعک های داخل گوشی نوع دیگری از سمعک ها هستند که تمام قطعات آن درون یک بدنه پلاستیکی تعبیه شده و در داخل گوش فرد قرار می گیرند.
این بدنه با توجه به ساختار گوش هر فرد و بر اساس قالب گوش او آماده می شود و اندازه های مختلفی دارد که بخشی از کانال گوش و لاله گوش را می پوشاند. افت های شنوایی کم معمولا به سمعک های کوچکتری نیاز دارند که داخل مجرای گوش قرار می گیرند. اخیرا انواع جدیدی از سمعک ها معرفی شده اند که سمعک ریک نامیده می شوند. این سمعک ها در واقع نوعی سمعک پشت گوشی هستند که رسیور آنها از بدنه اصلی جدا بوده و در کانال گوش قرار می گیرد.
این امر امکان آن را می دهد تا سمعک های ظریف تری تولید شوند که مخفی تر هستند و در عین حال توان خروجی بالایی نیز دارند. برخی انواع کم شنوایی به عنوان کاندید مناسبی برای این نوع سمعک ها هستند. تکنولوژی به کار رفته درون سمعک ها نیز متفاوت است و می تواند بر کیفیت نهایی صدا اثر گذاشته و باعث تفاوت قیمت سمعک ها شود. تشخیص اینکه فردی به سمعک نیاز دارد برعهده ی متخصص گوش و حلق و بینی است.
پس از انجام آزمایشات لازم و تعیین علت و نوع کم شنوایی، فرد برای دریافت سمعک به شنوایی شناس ارجاع داده خواهد شد. انتخاب نوع و مدل سمعک بر اساس نظر و پیشنهاد شنوایی شناس است که ویژی های شنوایی فرد، وضعیت مالی و… را مدنظر قرار می دهد. پس از این است که انتخاب بهترین بیمه سمعک به کار شما میآید.
بیمه سمعک چیست؟
سمعک به عنوان یک پروتز که به تقویت اصوات می پردازد، امروزه در دسترس است. اما عده زیادی از مبتلایان به کم شنوایی علی رغم وجود مشکلات متعدد ارتباطی، برای دریافت سمعک مراجعه نمی کنند. هزینه ی بالای این دستگاه ها را می توان به عنوان یکی از موانع در این زمینه دانست که بیماران را از مراجعه برای دریافت وسیله کمک شنیداری، باز می دارد. این عدم مراجعه می تواند عواقب زیادی برای فرد و ارتباطات او داشته باشد. وجود پشتوانهای به نام بیمه سمعک میتواند مبتلایان به کم شنوایی را بیشتر ترغیب کند.
برای حل این مشکل، راه حل های مختلفی ارائه شده است از جمله پرداخت کمک هزینه ی سمعک توسط شرکت های بیمه. بیمه های مختلف پایه و تکمیلی اقدام به پرداخت مبالغ مختلفی تحت عنوان کمک هزینه ی سمعک به بیمه شدگان خود می کنند. معمولا این کمک هزینه از قیمت اصلی سمعک کمتر است و تعداد محدودی از بیمه ها هستند که کل مبلغ سمعک را پرداخت می کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی این شرکت های بیمه و مبالغ پرداختی آنها بپردازیم تا بهتر بتوانید در مورد خرید سمعک تصمیم بگیرید.
چه کسانی می توانند از بیمه سمعک استفاده کنند؟
شرکت هایی که بیمه پایه و تکمیلی را ارائه می کنند، این تسهیلات را برای بیمه شده اصلی، مستمری بگیران و افراد تحت تکفل آن ها در نظر گرفته اند. افراد تحت تکفل یعنی همسر فرد بیمه شده (زن یا شوهر)، فرزندان دختر بیمه شده که مجرد هستند و درآمد و شغلی ندارند، فرزندان پسر بیمه شده که زیر سن ۱۸ سال هستند یا اشتغال به تحصیل دارند، والدین فرد بیمه شده که سن بالای ۶۵ سال دارند و از نظر پزشک معتمد بعنوان از کار افتاده به حساب می آیند
حتی خواهر و برادر فرد بیمه شده که شرایط فرزندان دختر و پسر که در بالا اشاره شد را دارند و تحت تکفل بیمه شده به حساب می آیند. همه ی این افراد می توانند کمک هزینه سمعک را از بیمه خود دریافت کنند که مبالغ مختلفی دارد و بر اساس نوع بیمه و قرارداد مشخص می شود.
کدام بیمه ها کمک هزینه سمعک را پرداخت می کنند؟
بیمه های زیادی هستند که کمک هزینه ی سمعک را پرداخت می کنند. در اینجا به تعدادی از بیمه های ارائه دهنده ی تسهیلات سمعک و مبالغ پرداختی هر یک اشاره کرده ایم.
بیمه آتیه سازان حافظ: حداکثر مبلغ ۵۰۰ هزار تومان توسط این بیمه تکمیلی پرداخت می شود که مجری بیمه تکمیلی سازمان بیمه سلامت است.
| بیمه آسیا: سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
|
بیمه ایران: سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است.
| بیمه البرز :سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است.
|
بیمه بانک سپه: مبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان سقف پرداختی برای هر گوش توسط این شرکت بیمه تعیین شده است.
| بیمه بانک تجارت: برای دو گوش در مجموع مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت می شود.
|
بیمه بانک کشاورزی: مبلغ ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر گوش و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه پرداخت می شود.
| بیمه بانک صادرات: مبلغ ۳ میلیون تومان بعنوان کمک هزینه سمعک پرداخت می شود.
|
بیمه بانک ملی: حداکثر مبلغ ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک و هر ساله نیز مبلغ ۲۷۰ هزار تومان بعنوان کمک هزینه تعمیرات سمعک و خدمات سمعک پرداخت می شود.
| بیمه بانک ملت: مبلغ ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای یک گوش و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه در نظر گرفته شده است.
|
بیمه سلامت: مبلغ ۸۸۲ هزار تومان به عنوان کمک هزینه ثابت و برای یک گوش در نظر گرفته شده است. کودکان زیر ۷ سال می توانند کمک هزینه را برای دو گوش دریافت کنند و پرداخت این هزینه ها هر ۱۰ سال یکبار خواهد بود. افت شنوایی کمتر از ۴۰ دسیبل شامل این کمک هزینه نمی شود.
| بیمه سازمان شهرداری: مبلغ ۹۰۰ هزار تومان برای هر گوش که در مجموع ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد شد، توسط این شرکت بیمه به بیمه شدگان پرداخت می شود.
|
بیمه سازمان صدا و سیما: مبلغ ۱ میلیون و ۳۵ هزار تومان به کمک هزینه سمعک توسط این بیمه به بیماران پرداخت می شود.
| بیمه شرکت نفت: برای هر گوش مبلغ ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در افراد بالای ۱۴ سال و مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در افراد زیر ۱۴ سال به عنوان کمک هزینه توسط این بیمه پرداخت می شود.
|
بیمه دانا: سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است | بیمه شرکت های هواپیمایی: مبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان هزینه سمعک در این شرکت بیمه معین شده است که برای دو گوش برابر با ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
|
بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح :مبلغ ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که برای جانبازان نیروهای مسلح برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. | بیمه شرکت هواپیمایی ماهان: مبلغ ۱ میلیون تومان توسط این شرکت بیمه به عنوان کمک هزینه سمعک به بیماران پرداخت خواهد شد.
|
بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت: مبلغ ۸۸۰ هزار تومان برای یک گوش توسط این بیمه پرداخت خواهد شد. کودکان زیر ۶ سال می توانند این مبلغ را برای دو گوش قابل پرداخت است. | بیمه کوثر: به نوع قرارداد بیمه بستگی دارد و تا سقف ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش است.
|
بیمه پارسیان: مبلغ ۷۰۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه پرداخت می شود که برای دو گوش برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.
| بیمه میهن: مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش و در مجموع مبلغ ۱ میلیون تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه مشخص شده است.
|
بیمه تامین اجتماعی: هزینه ثابت ۱ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که فرد هر ۱۰ سال یکبار می تواند آن را دریافت نماید. | بیمه نظام آسایش: مبلغ ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت خاهد شد. |
اگر نام شرکت بیمه شما در این لیست نبود بدین معنی نیست که آنها کمک هزینه سمعک پرداخت نمی کنند. تنها بدین معنی است که در زمان نگارش این مقاله، اطلاعات مروبط به آن بیمه در دسترس نبوده است.
بهترین بیمه سمعک کدام است؟
شرکت های بیمه متعددی این خدکات را ارائه می کنند. همانگونه که در بخش قبل مشاهده کردید، هزینه ی پرداختی شرکت ها با یکدیگر تفاوت دارد. و تعیین بهترین بیمه سمعک دشوار است. این تفاوت ها به دلیل تفاوت سیاست های شرکت های بیمه و نیز نوع قراردادی است که با بیمه امضا شده است. هزینه ی سمعک با استفاده از این طرح ها تا حدودی کاهش خواهد یافت و در تعداد محدودی از موارد، کل هزینه سمعک به بیمار پرداخت می شود.
مبلغ پرداختی از طرف بیمه به نوع سمعک، سطح تکنولوژی آن، قیمت سمعک و… بستگی ندارد. شاید یک بیمار بخواهد سمعکی گران قیمت را تهیه کند و بیمار دیگری با سمعک معمولی نیز موافق باشد. بیمه مقدار ثابتی به هر دو نفر پرداخت می کند در نتیجه این اختلاف قیمت بین دو سمعک را باید بیمار از جیب خود بپردازد. در مورد سمعک یک گوشی یا دوگوشی نیز تفاوت هایی در مبلغ پرداختی وجود دارد که گاهی به سن بیمار نیز مرتبط است. از آنجا که کودکان نیاز بیشتری به شنوایی دارند و برایشان حیاتی است که با هر دو گوش بشنوند، شرکت های بیمه معمولا برای کودکان پرداخت کمک هزینه دو سمعک را تقبل می کنند.
هزینه سمعک با بیمه سمعک چه تفاوتی می کند؟
سمعک ها به عنواندستگاههای الکترونیکی نسبتا گران قیمت شناخته می شوند. بنابراین طبیعی است که گروهی از بیماران به دلیل مشکلات مالی نتوانند هزینه ی این دستگاه ها را پرداخت کرده و سمعک دریافت کنند. شرکت های بیمه در صدد حل این مشکل بوده و مبالغی را به عنوان کمک هزینه پرداخت می کنند. آنچه که بیمه می پردازد، به شرکت بیمه گر و نوع قراردادی که دارد مربوط است. بیمار ابتدا هزینه ی سمعک را پرداخت می کند و سپس این کمک هزینه توسط شرکت بیمه به حساب او واریز خواهد شد.
این هزینه از قیمت اصلی سمعک کسر می شود. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که بیمه گذار او مبلغ یک میلیون تومان جهت کمک هزینه سمعک پرداخت می کند. این فرد اگر یک سمعک معمولی با قیمت ۳ میلیون تومان خریداری کند، با احتساب این کمک هزینه در واقع ۲ میلیون تومان برای سمعک پرداخته است. اما اگر همین فرد یک سمعک ۷ میلیون تومانی انتخاب کند، پس از دریافت کمک هزینه ی سمعک در واقع ۶ میلیون تومان بابت آن پرداخت کرده است.
مراحل دریافت بهترین بیمه سمعک چیست؟
شرکت های بیمه معمولا به صورت مستقیم با همه ی شنوایی شناسان قرارداد ندارند بنابراین بیمار باید ابتدا سمعک را خریداری کند و سپس با ارائه مدارک مربوطه، به دنبال دریافت کمک هزینه سمعک باشد. تعدادی از شرکت ها وجود دارند که با کلینیک های خاص شنوایی قرارداد دارند و مستقیما کمک هزینه سمعک را برای شنوایی شناس واریز می کنند.
در نتیجه فرد ابتدا به شنوایی شناس مراجعه کرده و سمعک خود را با تخفیف خریداری می کند و سپس شرکت بیمه این مبلغ کمک هزینه را به حساب مرکز شنوایی واریز می کند. در مورد بیمه های دیگر، پس از دریافت سمعک و پرداخت کامل هزینه ی آن به شنوایی شناس، با در دست داشتن مدارک مربوطه باید به کارگزاری های بیمه خود مراجعه کنید تا آن ها بتوانند مراحل پرداخت کمک هزینه سمعک را انجام دهند.
بیمه به چه نوع سمعک هایی تعلق می گیرد؟
میزان مبلغ پرداختی شرکت های بیمه به نوع سمعک بستگی ندارد. بنابراین اگر سمعک پشت گوشی، داخل گوشی، ریک، و… را خریداری کرده اید نباید نگران بیمه ی آن باشید. تکنولوژی های سمعک نیز متفاوت است و بر قیمت نهایی محصول اثر می گذارد. شرکت های تولید کننده سمعک معمولا سطوح مختلفی از تکنولوژی و قابلیت ها را برای محصولات شات در نظر می گیرند
این ردهها شامل سه رده پایه، متوسط و پیشرفته است. اما تفاوتی ندارد که سمعک شما رده بالا باشد یا معمولی. در هر صورت کمک هزینه سمعک به شما تعلق می گیرد. تنها تفاوت این است که مبلغ پرداختی بیمه یک عدد ثابت است بنابراین این اختلاف قیمت بین مدل های مختلف سمعک را باید از جیب خودتان پرداخت کنید.
عمدهی موارد کم شنوایی به صورت دو گوشی ایجاد می شود در نتیجه برای درمان نیز به دو سمعک نیاز داریم. وجود سمعک دو گوشی می تواند مزایای بسیاری برای فرد داشته باشد به عنوان مثال می تواند توانایی جهت یابی فرد را بهبود بخشد، درک گفتار در حضور نویز را ارتقاء می دهد، مانع از بروز اثرات محرومیت شنوایی در گوش دیگر می شود و… . با اینحال بیمه ها در برخی موارد فقط کمک هزینه سمعک را برای یک گوش پرداخت می کنند در حالیکه بیمه دیگر ممکن است برای هر دو گوش نیز پرداختی داشته باشد.
برای فهم اینکه آیا شرکت بیمه شما برای تجویز سمعک دو گوشی نیز کمک هزینه پرداخت می کند یا نه بهتر است با شنوایی شناس خود مشورت کنید و یا از بیمه تان سوال نمایید. لیست بیمه های مختلف ارائه دهنده ی کمک هزینه سمعک و میزان مبالغ پرداختی و همچنین برخی شرایط پرداخت آن ها در بخش قبلی همین مقاله اشاره شده است.
در این مقاله از زبان دکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال به بررسی بهترین بیمه سمعک میپردازد.
اینستاگرام: danialclinic
دانیال کلینیک
سوالات متداول:
- هر چند سال یکبار می توان از کمک هزینه سمعک استفاده نمود؟
هر شرکت بیمه دارای دستورالعمل های خاص خود در این زمینه است و معمولا هر ۱۰ یا ۵ سال یکبار این کمک هزینه به بیمه شده و افراد تحت تکفل او پرداخت می شوند. برای اطلاع از میزان دقیق پرداختی بیمه و مدت زمان ارائه مجدد این خدمت توسط بیمه می توانید از کارگزاری های بیمه خود سوال نمایید.
- مدارک لازم جهت دریافت بیمه سمعک چیست؟
مدارکی که برای دریافت کمک هزینه سمعک به آن نیاز دارید توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس به شما ارائه خواهد شد. مواردی نظیر:
- گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مبنی بر نیاز به استفاده از سمعک که پس از دریافت این گواهی برای دریافت سمعک باید به شنوایی شناس مراجعه کنید.
- برگه ادیوگرام که نشان دهنده ی میزان افت شنوایی و لزوم استفاده از سمعک توسط بیمار است.
- فاکتور مربوط به سمعک که پس از خرید سمعک از شرکت های نماینده، صادر خواهد شد.
- کارت گارانتی معتبر سمعک که دارای نام سمعک، نام بیمار و تاریخ شروع گارانتی است و توسط ارائه دهندگان معتبر سمعک صادر می شود.
فرد با به همراه داشتن این مدارک می تواند به شرکت بیمه مراجعه نموده و درخواست پرداخت کمک هزینه ی سمعک را داشته باشد.
بدون دیدگاه