در مورد گوش میانی چه می دانید؟

در مورد گوش میانی چه می دانید؟

فهرست مطالب

گوش میانی بخشی از گوش است که بین پرده گوش و گوش داخلی قرار دارد. عملکرد گوش میانی انتقال صدا از گوش خارجی به گوش داخلی است. در این مقاله با عملکرد گوش میانی، قسمت های مختلف گوش میانی و نحوه انتقال امواج صوتی از طریق گوش میانی آشنا خواهید شد.

گوش میانی از سه استخوان تشکیل شده است: چکشی، سندانی و رکابی. دریچه بیضی شکل، دریچه گرد و شیپور استاش.

استخوانچه های گوش میانی

پرده گوش که در گوش خارجی قرار دارد بسیار نازک است و توسط عضلات کوچک کشیده می شود. فشار امواج صوتی باعث لرزش پرده گوش می شود. ارتعاشات از طریق سه استخوان در گوش میانی به داخل گوش منتقل می شوند: چکشی، سندانی و رکابی. این سه استخوانچه گوش میانی نوعی پل تشکیل می دهند و آخرین استخوانچه است که صداها را به دریچه بیضی شکل می رساند.

دریچه بیضی چیست؟

در گوش میانی، دریچه بیضی وجود دارد که ورودی حلزون گوش داخلی را می پوشاند. هنگام لرزش پرده گوش، امواج صوتی به استخوانچه های گوش میانی منتقل می شوند و از طریق دریچه بیضی به حلزون گوش منتقل می گردند.

وقتی امواج صوتی از پرده گوش به دریچه بیضی منتقل می شود، گوش میانی به عنوان یک مبدل صوتی برای تقویت امواج عمل می کند. فشار امواج روی دریچه بیضی شکل حدود ۲۰ برابر بیشتر از پرده گوش است که به دلیل تفاوت اندازه بین سطح نسبتا بزرگ پرده گوش و سطح کوچکتر دریچه بیضی است. همین قاعده زمانی صدق می کند که فردی با کفش پاشنه تیز پا روی پای شما می گذارد: سطح کوچک پاشنه بسیار بیشتر از کفشی تخت با سطح پاشنه بزرگتر، درد ایجاد می کند.

دریچه گرد

در گوش میانی، پنجره گرد وجود دارد. وقتی ارتعاشات درون حلزون حرکت می کند، در نهایت انرژی آن از طریق این دریچه خارج می شود. در واقع وجود آن برای حرکت مایعات درون حلزون، ضروری است.

شیپور استاش

یکی دیگر از عملکردهای مهم گوش میانی توسط شیپور استاش انجام می شود. این لوله در گوش میانی است و گوش را با حلق مرتبط می سازد. عملکرد شیپور استاش این است که فشار هوا را در دو طرف پرده گوش برابر کند تا اختلاف فشار در گوش ایجاد نگردد. شیپور هنگام بلع باز می شود بنابراین فشار هوا در داخل و خارج گوش برابر می شود.

در بیشتر موارد فشار به طور خودکار برابر می شود اما اگر این اتفاق نیفتد می توان با انجام یک عمل بلع قوی، آن را ایجاد کرد. در صورت بلع، لوله ای که حلق را با گوش وصل می کند ؛باز میشود و فشار برابر می شود.

ممکن است در شرایطی فشار داخل پرده گوش با فشار خارجی پرده گوش متفاوت باشد. اگر این اختلاف برطرف نشود، فشاری بر روی پرده گوش ایجاد می شود و از ارتعاش مناسب آن جلوگیری می کند. ارتعاش محدود منجر به کاهش اندکی در شنوایی می شود. تفاوت زیاد فشار باعث ناراحتی و حتی درد خفیف می شود. فشار ایجاد شده در گوش اغلب در شرایطی رخ می دهد که تغییر مداوم فضا داریم. به عنوان مثال هنگام پرواز یا رانندگی در مناطق کوهستانی.

گوش میانی تنها یک قسمت از دستگاهی است که ما را قادر می سازد بشنویم و تعادل خود را نیز حفظ کنیم. در وب سایت ما می توانید با تمام قسمت های گوش آشنا شده و عملکرد هر کدام را درک کنید.

برای درمان پارگی پرده گوش و درد گوش به کلینیک دانیال مراجعه نمایید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات