کم شنوایی حسی عصبی یا sensorineural hearing loss

کم شنوایی حسی عصبی یا sensorineural hearing loss

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

فهرست مطالب

کم شنوایی حسی عصبی (SNHL) در اثر آسیب به ساختارهای گوش داخلی یا عصب شنوایی ایجاد می شود. علت بیش از ۹۰ درصد کاهش شنوایی در بزرگسالان است. علل شایع SNHL شامل قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد ، عوامل ژنتیکی یا روند پیری طبیعی است.

عضوی مارپیچ درون گوش داخلی شما به نام حلزون گوش شما حاوی موهای ریزی است که به عنوان استریوسیلیا شناخته می شود. این موها ارتعاشات حاصل از امواج صوتی را به سیگنال های عصبی تبدیل می کنند که عصب شنوایی به مغز می رساند. قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند به این موها آسیب برساند.

با این حال ، ممکن است تا ۳۰ الی ۵۰ درصد از بین رفتن سلول های مویی حلزون، کم شنوایی حس نشود. کم شنوایی حسی عصبی بسته به درجه آسیب ممکن است از کم شنوایی خفیف تا کم شنوایی کامل باشد.

کم شنوایی حسی عصبی یک بیماری تهدید کننده زندگی نیست، اما اگر به درستی مدیریت نشود می تواند در توانایی شما در برقراری ارتباط تداخل ایجاد کند و بسته به علت می تواند در یک گوش یا هر دو گوش ایجاد شود. اگر شروع این نوع کم شنوایی به صورت تدریجی باشد، ممکن است علائم شما بدون تست شنوایی مشخص نباشد. اگر SNHL ناگهانی را تجربه کنید ، علائم شما در طی چند روز بروز می کند. بسیاری از افراد ابتدا هنگام بیدار شدن متوجه SNHL ناگهانی می شوند.

کم شنوایی حسی عصبی و سمعک ماسب آن

علائم کم شنوایی حسی عصبی

  • وقتی صدای پس زمینه وجود دارد ، در شنیدن صدا مشکل وجود دارد
  • مشکل خاصی در درک صدای کودکان و زنان وجود دارد
  • سرگیجه یا مشکلات تعادل
  • صداها مبهم به نظر می رسند
  • صداها شنیده میشوند ولی ذر درک آن ها مشکل وجود دارد
  • وزوز گوش (زنگ زدن در گوش)

عوامل ایجاد کننده کم شنوایی حسی عصبی

SNHL می تواند مادرزادی باشد ، به این معنی که در بدو تولد وجود داشته باشد و یا میتواند اکتسابی باشد موارد زیر دلایل احتمالی SNHL است.

مادرزادی

کم شنوایی مادرزادی از بدو تولد وجود دارد و یکی از شایع ترین ناهنجاری های هنگام تولد است. این در حدود ۱ تا ۳ نوزاد در هر ۱۰۰۰ تولد است.

حدود ۵۰ درصد کودکان متولد شده با کم شنوایی مادرزادی ، آن را از عوامل ژنتیکی ایجاد می کنند و نیمی دیگر از عوامل محیطی ایجاد می کنند. بیش از ۱۰۰ ژن با کاهش شنوایی ژنتیکی مرتبط هستند. عفونت و کمبود اکسیژن می تواند منجر به کاهش شنوایی شود.

سروصدا های بلند

قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند منجر به SNHL شود. حتی قرار گرفتن یکبار در معرض صداهایی مانند شلیک گلوله یا انفجار می تواند باعث آسیب دائمی شنوایی شود. گاهی سلول های مویی بر اثر سر و صدای زیاد آسیب می بینند. در نتیجه ی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای شدید، به عنوان مثال در محیط کار یا گوش دادن به موسیقی بلند، اختلال شنوایی حسی عصبی بروز می کند.

پیرگوشی

Presbycusis نام دیگری برای کاهش شنوایی مربوط به سن است. تقریباً از هر ۳ نفر بین ۶۵ تا ۷۴ سال در ایالات متحده ۱ نفر دچار کم شنوایی است. در سن ۷۵ سالگی ، تقریباً نیمی از آنها دچار نوعی کم شنوایی می شوند. همه در طول زندگی، به تدریج برخی از سلولهای مویی کوچک موجود در حلزون گوش را از دست می دهند که موجب می شود تا شنوایی آنها به تدریج کاهش یابد. این امر بخشی از روند طبیعی افزایش سن است. افزایش سن یکی از علل اصلی کم شنوایی حسی عصبی است. کاهش شنوایی حسی عصبی ناشی از سن را پیرگوشی می نامند.

کم شنوایی حسی عصبی و سمعک ماسب آن

سمعک بهترین گزینه برای کم شنوایی حسی عصبی

تجویز سمعک می‌تواند انتخابی مناسب برای بهبود کم‌شنوایی حسی عصبی باشد. خرید سمعک مناسب می‌تواند شما را در داشتن صدایی شفاف و درست از محیط اطراف با توجه به بیماری‌های مختلف یاری کند.

علت های دیگر این بیماری چیست؟

کم شنوایی حسی عصبی معمولا به دلایل زیر ایجاد می شود:

  • انواع خاصی از بیماریها
  • سرخجه در دوران بارداری
  • وزن کم هنگام تولد
  • آسیب های سر/گوش
  • مصرف برخی داروها

شما همچنین اگر در معرض بیماری هایی مانند اوریون، مننژیت، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری منییر قرار گرفته اید یا از داروهای خاصی مانند آسپرین، سیس پلاتین، کینین یا آنتی بیوتیک های استرپتومایسین و جنتامایسین استفاده کرده اید، ممکن است دچار کم شنوایی حسی عصبی شوید.

اگر مادر شما در دوران بارداری دچار سرخجه شده باشد یا وزن شما هنگام تولد کم باشد، ممکن است اختلال شنوایی حسی عصبی ایجاد شود.

کم شنوایی حسی عصبی می تواند ارثی باشد (کم شنوایی ژنتیکی) و در نهایت ممکن است به دلیل آسیب به سر/گوش، قدرت شنوایی خود را از دست بدهید.

اگر دچار افت شنوایی حسی عصبی در هر دو گوش هستید (کم شنوایی حسی عصبی دو طرفه) و تفاوت زیادی در کم شنوایی بین گوش ها وجود دارد، به آن کم شنوایی حسی عصبی نامتقارن می گویند.

کم شنوایی حسی عصبی و سمعک ماسب آن

چگونه می توان کم شنوایی حسی عصبی را درمان کرد؟

افرادی که کم شنوایی حسی عصبی دارند نمی توانند شنوایی خود را به حالت اولیه برگردانند اما بیشتر افراد می توانند از سمعک استفاده کنند. کاهش شنوایی حسی عصبی شدیدتر یا عمیق تر را می توان با کاشت حلزون شنوایی درمان کرد. برخی از موارد کم شنوایی حسی عصبی را می توان (تا حدی) با جراحی درمان کرد.

یک شنوایی سنجی توسط شنوایی شناس برایتان انجام می شود سپس تشخیص می دهند که شما دچار چه نوع کم شنوایی هستید. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی می تواند در مورد روند درمان کم شنوایی تصمیم بگیرد. عمده موارد کم شنوایی دارای درمان دارویی یا جراحی نیستند و فقط با استفاده از دستگاه تقویت کننده می توان آن را مدیریت نمود.

سمعک دارای انواع مختلفی است که با توجه به میزان و نوع کم شنوایی، بودجه، توانایی های شما و…. توسط شنوایی شناس به شما پیشنهاد خواهد شد. استفاده از سمعک نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به افت حسی-عصبی دارد. همچنین قادر است احتمال بروز محرومیت شنوایی ناشی از عدم تحریک مسیرهای شنوایی مغز را کاهش دهد.

برای ارزیابی وزوز گوش می‌توانید به کلینیک دانیال مراجعه کنید.

علائم و نشانه های کم شنوایی

انواع کم شنوایی

منبع:enthealth

تماس با دانیال کلینیک:

۸۶۰۳۵۹۵۳

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات