مهم ترین نکات در مورد بیمه سمعک در ۱۴۰۲

مهم ترین نکات در مورد بیمه سمعک در ۱۴۰۲

خرید سمعک، سمعک، قیمت سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع سمعک

فهرست مطالب

خدمات درمانی در تمام کشور‌ها بسیار هزینه‌بر است و اگر به فکر یک بیمه ی خوب نباشید می‌تواند هزینه‌هایی کمر شکن برای شما در بر داشته باشد. کسانی که به کم شنوایی مبتلا هستند همیشه از هزینه زیاد تهیه‌ی سمعک نگران هستند. سمعک ها وسایل درمانی گران قیمتی هستند که خرید آن‌ها می‌تواند بار مالی بسیاری برای بیماران داشته باشد. بیمه سمعک کمک می کند تا این افراد بتوانند با هزینه کمتری نیاز خود را برای سمعک رفع کنند.

سمعک‌ها انواع مختلفی دارند و بسته به نوعشان می‌توانند قیمت گرانی داشته باشند. با مراجعه به مقاله‌ی بررسی انواع سمعک و ویژگی‌های آن‌ها می‌توانید در مورد آن‌ها مطالعه کنید و انتخاب مناسب تری را با مشاوره یک شنوایی شناس داشته باشید.

سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

بیمه سمعک چیست؟

بیمه درمانی قراردادی است که بیمه‌گر را ملزم می‌کند که بخشی یا تمام هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی یک فرد را در ازای دریافت حق بیمه بپردازد. به طور خاص، بیمه درمانی معمولا هزینه‌های پزشکی، جراحی، داروهای تجویزی و گاهی اوقات دندانپزشکی را که بیمه‌گذار متحمل می‌شود، پرداخت می‌کند. بیمه درمانی می تواند هزینه های ناشی از بیماری یا جراحت را به بیمه گذار بازپرداخت کند یا مستقیما به ارائه دهنده خدمات پزشکی پرداخت کند.

این بیمه ها اغلب در بسته های مزایای کارفرما به عنوان وسیله ای برای جذب کارکنان باکیفیت گنجانده می شود و توسط حق بیمه هایی تامین می شود که تا حدی توسط کارفرما پوشش داده می شود اما اغلب از چک های حقوق کارمندان نیز کسر می شود.

کم شنوایی می تواند در افراد مسن، شایع تر باشد. سمعک ها گران قیمت هستند بنابراین ممکن است خرید سمعک برای افرادی که درآمد کمتری دارند، دشوارتر باشد. در این مقاله بیمه سمعک و آنچه از بیمه گذاران مختلف باید انتظار داشت، مورد بحث قرار می گیرد. همچنین گزینه های ارائه شده توسط انواع بیمه ها، بررسی می گردد. سمعک ممکن است گران باشد و این قیمت ها اغلب شامل هزینه سمعک و خدمات حرفه ای مربوط به ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک می شود. تنها بخشی از بزرگسالانی که به سمعک نیاز دارند، از آن استفاده می کنند.

هنگامی که با شرکت بیمه خود در مورد سمعک تماس می گیرید، این سوالات ممکن است مطرح باشد:

  • مزایای ارائه شده و پوشش برای سمعک چیست؟
  • آیا باید از مرکز خاصی سمعک را تهیه کنم تا شامل این کمک هزینه باشم؟
  • اگر طرح سلامت کمک هزینه یا مزیتی برای سمعک داشته باشد، آیا باید مبلغ کامل سمعک را پرداخت کنم و سپس مدارک را برای بازپرداخت ارائه کنم یا می توانم بخشی از مبلغ را پرداخل کرده و بیمه مبلغ باقیمانده را به شنوایی شناس خواهد داد؟
  • آیا این کمک هزینه محدود به مدل های سمعک یا فناوری خاصی است یا شامل همه ی انواع داخل گوشی، پشت گوشی، هوشمند و… می شود؟
  • آیا معیار یا شرایطی برای پوشش بیمه وجود دارد؟ زیرا برخی از برنامه های بهداشتی ممکن است مستلزم این باشند که شما دارای درجه خاصی از کم شنوایی باشید تا از مزایای آنها بهره مند شوید.

بازپرداخت و تامین هزینه های درمان توسط بیمه های مختلف دارای شرایط متفاوتی است. برخی ممکن است هزینه های اعمال جراحی خاص یا برخی درمان ها را تقبل نکنند اما برخی این هزینه را می پردازند. میزان پرداختی نیز به نوع بیمه و قراردادی بستگی دارد که با شرکت بیمه منعقد شده است. در هنگام عقد چنین قراردادهایی بهتر ات به نوع پوشش و موارد استثناء آن نیز توجه نمایید.

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

آیا سمعک شامل بیمه می‌شود؟

بیمه های پایه عمدتا به پرداخت هزینه های اولیه درمانی می پردازند اما با توجه به محدودیت این خدمات، بیمه های درمان تکمیلی به عنوان یک گزینه مناسب تر برای پوشش هزینه های درمانی مطرح شده است. سمعک به عنوان یک پروتز در درمان کم شنوایی مورد استفاده قرار می گیرد.

شرکت های بیمه مستقیما هزینه آن را به شنوایی شناس و ارائه دهنده خدمات آن پرداخت نمی کنند. بلکه فرد باید ابتدا سمعک را تهیه کرده و سپس با استفاده از فاکتور رسمی و معتبر که شنوایی شناس در اختیارش قرار می دهد، برای دریافت کمک هزینه سمعک مراجعه می نماید.

میزان مبلغ پرداختی بسته به نوع قرار داد بیمه تفاوت دارد. گاهی بخشی از مبلغ و گاهی نیز تمام آن به بیماران پرداخت می شوند. در مورد سقف پرداختی توسط بیمه ها بهتر است اطلاعات لازم را توسط شنوایی شناس و متخصص شنوایی سنجی در تهران یا خود شرکت بیمه کسب کنید.

خرید سمعک، سمعک، قیمت سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع سمعک

چه کسانی شامل بیمه‌ی سمعک می‌شوند؟

خوشبختانه بسیاری از بیمه های پایه و تکمیلی برای سمعک مبلغ معمولا ثابتی را به عنوان کمک هزینه سمعک در نظر گرفته اند. پرداخت این کمک هزینه شامل بیمه شده اصلی، مستمری بگیران و افراد تحت تکفل آن ها در نظر گرفته اند و تحت شرایطی اقدام به پرداخت آن می نمایند. افراد تحت تکفل شامل موارد زیر است:

  1. همسر (زن یا شوهر فرد)
  2. فرزندان دختر تا زمانیکه ازدواج نکرده اند و فاقد شغل و حرفه می باشند.
  3. فرزندان پسر که سن سان کمتر از ۱۸ سال است یا منحصرا مشغول به تحصیل هستند و یا طبق نظر پزشک معتمد به عنوان از کار افتاده در نظر گرفته می شوند.
  4. پدر و مادر که سن پدر از ۶۰ سال بیشتر بوده و یا طبق نظر پزشک معتمد از کار افتادگی کلی باشد و در هر حال معاش آن ها توسط بیمه شده تامین گردد.
  5. خواهر و برادر تحت تکفل در صورتیکه شرایط فرزندان دختر و پسر را داشته باشند(بند های ۲ و ۳).

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

کدام بیمه‌ها از بیمه‌ی سمعک پشتیبانی می‌کنند؟

بسیاری از شرکت های بیمه در مورد سمعک به پرداخت مبالغ متفاوتی اقدام کرده اند. در این قسمت به معرفی این بیمه ها پرداخته ایم. این بیمه ها شامل:

  • بیمه آتیه سازان حافظ
  • بیمه آسیا
  • بیمه البرز
  • بیمه ایران
  • بیمه بانک تجارت
  • بیمه بانک سپه
  • بیمه بانک صادرات
  • بیمه بانک کشاورزی
  • بیمه بانک ملت
  • بیمه بانک ملی
  • بیمه پارسیان
  • بیمه تامین اجتماعی
  • بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت
  • بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح
  • بیمه دانا
  • بیمه سازمان صدا و سیما
  • بیمه سازمان شهرداری
  • بیمه سلامت
  • بیمه شرکت نفت
  • بیمه شرکت های هواپیمایی
  • بیمه شرکت هواپیمایی ماهان
  • بیمه کوثر
  • بیمه میهن
  • بیمه نظام آسایش

خرید سمعک، سمعک، قیمت سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع سمعک

هزینه سمعک با بیمه چه تغییری می‌کند؟

یکی از عللی که ممکن است فرد را از دریافت سمعک و درمان کم شنوایی اش منصرف کند، هزینه بالای سمعک است و قیمت سمعک این روزها انند هر کالا و یا خدمات دیگری افزایش پیدا کرده است . بنابراین طبیعی است که بسیاری از افراد به دنبال یافتن بیمه هستند تا هزینه سمعک را بپردازد. بیمه های کمی وجود دارند که تمام مبلغ سمعک را پرداخت می کنند. با اینحال اکثر بیمه ها بخشی از این مبلغ را خواهند داد.

حداقل پرداختی بین شرکت های بیمه برای هر سمعک مبلغ ۲۵۰ هزار تومان است. حداکثر پرداختی نیز ۳ میلیون تومان برای هر سمعک می باشد. اینکه بیمه شما تا چه میزان این هزینه را پوشش می دهد، به نوع قرارداد و شرکت بیمه برمیگردد. اگر سمعک تهیه کرده و یا به فکر تهیه سمعک هستید و می خواهید در مورد مبلغ کمک هزینه آن اطلاعات کسب کنید، بهتر است به خواندن این مقاله ادامه دهید.

مدارک لازم برای بیمه سمعک در سال ۱۴۰۰

روند دریافت کمک هزینه در اکثر بیمه ها یکسان است. مدارک اصلی که شما باید برای دریافت این کمک هزینه به بیمه ارائه کنید شامل موارد زیر است:

  1. گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی که در آن به استفاده از سمعک توصیه شده است.
  2. برگه ادیوگرام که نشان دهنده ی میزان افت شنوایی فرد است و زمان زیادی از آن نگذشته باشد.
  3. فاکتور خرید که توسط شنوایی شناس در زمان تحویل سمعک به فرد داده می شود.
  4. کارت گارانتی معتبر که توسط شرکت ارائه دهنده ی سمعک برای فرد تنظیم شده است و دارای نام بیمار، نام شرکت سمعک، مدل سمعک و تاریخ آغاز گارانتی است.

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

هزینه‌ی سمعک با انواع بیمه‌ها:

معمولا تمام هزینه سمعک توسط شرکت بیمه بازپرداخت نخواهد شد با اینحال بخشی از هزینه را تقبل خواهند کرد. میزان پرداختی در بیمه ها تفاوت دارد. در این بخش به معرفی بیمه ها و مبلغ پرداختی هر یک اشاره می کنیم.

بیمهمیزان پرداخت کمک هزینه سمعک
بیمه آتیه سازان حافظحداکثر مبلغ ۵۰۰ هزار تومان توسط این بیمه تکمیلی پرداخت می شود که مجری بیمه تکمیلی سازمان بیمه سلامت است. اینکه پرداخت به فرد تعلق گیرد، به نوع قرارداد با آن سازمان، اداره یا شرکت بستگی دارد.
بیمه آسیاسقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
بیمه البرزسقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
بیمه ایرانسقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
بیمه بانک تجارتبرای دو گوش در مجموع مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت خواهد شد.
بیمه بانک سپهمبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان سقف پرداختی برای هر گوش توسط این شرکت بیمه تعیین شده است.
بیمه بانک صادراتمبلغ ۳ میلیون تومان بعنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت می شود.
بیمه بانک کشاورزیمبلغ ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر گوش و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه سمعک پرداخت خواهد شد.
بیمه بانک ملتمبلغ ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای یک گوش و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه برای بیماران در نظر گرفته شده است.
بیمه بانک ملیحداکثر مبلغ ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک و هر ساله نیز مبلغ ۲۷۰ هزار تومان بعنوان کمک هزینه تعمیرات سمعک و خدمات سمعک توسط این بیمه پرداخت خواهد شد.
بیمه پارسیانمبلغ ۷۰۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه پرداخت خواهد شد. این مبلغ برای دو گوش برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد شد.
بیمه تامین اجتماعیهزینه ثابت ۱ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که فرد فقط هر ۱۰ سال یکبار می تواند از آن بهره مند شود.
بیمه خدمات درمانی کارکنان دولتمبلغ ۸۸۰ هزار تومان برای یک گوش توسط این بیمه پرداخت خواهد شد. کودکان زیر ۶ سال می توانند این مبلغ را برای دو گوش دریافت نمایند در صورتیکه افت شنوایی شان دو طرفه باشد.
بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلحمبلغ ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که برای جانبازان نیروهای مسلح برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
بیمه داناسقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
بیمه سازمان صدا و سیمادر مجموع مبلغ ۱ میلیون و ۳۵ هزار تومان به کمک هزینه سمعک توسط این بیمه به بیماران پرداخت خواهد شد.
بیمه سازمان شهرداریمبلغ ۹۰۰ هزار تومان برای هر گوش که در مجموع ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد شد، توسط این شرکت بیمه به بیمه شدگان پرداخت می شود.
بیمه سلامتمبلغ ۸۸۲ هزار تومان به عنوان کمک هزینه ثابت و برای یک گوش در نظر گرفته شده است. کودکان زیر ۷ سال می توانند کمک هزینه را برای دو گوش دریافت کنند و پرداخت این هزینه ها هر ۱۰ سال یکبار خواهد بود. افت شنوایی کمتر از ۴۰ دسیبل شامل این کمک هزینه نمی شود.
بیمه شرکت نفتبرای هر گوش مبلغ ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در افراد بالای ۱۴ سال و مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در افراد زیر ۱۴ سال به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت خواهد شد.
بیمه شرکت های هواپیماییمبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان هزینه سمعک در این شرکت بیمه معین شده است که برای دو گوش برابر با ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
بیمه شرکت هواپیمایی ماهانمبلغ ۱ میلیون تومان توسط این شرکت بیمه به عنوان کمک هزینه سمعک به بیماران پرداخت خواهد شد.
بیمه کوثربه نوع قرارداد بیمه بستگی دارد و تا سقف ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش می باشد.
بیمه میهنمبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش و در مجموع مبلغ ۱ میلیون تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه مشخص گردیده است.
بیمه نظام آسایشمبلغ ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت می گردد.

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

مراحل استفاده از بیمه سمعک

ابتدا باید مطمن باشید که افت شنوایی به روش های دیگر قابل درمان نیست و حتما به سمعک نیاز است. این کار به واسطه تعامل متخصص گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس انجام می شود. برای ایکه بتوانید از بیمه سمعک استفاده کنید باید چند مرحله را پشت سر بگذارید.

در قدم اول باید سمعک خود را از کلینیک معتبر شنوایی مانند کلینیک گوش تهران تهیه نمایید که با بیمه شما طرف قرارداد باشد. پس از دریافت سمعک، مدارک و گواهی پزشک به در بخش قبل ذکر شد را تکمیل نمایید. سپس به کارگذاری بیمه مراجعه نموده و شماره حساب جهت واریز مبلغ کمک هزینه را اعلام می نمایید.

پس از تایید مدارک توسط شورای پزشکی بیمه مبنی بر لزوم استفاده از سمعک، این کمک هزینه پس از مدتی به حساب فرد واریز خواهد شد. در مورد بیمه های تکمیلی ممکن است مراحل اندکی تفاوت داشته باشد. برخی از ظانها امکان واریز مستقیم مبلغ سمعک به حساب کلینیک شنوایی را دارند بنابراین شما یک معرفی نامه از بیمه دریافت کرده و آن را به شنوایی شناس ارائه می دهید و سمعک خود را دریافت می نمایید.

دانیال کلینیک

منابع:jarahan

سوالات متداول

  • آیا برای سمعک می توان از بیمه پول گرفت؟

بله. سمعک یک پروتز نسبتا گران قیمت است که ارتباط مستقیی با سلامت شنوایی و ارتباطات فرد دارد. هزینه ی بالای آن ممکن است فرد را از مراجعه و تلاش برای دران باز دارد. به همین دلیل شرکت های بیمه معمولا مبالغی را بعنوان کمک هزینه سمعک در نظر گرفته اند و در صورت نیاز، پرداخت خواهند کرد.

  • کمک هزینه بیمه برای سمعک چقدر است؟

این کمک هزینه به بیمه شما و نوع قراردادش با ساطمان یا ارگان بستگی دارد. به طور معمول بیمه ها یک سقف مشخص به عنوان حداکثر پرداختی خود تعیین می کنند که ارقام متفاوتی دارد. از ۲۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان. برای اطلاعات دقیق تر در مورد مبالغ پرداختی و نحوه انجام کار در بیمه های مختلف می توانید از بیمه خود سوال کنید.

  • برای دریافت کمک هزینه سمعک باید چه کارهایی انجام داد؟

ابتدا باید مشخص شود که آیا به سمعک نیاز دارید یا خیر. برای اینکار باید تست شنوایی را نزد شنوایی شناس انجام دهید و متخصص گوش و حلق و بینی نیز آن را تایید کند. سپس برای دریافت هزینه سمعک دو را دارید که به بیمه شما و روش کار آن بستگی دارد. روش اول این است که در برخی بیمه های طرف قرارداد با کلینیک های شنوایی، شما به بیمه مراجعه کرده و یک برگه معرفی نامه دریافت می کنید.

با ارائه این برگه به شنوایی شناس، میزان سقف پرداختی بیمه از هزینه کم شده و باقی مبلغ را به شنوایی شناس می پردازید. بیمه به صورت ماهانه این هزینه را به حساب کلینیک پرداخت خواهد کرد. روش دوم مربوط به بیمه هایی است که کمک هزینه را بازپرداخت می کنند. به این معنی که شما ابتدا سمعک را از کلینیک شنوایی تهیه کرده و تمام مبلغ را می پردازید. سپس با ارائه فاکتور معتبر و سایر مدارک مبنی بر لزوم اسفاده از سمعک و دریافت آن به کارگزاری بیمه، خواهید توانسب بخشی از هزینه را دریافت کنید.

  • آیا کمک هزینه بیمه برای سمعک به مدل خاصی از سمعک تعلق می گیرد؟

خیر. شما می توانید برای انواع سمعک های پشت گوشی، داخل گوشی، نامرئی، ریک و… از کمک هزینه بیمه استفاده نمایید. اما به این نکته توجه داشته باشید که مبلغ پرداختی بیمه به نوع سمعک و قیمت آن بستگی ندارد بنابراین شما تنها سقف مشخصی از هزینه را دریافت خواهید نمود. اگر سمعکی انتخاب کنید که قیمتی کمتر از تعرفه بیمه دارد، بنابراین کل هزینه سمعک را دریافت می کنید اما اگر سمعکی که انتخاب کرده اید دارای قیمتی بالاتر از تعرفه بیمه است، تفاوت قیمت را باید خودتان پرداخت کنید.

خرید سمعک، سمعک، قیمت سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع سمعک

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

۱۹ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات