کمک هزینه بیمه سمعک چطور دریافت می شود؟

کمک هزینه بیمه سمعک چطور دریافت می شود؟

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

فهرست مطالب

کم شنوایی یک مشکل رایج در جامعه است و عمده بیماران مبتلا به آن، درمان دیگری بجز استفاده از سمعک را پیش رو ندارند. و در این بین نبود کمک هزینه بیمه سمعک نیز مشکلی دیگر.

کم شنوایی می تواند تاثیرات نامطلوبی بر زندگی روزانه فرد گذاشته و او را از فعالیت های اجتماعی بسیاری باز دارد. افزایش سن، قرارگیری در معرض نویز های آسیب رسان، مصرف برخی داروها و… می تواند از عوامل بروز کم شنوایی در افراد باشد. عوامل متعددی باعث می شوند که فرد علیرغم نیاز به شنیدن بهتر، از سمعک استفاده نکند. هزینه ی بالای این وسیله ی کمک شنیداری باعث می شود تا گروهی از بیماران به سمت تهیه و استفاده از آن نروند.

بیمه ها در راستای حل این مشکل برآمده اند و مبالغی را تحت عنوان کمک هزینه بیمه سعک به بیمه شدگان تحت پوشش خود پرداخت می کنند. شما هنگامی که آماده خرید سمعک هستید، نمی خواهید وقت خود را برای فهمیدن اینکه آیا واجد شرایط کمک مالی هستید یا خیر، تلف کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی بیمه سمعک پرداخته، و تا حد امکان اطلاعاتی در زمینه نحوه استفاده از آن در اختیارتان قرار دهیم.

کمک هزینه بیمه سمعک چطور دریافت می‌شود؟

آیا بیمه های درمانی، هزینه ی سمعک را پوشش می دهند؟

سمعک ها به طور کلی تحت پوشش بیمه نیستند، با اینحال بیمه گذاران گاهی اوقات طرح هایی را ارائه می دهند که ممکن است شامل بیمه سمعک باشد.

اکثر بیمه های سلامت پوششی برای سمعک ارائه نمی دهند. برای تعیین اینکه آیا بیمه درمانی سمعک شما را پوشش می دهد یا خیر، با بیمه گذار خود مشورت کنید. پوشش بیمه ای سمعک در نحوه استفاده از آن متفاوت است. در اینجا برخی از انواع مزایای واقعی بیمه سمعک آورده شده است:

یک بیمه ممکن است مبلغ مشخصی را برای کمک هزینه خرید سمعک ها بپردازد. این مبلغ ممکن است برای کل خرید سمعک باشد (خواه یک سمعک خریداری شود یا دو سمعک)، یا ممکن است این مبلغ برای هر گوش مجزا باشد. این کمک هزینه پس از چند سال معین، معمولا ۳ تا ۵ سال، تمدید می شود.

در صورت خرید از یک مرکز شنوایی شناسی طرف قرارداد با بیمه شما، ممکن است به شما کمک هزینه ای برای دریافت سمعک بدهند. کمک هزینه مقدار مشخصی است که از کل قیمت خرید کسر می شود. به عنوان مثال، اگر هزینه یک جفت سمعک ۱۰ میلیون تومان باشد و برنامه بیمه شما ۳ میلیون کمک هزینه داشته باشد، هزینه از جیب شما ۷ میلیون خواهد بود. این کمک هزینه بیمه سمعک همچنین ممکن است هر چند سال یکبار تمدید شود. معمولا تمام هزینه سمعک توسط بیمه پرداخت نمی شود با اینحال تعدادی از شرکت های بیمه هستند که کل مبلغ پرداختی را به بیمه شدگان خود خواهند داد.

اگر نیاز به یک مشاوره دقیق در مورد بیماری خود و تجویز سمعک و یا حتی کمک هزینه بیمه سمعک دارید می‌توانید با پر کردن  فرم درخواست مشاوره بهترین خدمات را برای گوش‌های خود دریافت کنید.

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

نحوه دریافت کمک هزینه بیمه سمعک چگونه است؟

بیمه ها معمولا مبلغی را به عنوان کمک هزینه بیمه سمعک به بیمه شدگان خود پرداخت می کنند. روند دریافت این هزینه در اکثر بیمه ها مشابه یکیدیگر است. بیمار ابتدا باید به شنوایی شناس مراجعه نموده و سمعک مورد نیاز خود را خریداری نماید. شنوایی شناس با توجه به نیازهای شنیداری و سنجش شنوایی و بودجه و… فرد می تواند بهترین انتخاب را به او پیشنهاد کند. پس از دریافت سمعک می بایست مدارک لازم را جمع آوری نموده و به کارگزاری های بیمه خودتان مراجعه نمایید.

این مدارک شامل گواهی پزشک گوش و حلق و بینی، ادیوگرام، فاکتور و… است. بیمه پس از بررسی مدارک و تایید صحت آن ها، پس از چند روز کمک هزینه سمعک را برای فرد واریز خواهد کرد. تعداد اندکی از بیمه ها دارای روند کاری متفاوتی هستند.

این بیمه ها با شنوایی شناسان خاصی قرارداد دارند و شما باید به آن ها مراجعه نمایید. شما سمعک تان را تهییه خواهید کرد و بیمه بعدا کمک هزینه را مستقیما به حساب مرکز شنوایی واریز خواهد نمود. اینکه مبلغ پرداختی چقدر باشد بستگی به نوع بیمه و قرارداد آن ها دارد. اما معمولا تمام هزینه سمعک توسط بیمه ها پرداخت نمی شود و تنها بخشی از هزینه ها به حساب بیمار واریز خواهد شد.

بیمه سمعک، سمعک، قیمت بیمه سمعک، مرکز شنوایی سنجی سمعک برای سالمندان، انواع بیمه سمعک

کدام شرکت‌ها کمک هزینه بیمه سمعک را پرداخت می کنند؟

بسیاری از بیمه ها این کمک هزینه را به بیمه شدگان خود پرداخت می کنند. مبالغ پرداختی هر بیمه ممکن است با دیگری تفاوت داشته باشد. برای اینکه بدانید چه مبلغی تحت عنوان کمک هزینه سمعک به شما پرداخت خواهد شد، میبایست از شنوایی شناس یا بیمه گذار خودتان سوال فرمایید. در ادامه لیستی از اسامی شرکت های بیمه آورده شده است که کمک هزینه ای برای سمعک پرداخت می کنند.

بیمه آتیه سازان حافظ/ بیمه آسیا/ بیمه البرز/ بیمه ایران/ بیمه بانک تجارت/ بیمه بانک سپه/ بیمه بانک صادرات/ بیمه بانک کشاورزی/ بیمه بانک ملت/ بیمه بانک ملی/ بیمه پارسیان/ بیمه تامین اجتماعی/ بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت/ بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح/ بیمه دانا/ بیمه سازمان صدا و سیما/ بیمه سازمان شهرداری/ بیمه سلامت/ بیمه شرکت نفت/ بیمه شرکت های هواپیمایی/ بیمه شرکت هواپیمایی ماهان/ بیمه کوثر/ بیمه میهن/ بیمه نظام آسایش

کمک هزینه بیمه سمعک چطور دریافت می‌شود؟

مبلغ کمک هزینه پرداختی بیمه برای سمعک چقدر است؟

مبلغ پرداختی بیمه ها، مختلف است و این تفاوت به دلیل تفاوت در بیمه ها و نوع قرارداد های آنها می باشد. تعداد بسیار اندکی از بیمه ها هستند که تمام کمک هزینه بیمه سمعک را پرداخت می کنند و اکثر بیمه ها تنها بخشی از آن را برای بیمار واریز خواهند نمود. در اینجا لیست کمک هزینه پرداختی هر شرکت بیمه ذکر شده است. اگر بیمه شما در لیست زیر وجود نداشت باید به نمایندگی بیمه تان مراجعه نموده و از آنها در مورد کمک هزینه سمعک و شرایط دریافت آن سوال نمایید.

  • بیمه آتیه سازان حافظ: حداکثر مبلغ ۵۰۰ هزار تومان توسط این بیمه تکمیلی پرداخت می شود که مجری بیمه تکمیلی سازمان بیمه سلامت است.
  • بیمه آسیا:سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است. بنابراین میزان پرداختی آن نیز به نوع قرارداد با سازمان مربوطه بستگی دارد.
  • بیمه البرز :سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است.
  • بیمه ایران: سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است.
  • بیمه بانک تجارت: برای دو گوش در مجموع مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت می شود.
  • بیمه بانک سپه: مبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان سقف پرداختی برای هر گوش توسط این شرکت بیمه تعیین شده است.
  • بیمه بانک صادرات: مبلغ ۳ میلیون تومان بعنوان کمک هزینه سمعک پرداخت می شود.
  • بیمه بانک کشاورزی: مبلغ ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر گوش و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه پرداخت می شود.
  • بیمه بانک ملت: مبلغ ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای یک گوش و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای دو گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه در نظر گرفته شده است.
  • بیمه بانک ملی: حداکثر مبلغ ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک و هر ساله نیز مبلغ ۲۷۰ هزار تومان بعنوان کمک هزینه تعمیرات سمعک و خدمات سمعک پرداخت می شود.
  • بیمه پارسیان: مبلغ ۷۰۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه پرداخت می شود که برای دو گوش برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.
  • بیمه تامین اجتماعی: هزینه ثابت ۱ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که فرد هر ۱۰ سال یکبار می تواند آن را دریافت نماید.
  • بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت: مبلغ ۸۸۰ هزار تومان برای یک گوش توسط این بیمه پرداخت خواهد شد. کودکان زیر ۶ سال می توانند این مبلغ را برای دو گوش قابل پرداخت است.
  • بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح :مبلغ ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان توسط این بیمه پرداخت می شود که برای جانبازان نیروهای مسلح برابر با ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
  • بیمه دانا: سقف مشخصی به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این شرکت بیمه مشخص نشده است.
  • بیمه سازمان صدا و سیما: مبلغ ۱ میلیون و ۳۵ هزار تومان به کمک هزینه سمعک توسط این بیمه به بیماران پرداخت می شود.
  • بیمه سازمان شهرداری: مبلغ ۹۰۰ هزار تومان برای هر گوش که در مجموع ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد شد، توسط این شرکت بیمه به بیمه شدگان پرداخت می شود.
  • بیمه سلامت: مبلغ ۸۸۲ هزار تومان به عنوان کمک هزینه ثابت و برای یک گوش در نظر گرفته شده است. کودکان زیر ۷ سال می توانند کمک هزینه را برای دو گوش دریافت کنند و پرداخت این هزینه ها هر ۱۰ سال یکبار خواهد بود. افت شنوایی کمتر از ۴۰ دسیبل شامل این کمک هزینه نمی شود.
  • بیمه شرکت نفت: برای هر گوش مبلغ ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در افراد بالای ۱۴ سال و مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در افراد زیر ۱۴ سال به عنوان کمک هزینه توسط این بیمه پرداخت می شود.
  • بیمه شرکت های هواپیمایی: مبلغ ۲۵۰ هزار تومان برای هر گوش به عنوان هزینه سمعک در این شرکت بیمه معین شده است که برای دو گوش برابر با ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
  • بیمه شرکت هواپیمایی ماهان: مبلغ ۱ میلیون تومان توسط این شرکت بیمه به عنوان کمک هزینه سمعک به بیماران پرداخت خواهد شد.
  • بیمه کوثر: به نوع قرارداد بیمه بستگی دارد و تا سقف ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش است.
  • بیمه میهن: مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هر گوش و در مجموع مبلغ ۱ میلیون تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه مشخص شده است.
  • بیمه نظام آسایش: مبلغ ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه سمعک توسط این بیمه پرداخت خاهد شد.

کمک هزینه بیمه سمعک چطور دریافت می‌شود؟

مدارک مورد نیاز برای دریافت کمک هزینه ی بیمه سمعک چیست؟

در اکثر بیمه ها یک روند کاری وجود دارد که معمولا پس از دریافت سمعک خواهد بود. مدارک ورد نیاز را جمع آوری کرده و به کارگزاری بیمه خودتان مراجعه خواهید کرد. مدارک شامل:

  • گواهی متخصص گوش و حلق و بینی مبنی بر وجود کم شنوایی غیرقابل درمان توسط روشهای دیگر پزشکی و لزوم استفاده از سمعک.
  • اصل برگه ادیوگرام نشان دهنده ی آستانه های شنوایی بیمار
  • فاکتور خرید سمعک که در جلسه تحویل سمعک به بیمار توسط شنوایی شناس به او داده خواهد شد.
  • کارت گارانتی معتبر سمعک که توسط شرکت نماینده سمعک ارائه شده است. این کارت دارای نام بیمار، مدل سمعک و تاریخ شروع گارانتی است.

 

برای آن‌که بیشتر در  مورد بیمه سمعک بدانید و با آن آشنا شوید می‌توانید مقاله‌ی هر چیزی که باید در مورد بیمه سمعک در سال ۱۴۰۰ بدانید را مطالعه کنید

در این مقاله دکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال به بررسی بیمه سمعک و انواع آن پرداخته است.

دانیال کلینیک

اینستاگرام: Danialclinic

سوالات متداول:

  • کمک هزینه سمعک چیست؟

سمعک یک وسیله مهم برای افرادی است که دچار کم شنوایی شده اند. با اینحال هزینه آن ممکن است افراد را از دریافت آن منصرف سازد. شرکت های بیمه برای رفع این مشکل تلاش کرده و کمک هزینه ای را برای سمعک در نظر گرفته اند و به بیمه شدگان خود پرداخت می کنند. مبلغ و نحوه پرداخت این کمک هزینه در بیمه های مختلف، تفاوت دارد و به نوع قرارداد آن ها نیز بستگی خواهد داشت.

  • بیمه چقدر بابت هزینه سمعک پرداخت می کند؟

مبلغ پرداختی بیمه ها متفاوت است وبه نوع قرارداد آن ها بستگی دارد. معمولا تمام کمک هزینه بیمه سمعک به بیمار پرداخت نخواهد شد با اینحال تعداد محدودی از بیمه ها هستند که کل هزینه آن را پرداخت می کنند. مبلغ پرداختی بیمه ها از ۲۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان متغییر است. برای اطلاع از مبلغ پرداختی بیمه خود بابت کمک هزینه سمعک می بایست با شنوایی شناس یا بیمه گذار خود صحبت کنید.

  • آیا کمک هزینه بیمه سمعک برای دو گوش است؟

برخی بیمه ها این کمک هزینه را برای یک گوش در نظر گرفته اند در حالیکه بیمه دیگر ممکن است آن را برای دو گوش نیز پرداخت نماید. برخی نیز دارای شرط سنی هستند و به کودکان زیر ۱۴ یا ۶ سال، کمک هزینه تجویز دوگوشی را پرداخت خواهند نمود.

  • آیا هزینه بیمه سمعک شامل همه ی مدل های سمعک می شود؟

سمعک ها دارای مدل های مختلفی هستند. انواع داخل گوشی، پشت گوشی، ریک و… که با قیمت های مختلف توسط شنوایی شناسان ارائه می شوند. شما با هر مدل و سطح تکنولوژی که سمعک تهیه کرده باشید، می توانید از کمک هزینه سمعک بیمه استفاده کنید. اما این کمک هزینه به مدل و قیمت سمعک شما بستگی ندارد و مقدار ثابتی است. بنابراین اگر سمعکی گران قیمت تر میخرید باید تفات قیمت را خودتان پرداخت کنید.

  • بیمه سمعک به چه کسانی تعلق می گیرد؟

سمعک به عنوان یک پروتز، شامل لیست پرداختی های مستقیم بیمه نیست و شرکت های بیمه معمولا هزینه آن را به حساب شنوایی شناس واریز نمی کنند. با اینحال وجود بیمه های تکمیلی وجب شده تا بخشی از این هزینه ها جبران شوند. اکثر بیمه ها خوشبختانه کمک هزینه ای را برای سمعک در نظر گرفته اند که به اشخاص زیر تعلق می گیرد:

  • بیمه شده اصلی، مستمری بگیران و افراد تحت تکفل آن ها
  • همسر فرد بیمه شده ( زن یا شوهر)
  • فرزندان دختر بیمه شده اصلی که مجرد هستند و فاقد شغل و درآمد می باشند.
  • فرزندان پسر که سن کمتر از ۱۸ سال داشته یا مشغول به تحصیل هستند
  • پدر و مادر فرد بیمه شده که سن بالای ۶۰ سال داشته یا طبق نظر پزشک معتمد، از کار افتاده به حساب می آید.
  • خواهر و برادر تحت تکفل که شرایط بند ۲ و ۳ را دارند.

 

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات