سمیت اتوتوکسیک زمانی است که فرد به دلیل دارویی دچار مشکل شنوایی یا تعادل می شود. ممکن است هنگامی این اتفاق می افتد که فردی با دوز بالایی از داروهای سرطان، عفونت و یا بیماری های سمی گوش دیگر استفاده کند.
وقتی پزشکان سمیت را زود تشخیص دهند ، ممکن است بتوانند از پیشرفت کردن آن جلوگیری کنند. داروهای سمی گوش به گوش داخلی آسیب می رساند. این قسمت از گوش صداها را می گیرد و می فرستد و تعادل را کنترل می کند. میزان آسیب دیدگی بستگی به موارد زیر دارد:
- نوع داروی ایجاد کننده آن
- چقدر دارو خورده است
- چه مدت دارو مصرف شده است
علائم سمیت گوش می تواند به طور ناگهانی ظاهر شده یا با گذشت زمان خود را نشان دهد.
استفاده از داروهای سمی گوش میتواند :
- مشکلی ایجاد نکنند
- باعث به وجود آمدن کم شنوایی شود اما متوجه مشکلی نشده باشند
- “زنگ زدن در گوش” (وزوز گوش). این همچنین می تواند صداهای عجیب و غریب مانند خش خش ، وزوز ، زمزمه و غرش ایجاد کند.
مشکلات اساسی در تعادل
مشکلات شنوایی ، معمولاً در هر دو گوش (کاهش شنوایی دو طرفه). ممکن است در شنیدن صدا های خاصی از صداهای بلند گرفته تا صحبت کردن در صورت وجود صدای پس زمینه مشکل داشته باشند.
کاهش شنوایی عمیق (ناشنوایی)
سمیت گوش یا اتوتوکسیسیتی چگونه درمان می شود؟
تحقیقات در مورد روش های جلوگیری از سمیت گوش یا رفع آسیب هایی که می تواند ایجاد کند ادامه دارد. تاکنون هیچ راه مطمئنی برای درمان ان شناخته نشده است.
خبر خوب این است که بعضی اوقات گوش برای بهبودی نیاز به زمان دارد. و بعضی از افراد در صورت قطع مصرف دارویی که باعث ایجاد علائم شده است ، ممکن است دیگر مشکلات شنوایی یا تعادل نداشته باشند.
گاهی اوقات ، پزشکان ممکن است دوز یا دارو را تغییر دهند. اما این همیشه یک گزینه مناسب نیست. برخی از داروها برای مبارزه با عفونت یا بیماری کلیدی هستند.
کودکانی که آسیب جدی به گوش داخلی دارند ممکن است به دستگاه تقویت کننده ، سمعک یا کاشت حلزون گوش نیاز داشته باشند: یک دستگاه تقویت کننده به نام سیستم FM می تواند به کاهش نویز پس زمینه کمک کند. سمعک ها می توانند درون گوش یا پشت گوش قرار بگیرند و صداها را بلندتر کنند. شنوایی شناس آنها را تنظیم می کند تا صدای وارد شده به اندازه کافی تقویت شود تا فرد بتواند آن را به خوبی بشنود.
بدون دیدگاه