مشکلات گوش و شنوایی در حال حاضر باعث شده است که علم درمان این موضوع نیز با پیشرفتهای روز افزونی روبهور باشد. یکی از لوازمی است که استفاده بسیار زیادی در درمان بیماریهای گوش از جمله کم شنواییهای مختلف، انواع وزوز گوش و عواملی از این دست دارد، سمعک است. تکنولوژی سمعکها از گذشتههای دور بر اساس تقویت صدای اطراف بوده که باعث دریافت صدای بهتر در گیرندههای حسی و ارسال آن به مغز شود. متعاقبا این اتفاق باعث تحلیل و پردازش بهتر صداها میشود و در نهایت فرد بیمار میتواند مانند افراد عادی صدای اطراف را شنیده و نسبت به آن واکنش نشان دهد. اما مانند هر وسیله دیگری سمعک نیز دچار تغییراتی شده است که در این مقاله در کنار شما همراهان عزیز کلینیک دانیال، به معرفی سمعک پیشرفته و ویژگیهای آن و انواع آن دربرندهای مختلف خواهیم پرداخت و به طور مفصل راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
سمعک پیشرفته
در ابتدا باید بگوییم که سمعک چیست؟ اگر بخواهیم از خود سمعک تعریفی ارائه کنیم میتوانیم بگوییم که سمعک یک تقویت کننده الکترونیکی است که در انواع مختلف میتواند پشت گوش و یا داخل گوش قرار بگیرد. سمعک توسط میکروفون صداها را دریافت کرده و توسط پردازشگری که دارد آنها را به پردازش میکند. بعد از این مرحله نوبت به بلندگو میرسد که این سیگنالها را به امواج صوتی تبدیل کرده و طبق درجهای که تنظیم شده در گوش بیمار پخش کند. این پروسه یک روند کلی از سمعک و کار آن به طور کامل ساده است.
حالا بعد از تعریفی که ارائه دادیم، میخواهیم راجع به سمعک پیشرفته یا سمعکهای نسل جدید و هوشمند صحبت کنیم. این سمعکها با توجه به محیطی که در آن قرار میگیرند، خودشان را کاملا تطبیق داده و پردازشهای لازم را انجام میدهند. سمعکهای هوشمند وایرلس نیز جزو سمعکهای پیشرفته هستند. این سمعکها دقیقا مانند یک ایرپاد عمل میکنند. آنها توسط بلوتوث به موبایل، کامپیوتر و وسایل هوشمند متصل شده و مانند یک ایرپاد تقویت شده صدا برای مددجویان پردازش و پخش میکنند.
ویژگیهای سمعک پیشرفته
اگر بخواهیم از ویژگیهای یک سمعک پیشرفته و نقاط قوت آن نسبت به یک سمعک معمولی و قدیمیتر بگوییم، در ابتدا باید اشاره کنیم که این ویژگیها بستگی به نوع، مدل و برند سازنده سمعک متفاوت هستند. یعنی ممکن است یک سمعک تمامی ویژگیها را داشته باشد یا اینکه برخی از این ویژگیها را پوشش دهد.
یکی از ویژگیهای بزرگ یک سمعک پیشرفته، استفاده از فناوری پردازش صدای خود بیمار است. فناوری opv یا همان پردازش صدای بیمار یعنی اینکه وقتی بیمار در حال صحبت کردن است، طوری صدای بیمار را شناسایی کرده و به حدی تقویت کند که صدا در نظر خود بیمار بسیار عادی و نرمال به نظر برسد. در سمعکهای قدیمی صدا به حد زیادی مانند صداهای اطراف تقویت میشد و باعث آزار مددجو بود.
فناوری دیگری که در این سمعکها استفاده شده است، فناوری دسته بندی سه بعدی محیطی صوتی است. در این فناوری سمعک علاوه بر صداهای اطراف، صدای خود مددجو، نحوه و سرعت راه رفتن و حرکت کردن مددجو، صدا و سرعت باد و انواع دادههای دیگر صوتی استفاده میکند تا یک صدای پردازش شده جامع و کامل را به سمع بیمار برساند.
فناوری شفافیت صدا که نوعی از آن در هدفونها و ایرپادها نیز استفاده میشود یکی از ویژگیهای یک سمعک پیشرفته است. این فناوری در ابتدا نویز و صداهای اضافی را حذف میکند. سپس با در نظر گرفتن صدای خود فرد، صدای باد، مدیریت گفتار، افزایش پهنای باندی سمعک، افزایش کیفیت صداها و مواردی از این دست یک صدای عالی و بدون سر و صدای اضافی را به گوش مددجو میرساند.
مورد بعد که قبلتر نیز به آن اشاره کردیم، استفاده از بلوتوث برای مرتبط سازی سمعک با دیگر وسایل هوشمند است که بسیار نیز کاربردی است. تنظیمات پیشرفتهتر و به نوعی شخصیسازی صدای ایجاد شده توسط سمعک نیز برای مددجویان فراهم شده است تا بیمار بتواند خودش در مواقع مختلف با تنظیم آن صدای اطراف را در حدی که میخواهد بشنود و از آن استفاده کند. در بعضی از سمعکها این تنظیمات توسط اپلیکیشنهای نصب شده روی تلفن همراه انجام میشود.
سمعک پیشرفته زیمنس
اگر بخواهیم از سمعک پیشرفته زیمنس حرف بزنیم، قطعا باید سراغ مدل nx از این کمپانی آلمانی برویم. این کمپانی آلمانی که بیش از ۱۰۰ سال است از قدرتمندترینهای بازار سمعک در کل دنیا میباشد، با ارائه سمعک signia nx یک محصول تمام عیار را به بازار عرضه کرد. این محصول از تکنولوژی خاص و پیشرفتهای استفاده میکند که منحصر به شرکت زیمنس است. باید اشاره کنیم که این محصول تمام ویژگیها یعنی پردازش صدای بیمار، دسته بندی سه بعدی محیطی، شفافیت صدا، ارتباط بلوتوثی و تنظیم توسط بیمار را دارا است. علاوه بر این ویژگیها از فناوری کیفیت گفتار و خدمات از راه دور نیز بهره میبرد. در خدمات از راه دور میتوان در صورت مشکلی در تنظیمات سمعک به راحتی از راه دور توسط یک فرد متخصص آن را تنظیم کرد تا مددجو از راحتی لازم برخوردار باشد.
این نوع سمعک پیشرفته از برند زیمنس، در ۳ مدل پشت گوشی، داخل گوشی و نامرئی قابل سفارش است. طراحی آن کاملا متناسب با نوع و مدل گوش بیمار بوده و شخصی سازی میشود.
سمعک پیشرفته ویدکس
ویدکس یکی دیگر از برندهای مطرح و محبوب دنیا در زمینه ساخت سمعک است. این برند دانمارکی آخرین نوع حصول خود را در سال ۲۰۲۰ با نام MOMENT وارد بازار کرد که اتفاقا از استقبال بسیار خوبی نیز روبهرو شد. این نوع از سمعک پیشرفته از ویژگیهای خوبی چون انعطاف پذیری، عمر طولانی باتری، توانایی شخصی سازی و مواردی از این دست بهره میبرد که آن را به یکی از بهترین و مدرنترین سمعکهای حال حاضر دنیا بدل کرده است.
سمعک پیشرفته فوناک
برند بعدی که درباره آن توضیحاتی را خدمت شما همراهان عزیز کلینیک دانیال عرض میکنیم، سمعک پیشرفته از برند فوناک سوئیسی میباشد. برند محبوب و پرآوازه فوناک آخرین مدل از محصولات خود را در سال ۲۰۲۰ روانه بازار کرده است. این سمعک که آن را با نام خانواده پاردایس ( AUDEO PARADISE) میشناسند از به روزترین سمعکهای دنیا است. از این محصول فقط در نوع RIC و پشت گوشی تولید و به بازار عرضه میشود. این بدین معناست که قابل سفارش در نوع نامرئی و داخل گوشی نیست. این سمعک علاوه بر ویژگیهایی چون کیفیت صدا و شفافیت صدا و عواملی از این دست، از فناوری MADE FOR ALL نیز بهره میبرد یعنی بر روی هر تلفنی قابل تنظیم است.
سمعک پیشرفته استارکی
برند سمعک آمریکایی که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سمعک در جهان است با عرض مدل LIVIO AL و ادعاهایی که نسبت به این سمعک پیشرفته دارد خط و نشان بزرگی برای رقبای خود در بازار دنیا کشیده است. شرکت استارکی با عرضه این مدل از سمعکهای خود ادعا کرده است که این اولین سمعک در سراسر دنیا است که از تکنولوژی هوش مصنوعی بهره میبرد. هوش مصنوعی به کار برده شده در این مدل، علاوه بر کیفیت صدا و موارد مربوط به آن یک ردیاب سلامت بدن و مغز نیز میباشد.
تاکنون و تا به امروز سمعکی وجود نداشته و تولید نشده است که بتواند سلامت بدن انسان را ارزیابی کند. این ادعا به حدی بزرگ است که میتواند تکنولوژی ساخت سمعک را چندین مرتبه ترقی بخشیده و تمام تعریف را از یک سمعک پیشرفته و هوشمند تغییر دهد. این سمعک در دو دسته پشت گوشی و RIC به بازار عرضه میشود و داخل گوشی و نامرئی ندارد. این محصول سازگار با تکنولوژی آیفون ساخته شده و از طریق اپلیکیشن سیستم عامل IOS کنترل میشود. این سمعک نسبت به لوکیشنهای مختلف تنظیم شده و با GPS گوشی تنظیمات مربوط به آن مکان به طور خودکار فعال میشود. مثلا شما به عنوان مثال یک مکان را در لوکیشن محل کار خود ثبت میکنید. سپس تنظیماتی که میخواهید وقتی درآن مکان هستید روی سمعک شما اعمال شود را تنظیم و ذخیره میکنید. از این به بعد شما هرگاه به محل کارتان بروید، سمعک به طور خودکار تشخیص داده و روی تنظیمات محل کار تنظیم میشود.
این مواردی که اشاره کردیم یک معرفی کلی از آخرین مدلهای سمعک پیشرفته هر یک از این برندهای بزرگ بود. علاوه بر ویژگیهایی که برای هرکدام از این مدلها نام بردیم، آنها قطعا از آپشنهای بیشتری نیز بهره میبرند که شما میتوانید با مراجعه به مطالب مفصلتر هر یک از آنها درباره هر یک تحقیق کنید.
قیمت سمعک پیشرفته
اگر بخواهیم از قیمت سمعک پیشرفته صحبت کنیم، قطعا از مدلهای معمولی و قدیمیتر گرانتر است. حال در بین مدلهای هوشمند هر کدام برای مشکلات مختلفی برای درجاتی مختلف از کم شنوایی طراحی شدهاند. در این مورد نیز کم شنوایی هر چقدر بیشتر باشد، سمعک نیز گرانتر خواهد بود. موضوع بعدی نیز فناوریهای استفاده شده در مدلهای مختلف سمعک هاست که هرچقدر جدیدتر باشد نیز بهای بیشتری برای به اختیار گرفتن آن باید پرداخت کنید.
در آخر باید بگوییم که دنیای سمعکهای امروزی بسیار پیشرفته و هوشمند است. به حدی که شرکتها هر بار با ارائه یک محصول جدید و اضافه کردن آپشنهای جدیدی سعی در جای گذاشتن رقبای خود دارند. مثلا گفتیم که شرکت آمریکایی مدعی استفاده از هوش مصنوعی در سمعکهای خود است. اگر شما نیز مایل به خرید یک سمعک پیشرفته و هوشمند هستید، درابتدا با صلاحدید پزشک و سپس با توجه به این فناوریها میتوانید یک خرید خوب از هر یک از این برندهای بزرگ داشته باشید.
کلینیک شنوایی سنجی دانیال
بدون دیدگاه