کاشت حلزون مناسب چه کسانی است ؟

کاشت حلزون مناسب چه کسانی است ؟

کاشت حلزون مناسب چه کسانی است بنر شاخص

فهرست مطالب

کاشت حلزون چیست و چگونه انجام می‌شود؟

کاشت حلزون یک دستگاه الکترونیکی کوچک و پیچیده است که می‌تواند به ارائه حس صدا به افرادی که افت شنوایی عمیق یا شدید دارند کمک کند. ایمپلنت شامل یک بخش خارجی است که پشت گوش قرار می‌گیرد و یک قسمت دوم که با جراحی زیر پوست قرار می‌گیرد. ایمپلنت دارای قسمت های زیر است:

  • میکروفونی که صدا را از محیط دریافت می‌کند.
  • یک پردازشگر گفتار، که صداهای دریافت شده توسط میکروفون را انتخاب و مرتب می‌کند.
  • یک فرستنده و گیرنده/محرک که سیگنال‌ها را از پردازنده گفتار دریافت می‌کند و آنها را به تکانه‌های الکتریکی تبدیل می‌کند.
  • یک آرایه الکترود، که گروهی از الکترودها است که تکانه‌های محرک را جمع‌آوری کرده و به نواحی مختلف عصب شنوایی می‌فرستد.

کاشت حلزون، شنوایی طبیعی را بازیابی نمی‌کند. درعوض، می‌تواند به یک فرد ناشنوا بازنمایی مفیدی از صداهای موجود در محیط بدهد و به او در درک گفتار کمک کند. جراحی کاشت حلزون در بیمارستان یا کلینیک انجام می‌شود. عمل جراحی دو تا چهار ساعت طول می‌کشد. به فرد دارو (بیهوشی عمومی) داده می‌شود تا در طول عمل بخوابید.

  • جراح یک برش پشت گوش ایجاد می‌کند و سپس استخوان ماستوئید را باز می‌کند.
  • جراح اعصاب صورت را شناسایی می‌کند و یک روزنه بین آنها برای دسترسی به حلزون گوش ایجاد می‌کند که سپس باز می‌شود. او الکترودهای ایمپلنت را به حلزون گوش وارد می‌کند.
  • جراح یک دستگاه الکترونیکی به نام گیرنده را زیر پوست پشت گوش قرار می‌دهد و آن را روی جمجمه در این ناحیه محکم می‌کند.
  • سپس برش‌ها بسته می‌شوند و شفردما به اتاق بهبودی منتقل می‌شوید و از نزدیک تحت نظر قرار می‌گیرید.
  • فرد حداقل پس از دو ساعت تحت نظر بودن مرخص خواهد شد.

کاشت حلزون با سمعک بسیار متفاوت است. سمعک صداها را تقویت می‌کند، بنابراین ممکن است توسط گوش‌های آسیب دیده تشخیص داده شود. کاشت حلزون بخش‌های آسیب دیده گوش را دور می‌زند و مستقیما عصب شنوایی را تحریک می‌کند. سیگنال‌های تولید شده توسط ایمپلنت از طریق عصب شنوایی به مغز ارسال می‌شود که سیگنال‌ها را به عنوان صدا تشخیص می‌دهد. شنوایی از طریق کاشت حلزون با شنوایی عادی متفاوت است و یادگیری یا بازآموزی به زمان نیاز دارد. با این حال، به بسیاری از افراد امکان می‌دهد سیگنال‌های هشدار دهنده را تشخیص دهند، صداهای دیگر محیط را درک کنند و گفتار را به صورت حضوری یا تلفنی درک کنند.

تصویر شخصی که سمعک پشت گوشی کاشته است
نحوع عملکرد دستگاه کاشت حلزون

دستگاه کاشت حلزون چگونه کار می کند؟

کاشت حلزون یک وسیله الکترونیکی کوچک است که عصب حلزون (عصب شنوایی) را به صورت الکتریکی تحریک می‌کند. ایمپلنت دارای قسمت های خارجی و داخلی است.

قسمت خارجی پشت گوش قرار می گیرد. صداها را با میکروفون دریافت می کند. سپس صدا را پردازش کرده و به قسمت داخلی ایمپلنت منتقل می کند.

قسمت داخلی در طی یک عمل جراحی سرپایی زیر پوست پشت گوش قرار می گیرد. یک سیم نازک و الکترودهای کوچک به حلزون گوش که بخشی از گوش داخلی است منتهی می‌شود. این سیم سیگنال‌هایی را به عصب حلزون می‌فرستد، که اطلاعات صوتی را برای ایجاد حس شنوایی به مغز می‌فرستد. اگرچه شنوایی عادی بازیابی نمی‌شود، اما با درمان و تمرین مناسب، بهبود تجربه شنوایی می‌تواند به معنای افزایش آگاهی از صداهای موجود در محیط و همچنین ارتباط بهتر از طریق لب خوانی و گوش دادن راحت تر باشد.

کاشت حلزون ممکن است به فرد مبتلا به کم شنوایی کمک کند تا توانایی شنیدن و درک گفتار را بهبود بخشد. کاشت حلزون با سمعک متفاوت است. سمعک صداها را بلندتر می‌کند اما ممکن است درک گفتار را به میزان قابل توجهی بهبود نبخشد. هنگامی که فرد برای درک گفتار، حتی با سمعک‌های مناسب، تقلا می‌کند، باید کاشت حلزون را در نظر گرفت. هنگامی که دستگاه به طور مناسب تنظیم شود و بیمار متعهد به درمان توانبخشی باشد، کاشت حلزون می‌تواند شنوایی را در بزرگسالان به میزان قابل توجهی افزایش دهد. کاشت حلزون در نوزادان و کودکان نوپا ممکن است به گوش دادن و یادگیری صحبت کردن به آنها کمک کند.

استفاده از کاشت حلزون به یک روش جراحی و درمان قابل توجه برای یادگیری یا یادگیری مجدد حس شنوایی نیاز دارد. همه در یک سطح با این دستگاه کار نمی‌کنند. تصمیم برای دریافت ایمپلنت باید شامل بحث با متخصصان پزشکی، از جمله یک جراح کاشت حلزون با تجربه باشد. این فرآیند می‌تواند گران باشد. به عنوان مثال، بیمه درمانی یک فرد ممکن است هزینه را پوشش دهد، اما نه همیشه. برخی از افراد ممکن است به دلایل شخصی مختلف کاشت حلزون را انتخاب نکنند. کاشت‌های جراحی تقریبا همیشه بی‌خطر هستند، اگرچه عوارض، مانند هر نوع جراحی، یک عامل خطر هستند. نکته دیگر یادگیری تفسیر صداهای ایجاد شده توسط ایمپلنت است. این فرآیند زمان و تمرین می‌خواهد. آسیب شناسان گفتار و شنوایی شناسان اغلب در این فرآیند یادگیری دخالت دارند. قبل از کاشت، همه این عوامل باید در نظر گرفته شوند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

کاشت حلزون برای چه کسانی مناسبت است؟

کودکان و بزرگسالانی که ناشنوا هستند یا کم شنوایی شدید دارند را می توان از این روش بهبود شنوایی استفاده کنند. سازمان غذا و دارو آمریکا اولین بار در اواسط دهه ۱۹۸۰ استفاده از حلزون را برای درمان کم شنوایی در بزرگسالان تایید کرد. از سال ۲۰۰۰، کاشت حلزون توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای استفاده در کودکان واجد شرایط از ۱۲ ماهگی تایید شده است. برای کودکان خردسال که دارای افت شنوایی عمیق هستند یا کم شنوایی شدید دارند، استفاده از  حلزون در دوران ابتدایی زندگی، آنها را در معرض صداها در یک دوره بهینه قرار می‌دهد تا مهارت‌های گفتاری و زبانی را توسعه دهد. تحقیقات نشان داده است که وقتی این کودکان قبل از ۱۸ ماهگی حلزون را دریافت می‌کنند و بعد از آن تحت درمان فشرده قرار می‌گیرند، نسبت به همسالان خود که در سنین بالاتر کاشت می‌کنند، بهتر می‌توانند بشنوند، صدا و موسیقی را درک کنند و صحبت کنند.

برخی از بزرگسالانی که تمام یا بیشتر شنوایی خود را در مراحل بعدی زندگی از دست داده‌اند نیز می‌توانند از این روش  بهره ببرند. آن‌ها یاد می‌گیرند که سیگنال‌های ایمپلنت را با صداهایی که به یاد می‌آورند، از جمله گفتار، مرتبط کنند، بدون اینکه نیازی به نشانه‌های بصری مانند آن‌هایی که با لب‌خوانی یا زبان اشاره ارائه می‌شوند، داشته باشند.

نمونه ای از سمعک
کلشت حلزون گوش چه مزایایی دارد؟

 

مزایا و معایب کاشت حلزون

کاشت حلزون می‌تواند شنوایی را در افراد کم شنوایی شدید که دیگر با استفاده از سمعک کمکی نمی‌کنند، بازگرداند. استفاده از این روش  می‌تواند ارتباطات و کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد. کاشت حلزون ممکن است در یک گوش (یک طرفه) یا هر دو گوش (دوطرفه) قرار گیرد. کاشت حلزون در هر دو گوش بیشتر برای درمان کم شنوایی شدید دو طرفه استفاده می‌شود – به ویژه برای نوزادان و کودکانی که در حال یادگیری صحبت کردن و پردازش زبان هستند. بزرگسالان و کودکانی که از شش تا ۱۲ ماهگی سن دارند می‌توانند از کاشتن حلزون در گوش استفاده کنند.

موارد بهبود یافته بعد از کاشتن حلزون در گوش

  • توانایی شنیدن گفتار بدون نیاز به نشانه های بصری مانند خواندن لب
  • تشخیص صداهای محیطی عادی و روزمره
  • توانایی گوش دادن در محیط های پر سر و صدا
  • امکان پیدا کردن جایی که صداها از کجا می آیند و مکان یابی صداها
  • امکان شنیدن برنامه های تلویزیونی، موسیقی و مکالمات تلفنی

موارد واجد شرایط برای استفاده از حلزون در گوش

  • کم شنوایی که آنقدر شدید است که ارتباط گفتاری را مختل می کند
  • مزایای محدود سمعک همانطور که توسط تست های شنوایی تخصصی مشخص می شود
  • هیچ شرایط پزشکی یا عواملی که خطرات مرتبط با کاشت حلزون را افزایش دهد، وجود ندارد
  • انگیزه بالا برای مشارکت در توانبخشی شنوایی و حضور در دنیای شنوایی
  • انتظارات واقع بینانه از آنچه کاشت حلزون می تواند و نمی تواند برای شنوایی انجام دهد

معایب کاشت حلزون

  • از دست دادن شنوایی باقیمانده. کاشت این دستگاه می‌تواند باعث از دست دادن شنوایی طبیعی باقی‌مانده در گوش کاشته‌شده در برخی افراد شود.
  • التهاب غشاهای اطراف مغز و نخاع (مننژیت) پس از جراحی کاشت حلزون. واکسیناسیون برای کاهش خطر ابتلا به مننژیت معمولا قبل از کاشت به بزرگسالان و کودکان داده می‌شود.
  • خرابی دستگاه. گاهی اوقات ممکن است برای تعمیر یا تعویض یک دستگاه داخلی معیوب به جراحی نیاز باشد.

عوارض جراحی نادر است و می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خون ریزی
  • فلج صورت
  • عفونت در محل جراحی
  • عفونت دستگاه
  • مشکلات تعادل
  • سرگیجه
  • اختلال چشایی
  • وزوز گوش جدید یا بدتر شده
  • نشت مایع نخاعی
تصویر فرد مسن به همراه سمعک
سمعک بهتر است یا کاشت حلزون گوش؟

سمعک بهتر است یا کاشت حلزون در گوش

یکی از بزرگترین تفاوت‌های سمعک و کاشت حلزون این است که افراد به راحتی می‌توانند سمعک خود را خارج کنند، در حالی که حلزون در گوش  به طور دائم متصل می‌شود. اکثر افراد برای کاشت حلزون تحت عمل جراحی سرپایی قرار می‌گیرند. با این حال، کودکان و کسانی که مشکلات سلامت زمینه ای دارند نیاز به بستری دارند.

سمعک برای کسانی که کم شنوایی خفیف تا شدید دارند مناسب تر است، در حالی که کاشت حلزون برای کسانی که کم شنوایی عمیق دارند مناسب تر است. در حالی که سمعک صداها را تقویت می کند، کاشت حلزون حس صدا را ایجاد می کند. شنوایی شناس می‌تواند بسته به نوع کم شنوایی فرد، دستگاه مناسب تر را توصیه کند.

کاشتن حلزون در گوش به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک می کند، منبع مطمئنی که مغز آن را صدا تفسیر می کند. آنها فرکانس های مختلفی دارند و کاربران می توانند صداهای عجیب و غریب را به دلیل میدان های مغناطیسی بشنوند، در حالی که صداهای دیگر می توانند کیفیت مصنوعی داشته باشند.

علاوه بر این، نوزادان زیر ۱۸ ماه با کم شنوایی عمیق ممکن است از کاشت حلزون سود بیشتری ببرند. یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که کاشت روی نوزادان در اوایل زندگی نتایج بهتری را به همراه دارد و به آنها اجازه می‌دهد زبان یاد بگیرند و گفتار را درک کنند.

افراد پس از کاشت حلزون به حمایت بیشتری نیاز خواهند داشت. آسیب شناسان گفتار و شنوایی شناسان می توانند به افراد کمک کنند سیگنال هایی را که کاشت حلزون ارسال می کند را تفسیر کنند.

کاشت حلزون برای خرید آنلاین در دسترس نیست. افراد می توانند با یک متخصص شنوایی شناس یا متخصص گوش و حلق و بینی قرار ملاقات بگذارند تا مشخص شود که آیا برای این دستگاه ها واجد شرایط هستند یا خیر.

 هم سمعک و هم کاشت حلزون به افراد مبتلا به کم شنوایی کمک می کنند تا ارتباط بهتری برقرار کنند. سمعک ها نیازی به جراحی ندارند و برای افرادی که کم شنوایی شدیدتر و درک گفتار خوبی دارند، مناسب تر است. کاشت حلزون نیاز به جراحی دارد و برای افرادی که کم شنوایی شدیدتر دارند و درک گفتار ضعیفی دارند مناسب است.

بیشتر بخوانید: معرفی سمعک داخل گوشی

مهم ترین نکات قبل و بعد از عمل کاشت حلزون

قبل و بعد از عمل جراحی کاشت حلزون یک سری نکات را باید رعایت کنیم که در ادامه به این نکات مهم خواهیم پرداخت

 قبل از عمل

شما یا فرزندتان برای تعیین اینکه آیا کاشت حلزون گزینه خوبی است یا خیر، به یک ارزیابی پزشکی دقیق نیاز دارید. یک پزشک یک ارزیابی انجام می‌دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سفارش تست شنوایی، گفتار و گاهی تعادل
  • انجام یک معاینه فیزیکی برای ارزیابی سلامت گوش داخلی شما
  • درخواست تست های تصویربرداری ام آر آی یا سی تی اسکن جمجمه برای ارزیابی وضعیت حلزون گوش و ساختار گوش داخلی
  • سفارش تست سلامت روان (روانشناختی) در موارد خاص برای تعیین توانایی شما در یادگیری استفاده از کاشت حلزون

در طول جراحی

جراح شما یک برش (برشی) در پشت گوش شما ایجاد می کند و یک سوراخ کوچک در قسمت استخوان جمجمه (ماستوئید) جایی که دستگاه داخلی قرار دارد ایجاد می کند. سپس جراح شما یک سوراخ کوچک در حلزون گوش ایجاد می کند تا الکترود دستگاه داخلی را وارد حلزون کند. برش پوست بسته بخیه می شود تا دستگاه داخلی زیر پوست شما قرار گیرد.

بعد از عمل

شما یا فرزندتان ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • فشار یا ناراحتی روی گوش یا گوش کاشته شده
  • سرگیجه یا حالت تهوع

اکثر افراد به اندازه کافی احساس خوبی دارند که روز جراحی یا روز بعد به خانه بازگردند. شنوایی شناس حدود دو تا شش هفته پس از جراحی شما کاشت حلزون را روشن (فعال) می کند تا به محل جراحی زمان برای بهبودی بدهد.

فعال سازی

برای فعال کردن کاشت حلزون، شنوایی شناس:

  • پردازشگر صدا را طوری تنظیم کنید که برای شما یا فرزندتان مناسب باشد
  • اجزای کاشت حلزون را بررسی می کند تا مطمئن شود که کار می کنند
  • مشخص می کند که شما یا فرزندتان چه صداهایی را می شنوید
  • اطلاعاتی در مورد مراقبت و استفاده صحیح از دستگاه به شما می دهد
  • دستگاه را طوری تنظیم می کند که بتوانید در حد توان خود بشنوید

توانبخشی

توانبخشی شامل آموزش مغز برای درک صداهایی است که از طریق کاشت حلزون شنیده می شود. گفتار و صداهای محیطی روزمره متفاوت از آنچه به یاد دارید به نظر می رسد. مغز شما برای تشخیص معنای این صداها به زمان نیاز دارد. این فرآیند ادامه دارد و با استفاده از پردازشگر گفتار به طور مداوم در ساعات بیداری به بهترین شکل به دست می آید.

نحوه کاشت حلزون
چگونه متوجه شویم که کاست سمعک برای من مناسب است؟

آیا جراحی کاشت حلزون برای من مناسب است؟

اگر به این فکر می‌کنید که آیا اکنون کاشت حلزون شنوایی را دنبال کنید یا صبر کنید، مهم است که بدانید باعث کاهش تداوم کاهش شنوایی می شود. با یک عمل جراحی و توانبخشی موفقیت آمیز، فرد ممکن است بتواند:

  • صداهای مختلف مانند صدای پا، بسته شدن در یا زنگ تلفن را درک کنید
  • درک گفتار با نیاز کمتر به لب خوانی
  • صداها را از طریق تلفن درک کند
  • بدون زیرنویس تلویزیون تماشا کند
  • شنیدن موسیقی

قبل از اینکه به کاشت حلزون فکر کنید، مهم است که حقایق خاصی را درک کنید. این موارد شامل:

  • کاشت حلزون به یک دوره آموزش و درمان بعد از جراحی نیاز دارد. در این مدت نحوه مراقبت از ایمپلنت را یاد خواهید گرفت. همچنین برای کمک به یادگیری نحوه تفسیر سیگنال های الکتریکی جدید و همچنین نحوه به کارگیری این مهارت های شنیداری جدید برای برقراری ارتباط بهتر، توانبخشی شنیداری یا شنوایی خواهید داشت. این به بهبود استفاده شما از ایمپلنت کمک می کند. مدت زمان و تعداد دفعات بازتوانی شنوایی به اهداف و پیشرفت شما بستگی دارد.
  • کاشت حلزون شنوایی را به حالت عادی باز نمی‌گرداند. در اقلیت کوچکی از مردم، ممکن است اصلا به شنیدن کمک نکنند.
  • ممکن است بقیه شنوایی طبیعی خود را در گوش جایی که ایمپلنت در آن قرار داده شده از دست بدهید. به جای آن باید از سمعک برای حفظ توانایی شنوایی طبیعی باقی مانده استفاده شود.
  • ممکن است لازم باشد هر روز از باتری های نو یا شارژ شده استفاده کنید.
  • هنگام حمام کردن یا شنا کردن باید قسمت خارجی ایمپلنت را بردارید.
  • ممکن است قبل از انجام MRI نیاز به انجام یک روش خاص باشد.
  • ایمپلنت ممکن است در هنگام تصادف یا در حین ورزش آسیب ببیند.
  • اگرچه یک اتفاق نادر است، اما ایمپلنت ممکن است شکست بخورد. در برخی موارد، ممکن است نیاز به جراحی جدیدی برای جایگزینی ایمپلنت باشد.

کاشت حلزون برای همه مناسب نیست. برای اینکه بفهمید آیا ایمپلنت برای شما مناسب است یا خیر:

  • شما باید با متخصصان کاشت حلزون ملاقات کنید. اینها ممکن است شامل شنوایی شناس، اتولوژیست و آسیب شناس گفتار-زبان باشد.
  • ممکن است لازم باشد با یک روانشناس یا مشاور دیگر ملاقات کنید.
  • برای ارزیابی کم شنوایی خود، معاینه فیزیکی و آزمایش شنوایی خواهید داشت.
  • برای بررسی ساختار گوش خود آزمایش های تصویربرداری خواهید داشت. اینها ممکن است شامل اشعه ایکس و/یا ام آر آی باشد.

جدید ترین دستگاه های کاشت حلزون

با سه شرکت کاشت حلزون (Cochlear implantation) که دستگاه‌های قابل اعتمادی را تولید می‌کنند، انعطاف‌پذیری در میان فناوری‌های موجود وجود دارد تا بهترین انتخاب را برای هر بیمار انجام دهید. شرکتCochlear ، شرکتMED-EL  و شرکت  Advanced Bionics هر سه در این زمینه فعالیت دارند و محصولات خود را تولید می کنند. فرآیند تصمیم گیری نهایی بین این سه محصول شامل تعیین خواسته های بیمار و همچنین خواسته های تیم ایمپلنت (پزشک، شنوایی شناس، خانواده) است. فرآیند بحث اغلب حول محور نکات کلیدی زیر است:

عملکرد و یکپارچگی دستگاه

هر ۳ سازنده ایمپلنت دارای سابقه طولانی مدت در ساخت و ایجاد پردازنده های گفتاری قابل اعتماد هستند که عملکرد قوی برای بیمار ارائه می دهند.

پیشرفت های تکنولوژیکی کنونی

تولیدکنندگان در یک بازار رقابتی همیشه به دنبال بهبود فناوری ایمپلنت موجود هستند تا گزینه های جدیدی را به بیمار ارائه دهند و به “مشتری ایمپلنت” خدمات بهتری ارائه دهند. با بیشتر پیشرفت‌ها، واحدهای پردازشی جدیدتر، شیک‌تر و کارآمدتر در دسترس هستند. فرآیند ارتقا توسط شرکت ها و همچنین ارائه دهندگان درک و پشتیبانی می شود.

ترجیح بیمار

ما بیماران را تشویق می‌کنیم تا قبل از درگیر شدن در فرآیند انتخاب، مقالاتی را از تمام تولیدکنندگان ایمپلنت دریافت کنند و همچنین از وب‌سایت‌های شرکت به صورت آنلاین بازدید کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد فناوری دستگاه به دست آورند. ملاقات با سایر گیرندگان ایمپلنت نیز می تواند بینش مفیدی را برای گیرنده بالقوه فراهم کند.

سهولت استفاده

بسیاری از بیماران از بیماری های دیگری رنج می برند که ممکن است استفاده از فناوری ایمپلنت خاصی را پیچیده کند. محدودیت بینایی و مشکلات مهارتی تنها تعدادی از مسائلی است که ممکن است در انتخاب یک سیستم ایمپلنت مناسب مورد توجه قرار گیرد. دستگاه‌های سمعک پشت گوشی (BTE) و همچنین دستگاه‌های جیبی برای پردازنده‌های گفتار از جمله گزینه‌های موجود هستند که بیمار در نهایت می‌تواند از بین آنها انتخاب کند. مدل‌های آزمایشی تمام دستگاه‌های کاشت حلزون در کلینیک برای ارزیابی تناسب و راحتی کلی بیماران در دسترس است. گزینه های مناسب برای همه وجود دارد.

آناتومی غیرطبیعی حلزون یا گوش خارجی: آناتومی غیرطبیعی حلزون را می توان به راحتی در شروع ارزیابی از طریق سی تی اسکن توسط پزشک ایمپلنت مشاهده کرد و متوجه شد. پزشک ممکن است در مورد یک گیرنده «داخلی» خاص توصیه و اطلاعات ارزشمندی داشته باشد، که ممکن است با آناتومی بیمار بهترین کارایی را داشته باشد. در پایان، این احتمالا بر گزینه های دستگاه خارجی برای بیمار تأثیر می گذارد. به طور مشابه، برخی از بیماران ممکن است گوش‌های خارجی کوچک‌تری داشته باشند و به دلیل وزن و اندازه دستگاه قادر به پشتیبانی از پردازشگر گفتار پشت گوشی (سطح گوش) نباشند. مدل‌های آزمایشی تمام دستگاه‌های کاشت حلزون در کلینیک برای ارزیابی تناسب و راحتی کلی بیماران در دسترس است.

“زنگ و سوت:” اصطلاح “زنگ و سوت” معمولا در مورد سمعک به کار می رود. با این حال، ما همچنین از این اصطلاح برای بحث در مورد ویژگی‌های اضافی موجود در پردازنده‌های کاشت حلزون خارجی استفاده می‌کنیم. چنین ویژگی هایی عبارتند از: میکروفون های جهت دار، سازگاری با سیم پیچ تله کویل، وضعیت ضد پاشش، سازگاری FM، حافظه های برنامه های متعدد برای شرایط مختلف گوش دادن، گزینه های باتری قابل شارژ، و تنظیمات مختلف استفاده. لطفا تمام نیازهای شخصی خود را با شنوایی شناس در میان بگذارید تا بهترین سیستم ایمپلنت را برای پاسخگویی به خواسته های سبک زندگی خود بیابید.

شخص سالمند در حال استفاده از سمعک
قیمت کاشت حلزون چقدر است؟

قیمت کاشت حلزون

بدون کمک دولتی، این عمل جراحی  هزینه بالایی دارد. اما خوشبختانه دولت بخش عمده ی این هزینه را مانند بیمه سمعک پرداخت می کند و سهم خانواده ها بسیار ناچیز است. به دلیل بالا بودن هزینه ی این پروتز، دولت این تسهیلات را فقط در اختیار کودکان زیر ۳ سال قرار می یدهد و کودکانی که کم شنوایی شان زودتر تشخیص داده نشده و همچنین بزرگسالان باید هزینه ی پروتز را به صورت آزاد پرداخت کنند.

با گذشت زمان، احتمالا نیاز به تعویض قطعاتی مانند میکروفون و آهنربا دارید یا نیاز به تعمیر خواهید داشت. اطمینان حاصل کنید که آیا کاشت حلزون شنوایی شما تحت پوشش گارانتی قرار دارد یا اینکه آیا ارائه دهنده بیمه شما هزینه تعمیرات را پرداخت می کند.

در مواردی که نیاز به کاشت حلزون دارید اما دولت هزینه را پوشش نمی‌دهد، موسسه های خیریه ای وجود دارند که می‌توانند به شما یا هر یک از اعضای خانواده در پرداخت کمک کنند.

یکی از راه‌های فهمیدن اینکه آیا کاندیدای خوبی برای کمک هستید یا خیر، مشورت با یک متخصص شنوایی‌ شناس است و آنها ممکن است بتوانند به شما کمک کنند تا به منابع، سازمان‌ها یا مؤسسات خیریه‌ای که می‌توانند مفید باشند هدایت شوید.

کاشت حلزون در بزرگسالان

در صورت کم‌شنوایی و اگر به شدت به لب‌خوانی متکی هستید، شنوایی‌شناس ممکن است کاشت حلزون را در نظر بگیرید. کاندیدهای جراحی کاشت حلزون شامل بزرگسالانی هستند که دچار موارد زیر می باشند:

  • دچار کم شنوایی هستند و سمعک به آنها کمک نمی کند
  • دارای شنوایی در هر دو گوش هستند اما وضوح شنیدن ضعیف است
  • نیم یا بیشتر از کلمات گفتاری را بدون لب خوانی، حتی در هنگام استفاده از سمعک نمی شنوند
  • با وجود استفاده از سمعک، به شدت به لب خوانی تکیه می کنند

در موارد کم شنوایی متوسط ​​تر، از کاشت حلزون جزئی برای حفظ شنوایی استفاده می شود تا بتوان از سمعک و کاشت حلزون به طور همزمان در یک گوش استفاده کرد. با این حال، در موارد شدیدتر از دست دادن شنوایی، یک کاشت حلزون به طور کامل برای دستیابی به مزایای کامل شنوایی الکتریکی مورد نیاز است.

میزان کمک این عمل جراحی  در افراد مختلف متفاوت است. بیشتر افراد طی چند روز پس از روشن شدن کاشت حلزون شنوایی خود (یعنی حدود چهار تا شش هفته پس از جراحی)، افزایش قابل توجهی در آگاهی خود از صداها مشاهده می کنند. درک گفتار به تدریج بهبود می یابد و اکثر افراد در شش ماه اول بیشترین پیشرفت را تجربه می کنند. اندازه این بهبود بین افراد به طور قابل توجهی متفاوت است. بهبود درک گفتار را می توان با ارزیابی شنوایی پس از جراحی بررسی کرد.

 

کاشت حلزون در کودکان

اگر رشد زبان گفتاری یک هدف مهم برای خانواده یک کودک خردسال با کم شنوایی قابل توجه است، کاشت حلزون باید در نظر گرفته شود.

به همان اندازه برای یک جراحی کاشت حلزون خوب، مراقبت های ارائه شده پس از جراحی و همچنین تعهد طولانی مدت بیمار و خانواده برای یادگیری روش جدید گوش دادن از طریق کاشت حلزون مهم است. توانبخشی هفتگی شنوایی باید توسط متخصصان بسیار آموزش دیده که در حوزه شنیداری و زبان گفتاری تخصص دارند ارائه شود. این کار برای هدایت توانبخشی به سمت دستیابی به نتیجه مطلوب بسیار مهم است. این امر به ویژه در مورد کودکان خردسالی که باید در رشد مهارت های شنیداری و گفتاری خود به خوبی ترقی کنند، صادق است. البته باید گفت که علاوه بر این کار  می توان از سمعک کودکان نیز برای درمان کم شنوایی در خردسالان نیز استفاده کرد.

عوامل متعددی وجود دارد که بر رشد گوش دادن و زبان گفتاری کودک با این روش درمانی  تأثیر می گذارد:

  • سن در زمان جراحی (هر چه کوچکتر بهتر است)
  • تجربه شنوایی و زبان قبل از جراحی
  • درمان توانبخشی مداوم و محیط خانه غنی از زبان

خانواده باید به دنبال یک تیم حرفه ای باشد که یک برنامه جامع جراحی، شنوایی شناسی و توانبخشی را ارائه دهد که با گزینه های آموزشی و مدرسه مورد نظر آنها همکاری کند.

آزمایش های کاشت حلزون چیست؟

برای انجام این کار  ممکن است به آزمایشاتی نیاز داشته باشید، مانند:

  • معاینه گوش خارجی، میانی و داخلی برای بررسی عفونت یا سایر مشکلات که مانع از اجرای صحیح جراحی می شود
  • تست های شنوایی مانند ادیوگرام، نموداری که نحوه واکنش شما به صداهای خاص را نشان می دهد و اگر افت شنوایی شدید یا عمیق را نشان دهد، کاندید احتمالی استفاده از این پروتز خواهید شد
  • ارزیابی سمعک و یک دوره آزمایشی استفاده از آن
  • سی تی اسکن یا ام آر آی برای بررسی گوش داخلی و عصب شنوایی (این آزمایشات به پزشک شما می گوید که آیا حلزون شما شکل طبیعی دارد یا خیر)
  • یک معاینه وضعیت سلامتی
  • یک معاینه روانشناسی برای اینکه ببینند آیا می توانید با تغییراتی که با ایمپلنت ایجاد می شود مقابله کنید (این آزمایش بیشتر برای کودکان رایج است)

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

سخن پایانی

کاشت حلزون و یا استفاده از سمعک یکی از روش هایی است که پزشکان و متخخصان این زمینه به افرلدی که درچار کم شنوایی هستند برای درمان و بهبود این بیماری تجویز می کنند ، هر کدام از این روش ها با توجه به شرایط هر کدام از افرادی که دچار بیماری های شنوایی هستند فرق می کند. در این مقاله از مجله  دانیال کلینیک، بهترین مرکز شنوایی سنجی در ایران ما سعی کردیم تمامی نکات و مواردی که می بایست در مورد کاشت حلزون بدانید را به برای شما توضیح داده ایم، در ضمن اگر تجربه ای در مورد این روش بهبود شنوایی دارید می توانید با ما در میان بگذارید.

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات