سمعک ها امروزه با تکنواوژی های مختلف و پیشرفته ای تولید و طراحی می شوند، در گذشته سمعک های آنالوگ برای افرادی که به سمعک نیاز داشتند توسط افراد استفاده می شدند ، با پیشرفت تکنولوژی و نیاز انسان به تجهیزات پیشرفته و کارامد تر پزشکی٬ سمعک های دیجیتال و همچنین سمعک هوشمند وارد چرخه تولید کنندگان مطرح این لوازم در تجویز سمعک شده اند در این مطلب از مجله دانیال کلینیک قصد داریم با شما در باره مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند صحبت کنیم.
کم شنوایی و نیاز به سمعک
کسانی که در شنوایی مشکل دارند، ممکن است ارتباطات مخدوش و ناقصی را تجربه کنند که به طور جدی بر زندگی حرفه ای و شخصی آنها تأثیر می گذارد و فرد را در معرض خطر انزوا و گوشه گیری قرار می دهد. مطالعات اثرات کاهش شنوایی درمان نشده را به موارد زیر مرتبط کرده اند:
- اجتناب یا کناره گیری از موقعیت های اجتماعی
- کاهش هوشیاری و افزایش خطر برای ایمنی شخصی
- اختلال در حافظه و توانایی یادگیری کارهای جدید
- تحریک پذیری، منفی گرایی و عصبانیت
- خستگی، تنش، استرس و افسردگی
- طرد اجتماعی و تنهایی
- کاهش عملکرد شغلی و قدرت درآمد
- کاهش سلامت روانی و سلامت کلی
بسیاری از مطالعات مهم برای درک کم شنوایی و ارتباط آن با سایر مسائل جدی سلامت مانند زوال عقل، دیابت، بیماری قلبی، افسردگی و میزان سقوط در افراد مسن انجام شده است. هنگامی که کاهش شنوایی همزمان با یکی از این نگرانیهای سلامتی وجود دارد، اصطلاح بیماریهای همراه اغلب استفاده میشود، زیرا وجود دو یا چند بیماری یا اختلال مزمن را توصیف میکند.
محققان به بیماری های همراه از جمله کم شنوایی علاقه بیشتری نشان داده اند زیرا افرادی که با کم شنوایی درمان نشده زندگی می کنند با خطر بیشتری برای سایر مسائل فیزیکی و شناختی روبرو هستند.
موارد فوق لزوم تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی را مطرح می سازد. درمان کم شنوایی به طرق مختلفی است از جمله درمان های دارویی، جراحی و سمعک و…. که انتخاب بین این گزینه ها به نوع و میزان کم شنوایی بستگی دارد.
در مورد سوت گوش چه می دانید؟
عده کمی از مبتلایان به کم شنوایی توسط تکنیک های جراحی و دارو درمانی بهبود می یابند و اکثر بیماران باید به فکر دریافت سمعک باشند. میزان شنوایی وبیماری فرد گم شنوا و یا ناشنوا نیز به نوع سمعک بستگی دارد پس بهتر است در مورد مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند بیشتر بدانید.
افراد مبتلا به کم شنوایی اغلب باید از سمعک استفاده کنند و راه کارهای درمانی دیگر برای آن ها قابل اجرا نیست. در این گونه موارد باید به بهترین مرکز شنوایی سنجی مراجعه نموده و سمعک دریافت کنید. اما آیا استفاده از سمعک اینقدر اهمیت دارد؟ بگذارید کمی در مورد مزایای استفاده از سمعک و در ادامه مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند بپردازیم
سمعک تلاش شنوایی را کمتر می کند. با فناوری دیجیتال جدیدتر موجود، سمعک ها همچنین وضوح بیشتری را ارائه می دهند (تلاش کمتر و شنوایی واضح تر). با این حال، هنگامی که سمعک دریافت می کنید، باید موارد زیر را تجربه کنید:
راحتی در محیط های گوش دادن (تماشای تلویزیون، مکالمات یک به یک). صداهایی مانند تیک تاک ساعت، یخچال، سر و صدای کامپیوتر و گامها در اولین استفاده از سمعک بهطور غیرعادی بلند به نظر میرسند. این طبیعی است. توانایی شما در تنظیم این صداهای بی اهمیت با تطبیق مغز شما با شنیدن این صداهای ملایم بهبود می یابد.
تداخل کمتر ناشی از نویز پس زمینه. سر و صدای بلند پس زمینه، حتی با استفاده از سمعک، هنوز هم موقعیت شنیداری سختی را ایجاد می کند. انتخاب سمعک با میکروفون دوتایی بسیار مهم است اگر این وضعیت باعث بیشترین مشکل شما با شنوایی می شود. سمعک اگر درست تنظیم شده باشد می تواند درک در حضور نویز را بهبود بخشد.
بیشتر بخوانید: بهترین و مناسب ترین نرم افزار سمعک
یک سوم یا بیشتر از بزرگسالان ۶۵ ساله یا بیشتر درجاتی از کاهش شنوایی مرتبط با سن دارند. این نوع کم شنوایی به قدری تدریجی اتفاق می افتد که بسیاری تا زمانی که به یک مشکل جدی تبدیل نشود متوجه آن نمی شوند. خانواده و دوستان برای برقراری ارتباط مجبورند گفته های خود را اغلب و با صدای بلند تکرار کنند، که باعث ناامیدی همه می شود. بسیاری از بیماران فکر می کنند همه “زمزمه می کنند” یا “روشن صحبت نمی کنند”. اغلب اوقات، از دست دادن شنوایی منشا مشکل است نه گوینده.
در ارتباط با تست ادیومتری آنلاین بیشتر بخوانید.
سمعک چیست؟
سمعک می تواند به بهبود شنوایی و گفتار به ویژه در افراد مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی (کاهش شنوایی در گوش داخلی به دلیل سلول های مویی آسیب دیده یا عصب شنوایی آسیب دیده) کمک کند. کم شنوایی حسی عصبی می تواند ناشی از ویروس یا باکتری، نویز، ضربه، عفونت، افزایش سن، برخی داروها، نقایص مادرزادی، تومورها، مشکلات گردش خون یا فشار خون بالا و سکته باشد. کم شنوایی تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد اجتماعی، خانوادگی، شغلی، تحصیلی و… بیماران دارد و درمان به موقع و صحیح این مشکل دارای اهمیت بالایی است.
سمعک ها وسایل الکترونیکی با باتری هستند که می توانند صدا را تقویت و تغییر دهند. میکروفون صدا را به صورت امواج صوتی دریافت می کند. سپس امواج صوتی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شوند. بخش دوم پردازنده سمعک نام دارد که وظیفه ی اعمال تغییرات بر سیگنال ورودی را دارد. این سیگنال پس از تغییر به رسیور تحویل داده می شود تا آن را به صورت موج صوتی به کانال گوش فرد بفرستد.
سمعک ها دارای مدل های متعدد و اندازه های مختلفی هستند که هر یک از آن ها برای انواع خاصی از کم شنوایی مفید هستند. برخی سمعک ها در پشت گوش قرار می گیرند و توسط لوله یا سیم به قالب موجود در کانال گوش متصل می شوند. برخی دیگر از سمعک ها به صورت یک جزء واحد بوده و تماما در گوش فرد قرار می گیرند
. به سمعک های نوع اول پشت گوشی و به نوع دوم، سمعک داخل گوشی گفته می شود. سمعک های داخل گوشی اگر در عمق مناسبی از مجرای گوش قرار بگیرند، دیده نمی شوند. کوچکتر شدن سمعک به معنی استفاده از باتری های کوچکتر و قدرت کمتر است بنابراین در مواردی که کم شنوایی شدید وجود دارد نمی توان از سمعک های داخل گوشی ظریف استفاده کرد.
همچنین با نوار گوش آشنا شوید.
سمعک دیجیتال چیست؟
در مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند در ابتدا باید گفت که سمعک دیجیتال وسیله ای است که از یک تراشه کامپیوتری برای تبدیل امواج صوتی به سیگنال دیجیتال استفاده می کند. این کار منجر به پردازش پیچیده تر صداهای ورودی می شود. تراشه رایانه قادر به تشخیص و تجزیه و تحلیل گفتار در مقابل نویز پسزمینه است و در نتیجه کیفیت صدای واضحتری دارد. علاوه بر این، سیگنال با توجه به حجم ورودی پردازش می شود.
با صدای بلند متفاوت از صدای ملایم رفتار می شود. گفتار نرم قابل شنیدن است در حالی که صدای بلند در حد راحتی نگه داشته می شود. ویژگیهایی نیز موجود است که به کاهش صدای پسزمینه و صدای باد و حفظ قابلیت شنیداری گفتار کمک میکند. این سمعک ها در انواع مختلف داخل گوش و پشت گوشی و ریک تولید می شوند.
در مقابل سمعک آنالوگ قرار دارد. سمعک آنالوگ دستگاهی است که برای تقویت همه صداها به یک شکل طراحی شده است: امواج صوتی پیوسته بلندتر می شوند. این بدان معناست که گفتار و نویز به یک شکل تقویت می شوند. کنترل صدا به کاربر این امکان را می دهد که صدا را در صورت نیاز افزایش یا کاهش دهد. با این حال، زمانی که در یک محیط شنیداری پیچیده قرار میگیرید، این امر میتواند دست و پا گیر و خسته کننده شود. سمعک های آنالوگ کمتر و کمتر رایج می شوند.
سمعک هوشمند چیست؟
بعد از معرفی سمعک دیجیتال در موضوع مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند حال نوبت به سمعک های پیشرفته تر و هوشمند رسیده است سمعک های مدرن دستگاه های کوچک دیجیتالی با تکنولوژی بالا هستند. امروزه آنها می توانند به تلفن های هوشمند و سایر دستگاه ها متصل شوند و بنابراین عملکردهای اضافی را ارائه می دهند.
فقط یک مرحله میانی در راه رسیدن به شنوایی هوشمند. توسعه از سمعک به سیستم های شنوایی هوشمند به طور پیوسته در حال پیشرفت است. در آینده نزدیک سمعک ها از طریق اینترنت به انواع لوازم خانگی و اپلیکیشن های تحت وب متصل خواهند شد. این به نوبه خود، بسیاری از ویژگی های راحتی جدید را فعال می کند.
اولین قدم ها قبلا برداشته شده است: سمعک از طریق بلوتوث با گوشی هوشمند ارتباط برقرار می کند و کاربر می تواند از یک اپلیکیشن برای تنظیم صدا و تغییر برنامه های شنوایی استفاده کند. علاوه بر این، سمعک می تواند به تلویزیون متصل شود تا صدای تلویزیون را مستقیما به سمعک منتقل کند.
باتریهای لیتیوم یون مدرن سمعکهای هوشمند تا ۳۰ ساعت کار میکنند و تعویض باتری را غیرضروری میکنند. شنوایی هوشمند مرحله بعدی است یعنی ارتباط سمعک با سایر وسایل خانه و به اصطلاح اینترنت اشیا. در مورد سمعک های هوشمند این نکته بسیار حائز اهمیت است که اگر برای فرزند خردسال خود به دنبال سمعک کودکان هستید، این سمعک ها می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
شنوایی هوشمند به معنای ادغام سمعک در این سیستم است و امکان عملکردهای کاملا جدید اضافی را ایجاد می کند که استفاده کنندگان سمعک را در زندگی روزمره خود پشتیبانی می کند. به عنوان مثال، هنگامی که باتری سمعک کم می شود، پیامی بر روی تلفن هوشمند خود دریافت می کنند و بنابراین می توانند باتری ها را به موقع شارژ کنند.
شنوایی هوشمند فراتر می رود: پیام ها را می توان مستقیما به سمعک ارسال کرد، برای مثال یک توییت در توییتر یا یک هشدار. همچنین میتوان پیامهایی ارسال کرد تا به شما اطلاع دهد که زنگ در به صدا درآمده یا لباسهای شسته شده در خشک کن آماده هستند. طیف برنامه های کاربردی بسیار زیاد است و سمعک هوشمند راحتی و ایمنی بیشتری را برای استفاده کنندگان شان فراهم می کند.
مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند
ممکن است دو اصطلاح هوشمند و دیجیتال را زیاد شنیده باشید و به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند باشید. امروزه تقریبا تمام سمعک های موجود در بازار از نوع دیجیتال هستند. از طرفی سمعک هوشمند واژه ای است که اخیرا زیاد می شنویم.
اگر بخواهیم به طور کلی در مورد مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند صحبت کنیم باید بگوییم که سمعک های هوشمند در واقع انواع پیشرفته و مدرن سمعک های دیجیتالی هستند که امکانات گسترده تری را برای کاربران خود فراهم می سازند. به طور کلی می توان گفت که هر سمعک هوشمند، دیجیتال هم هست اما هر سمعک دیجیتال لزوما هوشمند نیست. دیجیتال بودن یک اصطلاح گسترده تر است.
هر دو این سمعک ها صدا را به حالت دیجیتال تبدیل کرده و پردازش می کنند با این تفاوت که سطح پردازش سمعک های هوشمند بسیار بالا است و امکانات متعددی را برای کاربران فراهم می سازند. نکته دیگر در مورد سمعک های دیجیالی و هوشمند در مورد تعمیر انواع سمعک است که باید گفت که سمعک های دیجیتال و هوشمند به دلیل قطعات استفاده شده در آنها تعمیرات متفاوتی را هم در هنگام خرابی خواهند داشت.
تفاوت تکنولوژی سمعک دیجیتال و هوشمند
در مورد مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند باید گفت که سمعک های دیجیتال ممکن است سطوح مختلفی از تکنولوژی را داشته باشند از رده های پایه گرفته تا سمعک های بسیار پیشرفته. در مقبل سمعک های هوشمند که امروزه در دسترس بیماران با انواع کم شنوایی هستند، تکنولوژی بالایی دارند و جزء سمعک های رده بالا به حساب می آیند. همه ی سمعک های هوشمند، دیجیتال هم هستند اما فقط بخشی از سمعک های دیجیتال را انواع هوشمند تشکیل داده اند.
جمع بندی
خرید سمعک شاید کار سختی برای شما باشد و از این رو ممکن است از امکانات و قابلیت هایی که سمعک های هوشمند به شما می دهند به دلیل قیمت آن صرفه نظر کنیدو از آنجایی که امروزه دیگر سمعک های آنالوگ به راحتی پیدا نمی شوند افرادی که توانایی خرید سمعک را ندارند اقدام به خرید سمعک هایی با امکانات کمتر کنند، البته این نکته را باید گفت که شما می توانید از بیمه سمعک نیز هنگام خرید بهره مند شوید.
همین موجب می شود که قیمت سمعک را برای شما کاهش دهد، ما در این مطلب به دنبال مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند بودیم تا بتوانیم بهترین کمک را هنگام خرید سمعک به شما داشته باشیم.
منبع:aarp
«سوالات متداول»
کدام یک از سمعک های هوشمند و دیجیتال در برابر آب مقاوم هستند؟
بسیاری از سمعک های دیجیتال مانند سمعک سوئیسی امروزه هستند که در برابر آب مقاوم هستند. این مقاومت به معنی کاملا ضدآب بودن نیست بلکه تا حدی می توانند در مقابل اندکی قرارگیری در برابر رطوبت مقاومت کنند. سمعک های هوشمند که سمعک های رده بالایی هستند معمولا مقاومت در برابر آب و گرد و غبار را نیز دارند. اگر محیط و سبک زندگی شما به نحوی است که با آب و رطوبت زیادی در تماس هستید، از شنوایی شناس خود بخواهید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد کند.
در مقایسه سمعک دیجیتال و هوشمند کدام یک برنامه مدیریت وزوز کردن دارند؟
برنامه مدیریت وزوز امروزه در بسیاری از سمعک ها موجود است. این برنامه به نحوی است که سیگنال های پوششی و اصوات مختلف را در خود جای داده است تا به تخفیف علائم بیماران مبتلا به وزوز کمک کند. سمعک های هوشمند کنونی دارای برنامه های مدیریت وزوز در سطح بالایی هستند اما تمام سمعک های دیجیتال لزوما برنامه وزوز ندارند. اگر علاوه بر کم شنوایی از وزوز گوش رنج می برید در هنگام خرید سمعک حتما شنوایی شناس را مطلع سازید تا بهترین سمعک برای شما را پیشنهاد کند.
از کجا بدانم سمعک من هوشمند است؟
در هنگام خرید سمعک باید از شنوایی سنجی خود در مورد امکانات و ویژگی های سمعک تان سوال نمایید. گرچه او خودش در مورد سبک زندگی شما سوال خواهد کرد و اگر سمعک هوشمند برایتان مفید باشد، آن را به شما پیشنهاد خواهد نمود. با این حال اگر به هوشمند بودن سمعک خود شک دارید می توانید اطلاعات مربوطه به سمعک تان را جستجو کرده و یا از شنوایی شناس خود بپرسید.
سمعک دیجیتال برای کم شنوایی من کاربرد دارد یا سمعک هوشمند؟
در مورد مفهوم هوشمند و دیجیتال بودن در متن فوق بحث شد. در نتیجه می توان گفت زمانیکه برای دریافت سمعک مراجعه می کنید به احتمال خیلی بالا، سمعک دیجیتال دریافت خواهید کرد. اما سوال اینجاست که آیا سمعک هوشمند برای تمام افراد لازم است؟ پاسخ خیر است.
برخی از بیماران مانند سالمندان توانایی استفاده از سمعک های هوشمند را ندارند و نیازی هم به آن ندارند. اما در مقابل اکثر جوانان مبتلا به علائم کم شنوایی از تلفن ها و ابزارهای هوشمند استفاده می کنند بنابراین داشتن یک سمعک هوشمند که با این ابزارها هماهنگی داشته باشد یک مزیت به حساب می آید.
بدون دیدگاه