عفونت گوش و کم شنوایی و راه های درمان آن

عفونت گوش و کم شنوایی و راه های درمان آن

تصویر شاخص ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی

فهرست مطالب

عفونت گوش یا اوتیت میانی حاد همان عفونت ناگهانی در گوش میانی است که امکان بروز آن در اثر سرما خوردگی نسبتا زیاد است. موضوع اینجاست که ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی و علائم کم شنوایی به چه صورت است؟

امکان بروز عفونت گوش در تمام افراد از کودک گرفته تا بزرگسال وجود دارد؛ اما برخی شواهد نشان می‌دهد که این عارضه بیشتر در خردسالان و کودکان دیده می‌شود. در موارد زیادی عفونت گوش به صورت خود به خودی از بین می‌رود ولی گاها ممکن است پزشک برای عفونت گوش به شما دارو بدهد.

اگر عفونت گوشتان خوب نشود، ممکن است دکتر برای شما آنتی بیوتیک تجویز بکند. برای کودکانی که زیر دو سال سن دارند، آنتی بیوتیک‌ها برای عفونت گوش نیاز هستند. اگر به صورت مداوم درد در ناحیه گوش دارید و شما را آزار می‌دهد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید و از سلامت گوش‌ها و عدم عفونت آنها مطلع شوید.

در ادامه‌ی مقاله از مجله دانیال کلینیک (بهترین مرکز شنوایی سنجی برای خرید سمعک) قصد داریم با شما درباره عفونت گوش و کم شنوایی و ارتباط این دو باهم با شما صحبت کنیم. حتما می‌دانید مشکلات شنوایی و سایر عوارض جدی می‌تواند با عفونت‌های مداوم گوش و زمانی که مایع در پشت پرده گوش جمع می‌شود رخ دهد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

تصویر بیمار مبتلا به عفونت گوش
عفونت گوش و کم شنوایی چه ارتباطی باهم دارند؟

ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی

کم شنوایی و وزوز یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. کم شنوایی دلایل مختلفی دارد که عفونت تنها یکی از آن دلایل است که در اینجا به آن می پردازیم. عفونت گوش میانی وقتی اتفاق می‌افتد که انواعی از ویروس‌ها و باکتری‌ها موجب ملتهب شدن و یا جمع شدن مایع در بخش پشتی پرده گوش می‌شوند.

این عفونت می‌تواند موجب کم شنوایی به صورت موقت شود. عفونت گوش در میان کودکان نسبت به بزرگسالان شایع تر است، اما شنوایی کوتاه مدت را صرف نظر از سن ممکن است همه‌ی افراد تجربه بکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل تر درباره ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی با شما صحبت کنیم.

عفونت گوش چگونه اتفاق می‌افتد

عوامل زیر در بروز عفونت گوش تاثیر گذار است.

اوتیت مدیا حاد

 وقتی که شیپور استاش که در فاصله‌ی بین پشت گلو تا اواسط گوش قرار دارد دچار التهاب می‌شود، مایع را در داخل شیپور به دام می‌اندازد. این مایع توانایی این که عفونت ایجاد کند و باعث تورم و درد بشود را دارد که گاهی این اتفاق می‌تواند موجب اختلال در شنوایی فرد شود.

اوتیت میانی همراه با فیوژن

 مخاط یا مایع امکان دارد که درون شیپور استاش جمع بشود، حتی بعد از رفع شدن عفونت، این جمع شدن مایع می‌تواند در توانایی شنیدن اختلال ایجاد کند.

اوتیت میانی چرکی مزمن

 این نوع از عفونت به طور معمول در نتیجه‌ی عارضه‌های اوتیت میانی حاد ادامه پیدا می‌کند. ویژگی آن ترشح مکرر مایع از گوش میانی است که این موضوع به دلیل سوراخ شدن پرده گوش می‌باشد.

اوتیت میانی چسبنده

 در این نوع از عفونت، فروپاشی پرده گوش باعث چسبیدن آن به دیواره‌ها و ساختار گوش میانی می‌شود. این عارضه معمولا وقتی رخ می‌دهد که شیپور استاش برای مدتی طولانی به درستی کارش را انجام نمی‌دهد.

تصویر پزشک در حال معاینه بیمار
چه عواملی موجب عفونت گوش می‌شوند؟

عوامل عفونت گوش

عفونت گوش را باکتری‌ها و همچنین ویروس‌ها ایجاد می‌کنند. بیشتر وقت‌ها، عفونت گوش بعد از سرماخوردگی یا دیگر عفونت‌ها به وجود می‌آید. باکتری یا ویروس از طریق شیپور استاش به گوش میانی می‌رود (در هر گوش یک عدد وجود دارد). این لوله گوش میانی را به پشت گلو متصل می‌کند. باکتری یا ویروس همچنین می‌تواند باعث تورم شیپور استاش شود. این تورم می‌تواند باعث مسدود شدن لوله شود، که سبب می‌شود مایعات تولید شده به‌جای تخلیه در گوش میانی جمع شوند.

مشکل این است که شیپور استاش در کودکان کوتاه‌تر است و شیب کمتری نسبت به بزرگسالان دارد. مایع به دام افتاده می‌تواند توسط یک ویروس یا باکتری عفونی گردد و باعث درد شود؛ بنابراین ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی رابطه‌ای کاملا مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید:درمان اختلال شیپور استاش

علائم عفونت گوش

این عفونت مانند عفونت های قسمت های دیگر گوش٬دارای علائمی است که در ادامه به بیان این موارد می‌پردازیم.

  • گوش درد

این علامت صدای گوش در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان آشکار است. در نوزادان به دنبال علائم درد مانند مالش یا کشیدن گوش، گریه بیش از حد معمول، مشکل در خوابیدن، رفتار بی‌قرار و تحریک‌پذیر باشید.

  • از دست دادن اشتها

 این موضوع ممکن است در کودکان خردسال بیشتر به چشم بخورد، به خصوص در هنگام تغذیه. فشار در گوش میانی با قورت دادن کودک تغییر می‌کند و باعث درد بیشتر و میل کمتری به خوردن غذا می‌شود.

  • تحریک پذیری

 هر نوع درد مداوم ممکن است باعث تحریک پذیری شود.

  • خواب ضعیف

درد ممکن است زمانی که کودک دراز کشیده است بدتر گردد؛ زیرا ممکن است فشار در گوش شدید باشد.

  • تب

تب یکی از عوامل اصلی در به وجود آمدن عفونت گوش است و گفته می‌شود که حدود ۵۰ درصد افراد کم سن و سال که کودکان را شامل می‌شود، هنگامی که دچار عفونت گوش هستند، همزمان تب را هم احساس می‌کنند.

  • تخلیه از گوش

 مایع زرد، قهوه‌ای یا سفید که جرم گوش نیست ممکن است از گوش خارج شود که امکان دارد به این معنا باشد که پرده گوش پاره شده است.

  • مشکل شنوایی

استخوان‌های گوش میانی به اعصابی متصل می‌شوند که امواج الکتریکی را به سمت مغز ارسال می‌کنند. مایع پشت پرده گوش حرکت این سیگنال‌های الکتریکی را از طریق استخوان‌های گوش داخلی کند می‌کند.

تصویر شماتیک فرد مبتلا به عفونت گوش
بهترین راه‌کار هنگام عفونت گوش، مراجعه به پزشک است؟

عفونت گوش و مراجعه به پزشک

تا به اینجا در باره عفونت گوش و علائم و عوامل آن و ارتباطش با کم شنوایی با شما صحبت کردیم، نکته مهمی که وجود دارد این است که عفونت‌ها در هر کجای بدن که وجود داشته باشند و بسته به هر عاملی که بوجود بیایند خطرناک بوده و عدم توجه به آنها ممکن است در آینده مشکلات بسیار جدی را برای شما و عزیزانتان به‌وجود بیاورد.

پس چنانچه اگر در فرزند خود علائم عفونت در گوش را مشاهد کردید با متخصص شنوایی سنجی در تهران مشورت کرده و برای درمان عفونت گوش اقدام کنید زیرا عفونت گوش و کم شنوایی باهم مرتبط است و ممکن است در بلند مدت برای فرزندان شما شکلات گفتاری و شنوایی جدی‌ای را بوجود بیاورد.

سرماخوردگی و عفونت گوش

ریچارد روزنفلد، پروفسور و رئیس گوش و حلق و بینی در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی نیویورک داون استیت در بروکلین، می‌گوید: در سرماخوردگی، می‌توانید گوش درد بگیرید زیرا پرده گوش در اثر عفونت ویروسی ملتهب می‌شود.

گوش درد مبهم، تیز یا سوزان با سرما از بین می‌رود. از آنجایی که سرماخوردگی توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود، بهترین کاری که باید اقدام به انجام آن بکنید، این است که علائم سرماخوردگی را درمان کنید. تیلنول (استامینوفن) یا ادویل یا موترین (ایبوپروفن) می‌توانند به کاهش گوش درد شما کمک کنند.

با این حال، در برخی از افراد، به ویژه در کودکان زیر ۸ سال و بزرگسالانی که سیگار می‌کشند، زمانی که باکتری باعث پر شدن چرک و مایع در فضای پشت پرده گوش می‌‌شود، عفونت دوم در داخل گوش رخ می‌دهد. از بسیاری جهات، عفونت گوش ممکن است شبیه علائم گوش درد سرماخوردگی باشد، با این تفاوت که درد به احتمال زیاد شدیدتر است و ناگهانی ظاهر می‌شود. پس نمی‌توان ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی را انکار کرد.

سخن پایانی

سلامت از نظر بسیاری افراد مهم‌ترین چیز برای انسان است؛ گوش‌ها هم عضوی از بدن ما هستند که باید به صورت مدام به آنها کنیم. عدم رعایت نکات بهداشتی می‌تواند منجر به انواع عفونت‌های گوش بشود و زندگی ما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد؛ چرا که این عفونت ممکن است به کم شنوایی یا حتی ناشنوایی منجر شود. ارتباط عفونت گوش و کم شنوایی رابطه‌ای مستقیم دارند؛ چرا که عفونت‌هایی که در اثر ویروس سرماخوردگی ایجاد می‌شود سبب چرک کردن گوش‌ها می‌گردد.

کلینیک دانیال یکی از بهترین مراکز شنوایی سنجی و ارائه سمعک می‌باشد. چانچه برای عزیزان خود برای کم شنوایی‌های مختلف نیاز به خرید سمعک داشتید می‌توانید با مشاوران ما تماس گرفته تا برای درمان کم شنوایی خود اقدام کنید.

این مطلب زیر نظر دکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

منبع:healthline

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۷ رای

۴ دیدگاه

    • سلام دوست عزیز وقت بخیر.
      علایم عفونت گوش، همانطور که گفته شد گوش درد، از دست دادن اشتها، تحریک پذیری، خواب ضعیف، تب، تخلیه از گوش و مشکل شنوایی می‌باشد.
      در نتیجه سر درد و یا سرگیجه نمی‌تواند بخاطر عفونت گوش باشد.
      به شما توصیه میکنم که به پزشک شنواییی سنجی مراجعه کنید.

    • در حالت عادی ممکن است با خوب شدن سرماخوردگی، عفونت گوش از بین برود.
      ولی گاهی ممکن است عفونت به سیستم شنوایی شما آسیب وارد کند. در این صورت شما باید به پزشک شنوایی سنجی مراجعه کنید تا مشکل شما را برطرف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات