انتخاب بهترین سمعک مناسب کودکان کم شنوا

انتخاب بهترین سمعک مناسب کودکان کم شنوا

فهرست مطالب

ناشنوایی یکی از مشکلات اصلی زندگی است که می‌تواند بر روی کودکان تأثیرات عمده‌ای بگذارد. این مشکل می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی و رشد مناسب آنها شود. در حال حاضر، تکنولوژی‌های مدرن سمعک‌ها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی برای کمک به کودکان ناشنوا استفاده می‌شوند.

هدف اصلی هر والدین، رشد و توسعه سالم کودکانشان است. اما وقتی کودکان با مشکلات شنوایی مواجه می‌شوند، این هدف ممکن است با چالش‌هایی همراه شود. سمعک‌ها به عنوان یک راهکار مؤثر برای کمک به کودکانی که مشکلات شنوایی دارند، وجود دارند. انتخاب سمعک مناسب کودکان کم شنوا اهمیت بسیاری دارد و نیازمند دقت و آگاهی است. 

دیگر مثل گذشته نیست که شما برای کودکان، سالمندان از یک سمعک استفاده کنید امروزه سمعک ها بسته به کارایی و میزان شنوایی افراد به انواع مختلفی تقسیم می شوند، سمعک هوشمند، دیجیتال و انواع دیگر این سمعک ها با توجه به سن و ویژگی ها تقسیم بندی می شوند، نکته دیگر است که سمعک ها برای افرادی که میزان شنوایی مختلفی نیز دارند هم مختلف است در مقالات قبلی به طور کلی درباره سمعک کودکان با شما صحبت کرده بودیم اما در این مطلب قصد داریم درباره سمعک مناسب کودکان کم شنوا در مجله کلینیک گوش تهران  با شما صحبت کنیم.

 سمعک مناسب کودکان کم شنوا

 

بیشتر بخوانید: بهترین سمعک برای سالمندان کدام است؟

کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان چگونه است؟

افت شنوایی یعنی کاهش توانایی فرد در شنیدن صداهایی که افراد عادی می توانند بشنوند. این مشکل توسط تست ادیومتری یا جایگزین های آن تشخیص داده می شود. افت شنوایی می تواند ناشی از آسیب و اختلال در بخش های مختلف سیستم شنوایی باشد از جمله گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی. آسیب هر بخش می تواند انواع و درجات خاصی از کم شنوایی را ایجاد کند. کم شنوایی در هر سنی ممکن است رخ دهد.

در مورد کودکان این افت شنوایی یا مادرزادی است و یا طی سال های اولیه زندگی ایجاد می شود. بسته به نتایج آزمایش شنوایی، در صورتی که کودک نتواند صداهای کمتر از حد معینی را بشنود، در هر گوش (یک طرفه) یا هر دو گوش (دوطرفه) ممکن است دچار علائم کم شنوایی شوند و کم شنوایی تشخیص داده شود.

در مواقعی که فرد به طور کامل هیچ صدایی را نشنود باید به دنبال سمعک مناسب کودکان ناشنوا برای فرزند خود باشید.ضمن این که  حداقل آستانه معمولا چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ دسی بل صدا است که تقریبا صدای خش خش برگ ها یا زمزمه افراد است.

اگرچه نشنیدن خش‌خش برگ‌ها به عنوان یک درجه خفیف کم شنوایی در نظر گرفته می‌شود، اما درک بخش‌های خاصی از گفتار را سخت‌تر می‌کند. به همین دلیل است که درمان کم شنوایی در کودکانی که از بدو تولد در حال یادگیری زبان هستند بسیار حیاتی است. هر چند این یک نقطه شروع است.

برخی از کودکان کم شنوایی خفیف (آنها نمی توانند صداهای زیر ۲۵-۴۰ دسی بل را بشنوند)، متوسط ​​(۴۱-۶۰ دسی بل)، شدید (۶۱-۸۰ دسی بل) و عمیق (دسی بل ۸۱+) خواهند داشت. ناتوانی در شنیدن تقریبا تمام صداها به عنوان کم شنوایی عمیق شناخته می شود.

کم شنوایی ترکیبی از کاهش حجم صدا (اندازه گیری شده بر حسب دسی بل) و گام یا فرکانس صدا (اندازه گیری شده بر حسب هرتز) است. به عنوان مثال، برخی از کودکان ممکن است برای شنیدن صداهایی با فرکانس بالا مشکل داشته باشند، اما در شنیدن صداهای با فرکانس پایین که به عنوان کم شنوایی با فرکانس بالا شناخته می شود، مشکلی ندارند.

کودکی که کم شنوایی متوسط ​​در فرکانس‌های بالا دارد، نمی‌تواند بیشتر گفتار را به درستی بشنود، اما ممکن است صدای یک هلیکوپتر را کیلومترها دورتر بدون مشکل بشنود.

برخی ممکن است افت شنوایی معکوس داشته باشند، که کم شنوایی با فرکانس پایین است، و برخی دیگر دچار کم شنوایی “مسطح” می شوند، به این معنی که آنها برای شنیدن صداها در همه سطوح، مشکل دارند.

همانطور که می بینید، کم شنوایی منحصر به فرد و بسیار متغیر است، به همین دلیل است که سمعک های سفارشی شده بسیار مهم هستند، زیرا می توانند با الگوی خاص کم شنوایی کودک تنظیم شوند. برای درک کامل کم شنوایی فرزندتان، مهم است که میزان کم شنوایی در هر گوش را بدانید تا برای خرید سمعک مناسب کودکان کم شنوا اقدام کنید ضمن این که باید  همچنین بدانید شنیدن چه صدایی برای او سخت تر است.

علائم افت شنوایی در کودکان

زمانیکه که بزرگسالان دچار کم شنوایی هستند معمولا خودشان علت مشکل را تشخیص می دهند اما در مورد کودکان قدری متفاوت است. انتخاب سمعک مناسب کودکان کم شنوا به  والدین کودک بستگی دارند که  مشکلات شنوایی او را تشخیص دهد.

  به ویژه در  سال های ابتدایی زندگی باید رفتارهای کودک را تحت نظر داشته و وجود مشکلات احتمالی را تشخیص دهند. در مورد مشکلات شنوایی و  چند نشانه وجود دارد که می تواند والدین را به وجود کم شنوایی مشکوک نماید. البته این ها فقط بخشی از علائم هستند.

  • در درک آنچه مردم می گویند مشکل دارد.
  • نسبت به سایر کودکان هم سن و سال خود متفاوت صحبت می کند.
  • وقتی اسمش را صدا می زنید جواب نمی دهد.
  • به سوالات پاسخ نامناسب می دهد (سوءتفاهم).
  • صدای تلویزیون را بسیار زیاد می کند یا برای شنیدن بسیار نزدیک به تلویزیون می نشیند.
  • از نظر تحصیلی مشکل دارد، مخصوصا اگر قبلا مشکل نداشته باشد.
  • تاخیر در گفتار یا زبان یا مشکل در بیان چیزها دارد.
  • دیگران را به منظور تقلید از اعمال آنها در خانه یا مدرسه تماشا می کند.
  • از گوش درد یا صدا در گوش خود شکایت می کند.
  • نمی تواند از طریق تلفن بفهمد یا در حین صحبت کردن با تلفن، مرتبا گوشی را عوض می کند.
  • چندین بار در روز می گوید “چی؟” یا “ها؟”.
  • چهره گوینده را با دقت تماشا می کند (بسیاری از افت شنوایی کودکان تشخیص داده نمی شود زیرا آنها لب خوان بسیار موفقی هستند).

انتخاب سمعک مناسب کودکان کم شنوا

بیشتر بخوانید: معرفی جدید ترین سمعک های ۲۰۲۲

مراجعه به متخصص برای سمعک کودکان ناشنوا

بسته به شدت و علت کم شنوایی در کودک شما برای انتخاب سمعک مناسب کودکان کم شنوا، کاشت حلزون و ترکیبی از گفتار درمانی یا دستگاه های کمک شنیداری ممکن است برای درمان و درمان وزوز گوش توصیه شوند. اگر متوجه شدید که نوزاد یا کودک شما هر یک از علائم فوق را نشان می دهد، او را نزد پزشک ببرید تا شما را به شنوایی شناس ارجاع دهد تا شنوایی کودکتان را آزمایش کند.

اگر کودکی تجمع جرم، عفونت گوش یا مشکل دیگری که باعث کم شنوایی موقت می شود داشته باشد، به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد تا افت موقت شنوایی را درمان کند. شنوایی شناسان در  ارزیابی شنوایی آنلاین و معاینات می توانند تشخیص دقیق شنوایی رفتاری حتی  برای کودکان بسیار کوچک (تا سن ۶ ماهگی) انجام دهند. چندین آزمایش عینی وجود دارد که نوزادان، کودکان نوپا و خردسالان نیز می توانند تحت آن قرار گیرند.

این آزمایشات بدون درد و غیر تهاجمی هستند. پس از معاینه، شنوایی شناس زمانی را صرف صحبت با شما در مورد توانایی شنوایی فرزندتان می کند و یک برنامه درمانی یا مداخله پزشکی مناسب و سمعک مناسب کودکان کم شنوا را توصیه می کند. در صورت نیاز شنوایی شناس خدمات مرتبط با سمعک همانند سمعک داخل گوشی را ارائه می کند.

بهترین سمعک برای کودکان ناشنوا

از ۳ تا ۶ ماهگی می توان به کودکان سمعک تجویز کرد. در این سنین پایین سمعک های پشت گوشی  بهترین گزینه برای کودک هستند. سمعک پشت گوشی از دو قسمت تشکیل شده است:

  • قالب گوش که به صورت سفارشی ساخته شده و در مجرای گوش قرار می گیرد
  • سمعک که پشت گوش قرار می گیرد و توسط خانواده و شنوایی شناس کودک انتخاب می شود

همانطور که کودک شما به رشد ادامه می دهد، قالب گوش می تواند متناسب با اندازه و شکل گوش در حال رشد کودک شما نباشد. خود سمعک با رشد کودک شما نیازی به تعویض ندارد. فقط به قالب گوش جدید در مورد سمعک مناسب کودکان کم شنوا نیاز خواهد شد. احتمالا در چند سال اول استفاده از سمعک، چندین قالب گوش جدید ساخته خواهد شد.

سمعک برای کودکان

بیشتر بخوانید: بهترین نرم افزار برای سمعک

 

سمعک انواع مختلفی دارد. سمعک پشت گوشی یا BTE رایج ترین سمعک مناسب کودکان خردسال است زیرا

  • می تواند به انواع مختلف قالب گوش متصل شود،
  • با رشد فرزندتان، قالب گوش به راحتی قابل تعویض است،
  • قالب گوش به راحتی قابل حمل و تمیز است.
  • با بسیاری از انواع کم شنوایی کار می کند .
  • قالب های گوش نرم و ایمن برای گوش های کوچک فرزند شما هستند.

سمعک مناسب کودکان کم شنوا  دارای ویژگی هایی است که در ادامه به آن اشاره کرده ایم:

  • دوام بیشتری نسبت به مدل های بزرگسال دارند. کودکان می توانند به سمعک آسیب زیادی وارد کنند.
  • سمعک های کودکان همیشه با سیستم های FM/DM و سایر وسایل کمکی سازگار هستند.
  • درب های باتری سمعک های کودکان در برابر دستکاری مقاوم هستند. باتری ها در صورت استفاده نادرست یا بلعیده شدن می توانند خطرناک باشند.
  • بدنه ی سمعک اطفال اغلب شامل یک چراغ LED ویژه دارد که نشان می دهد دستگاه کار می کند.

در مورد صدای گوش چه می دانید؟

هزینه خرید و قیمت سمعک برای کودکان ناشنوا

همه مدل‌های سمعک دارای یک میکروفون برای دریافت صدا، یک پردازنده برای تجزیه و تحلیل صدا (فیلتر کردن صداهای ناخواسته مانند صدای اضافی باد، به عنوان مثال، در هنگام تقویت صداهای مورد نظر)، و یک گیرنده (یا بلندگو) برای ارائه صدای تقویت‌شده عمیق هستند. داخل بدنه اصلی یک باتری دستگاه را تغذیه می کند و می تواند قابل شارژ یا یکبار مصرف باشد.

جدیدترین مدل‌ها همچنین به دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها متصل می‌شوند تا امکان ارسال مستقیم صدای پخش‌شده از طریق سمعک را فراهم کنند. سمعک کودکان دارای تفاوت هایی با سمعک بزرگسالان است که در بخش قبلی مطرح شد.

هزینه ی خرید سمعک کودکان به عوامل مختلفی بستگی دارد. همانند سمعک بزرگسالان، این سمعک ها نیز دارای تکنولوژی های متفاوتی هستند که بر قیمت نهایی آنها تاثیر می گذارد. نگران قیمت سمعک  برای کودک خود نباشید زیرا رنج وسیعی از قیمت ها را دارد و می توانید بسته به توان مالی خود یکی از آن ها را انتخاب نمایید.

همچنین ممکن است بیمه شما نیز مبلغی را تحت عنوان کمک هزینه ی سمعک پرداخت نماید که از هزینه کلی سمعک خواهد کاست.  برای اطلاع از شرایط  بیمه سمعک  جهت پرداخت هزینه  بهتر است با شنوایی شناس خود مشورت کرده یا از کارگزاری بیمه تان سوال نمایید.

هزینه سمعک برای کودکان

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره درمان کم شنوایی با سلول بنیادی

 

اهمیت مراجعه به متخصص برای خرید سمعک مناسب  کودکان ناشنوا

وقتی کودک شما برای رفتن به مدسه اقدام کند سمعک مورد نیاز اون خواهد بود و شنوایی شناس با معاینه و نوار گوش سمعک مناسب کودکان کم شنوا را برای او تجویز خواهد کرد. اگر شنوایی شناس به کودک شما سمعک توصیه می کند، مهم است که او به طور مداوم از سمعک استفاده کند، به خصوص اگر کودک بسیار کوچک است. در اینجا دلیل آن آورده شده است:

  • از بدو تولد تا سه سالگی، مغز کودکان در یک دوره رشد سریع قرار دارد. ورودی صدای ثابت برای ایجاد مسیرهای طبیعی مغز برای شنوایی، گفتار و زبان حیاتی است.
  • گوش دادن و صحبت کردن زودهنگام برای رشد زبان حیاتی است. اما وقتی برای اولین بار یک زبان را یاد می گیریم، نمی توانیم دقیقا آن را به روشی که یک موضوع مدرسه ای را آموزش می دهد، به کودکان آموزش دهیم. در عوض کودکان با قرار گرفتن مداوم در معرض زبان، کلمات و نحو گفتاری و ساختار زبان را درک می کنند. برای کودکان مبتلا به کم شنوایی، این یادگیری اتفاقی باید با گفتار و زبان درمانی که بر توجه به این ورودی شنیداری تمرکز دارد، تکمیل شود.
  • شنوایی ثابت همچنین برای کودکان (به ویژه نوزادان و کودکان نوپا) در برقراری ارتباط با والدینشان مهم است. اعتماد ایجاد می کند و احساس یک دنیای قابل پیش بینی و قابل اعتماد را فراهم می کند.

جمع بندی 

حال که اهمیت دریافت سمعک و استفاده از آن را برای کودکان دانستیم باید بدانیم که نمی توان سمعک را از هر جایی تهیه نمود. شنوایی شناسان تنها متخصصین باتجربه و آموزش دیده در این زمینه هستند که سمعک و خدمات پس از تجویز آن را ارائه می کنند. آن ها ابتدا تست های شنوایی مانند تمپانومتری متناسب با سن کودک تان را انجام خواهند داد و سپس در صورت لزوم، سمعک مناسب کودکان کم شنوا را پیشنهاد خواهند کرد.

این گروه از کادر درمان با شرکت های وارد کننده سمعک به طور مستقیم در ارتباط هستند و سمعک های دارای گارانتی را تهیه کرده و به بیماران ارائه می کنند. اگر مشکلی برای سمعک کودک تان پیش آمد کافی است تا آن را نزد متخصص شنوایی سنجی در تهران برید تا برایتان تعمیر کرده و یا به شرکت اصلی بفرستد. در این مطلب ما قصد داشتیم درباره سمعک مناسب کودکان کم شنوا با شما صحبت کنیم که امیدواریم توانسته باشیم شما را در این زمینه کمک کرده باشیم.

 

منبع: healthyhearing

سوالات متداول

سمعک کودکان با بزرگسالان یکسان است؟

خیر. سمعک مناسب کودکان کم شنوا دارای برخی ویژگی های ظاهری و عملکردی است که با سمعک بزرگسالان تفاوت دارد. مقاوم بودن در برابر دستکاری، درب باتری مقاوم، چراغ نشان دهنده ی عملکرد سمعک و… از جمله این ویژگی ها است.

سمعک کودک را از کجا تهیه نماییم؟

مراکز معتبر شنوایی در سراسر کشور می توانند کلیه ی خدمات مرتبط با تنظیم و خدمات پس از تجویز سمعک را ارائه دهند. شنوایی شناسان متخصصینی هستند که در زمینه ی ارزیابی شنوایی و درمان آن تبحر داشته و آموزش دیده اند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات