معرفی ۵ روش برای درمان خارش گوش

معرفی ۵ روش برای درمان خارش گوش

تصویر شاخص درمان خارش گوش

فهرست مطالب

فرض کنید که در طول روز چندین ساعت را درگیر گوش‌هایی هستید که مدام به خارش افتاده‌اند، انگشتانتان را مداوم در گوش‌هایتان می‌کنید و همین امر شما را حسابی کلافه کرده است.  از طرفی هم خاریدن مداوم گوش نیز می‌تواند موجب آسیب به این قسمت بسیار حساس بدن شود و حتما به دنبال درمان خارش گوش‌های خود هستید. در حالی که گوش‌های شما ممکن است یک عضو نسبتا کوچک باشند، اما پر از فیبرهای عصبی حساس هستند. در نتیجه گوش‌‌ها در معرض خارش نسبتا زیادی قرار دارند. ممکن است گوش شما به طور مزمن خارش داشته باشد، زیرا گوش‌ها عضو بسیار حساس هستند. با این حال، خارش گوش نیز می‌تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای باشد.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

شخصی در حال خاراندن گوش خود
چه عواملی باعث خارش گوش می‌شود؟

عوامل خارش گوش

هفت عامل مهم است که می‌تواند به عنوان اصلی‌ترین عامل برای خارش گوش (itchy ears) شناخته می‌شود که در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.

عفونت گوش

عفونت همواره می‌تواند موجب مشکلات زیادی برای هر عضوی از بدن باشد و گوش نیز از این قاعده مستثنی نیست وجود برخی باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌تواند موجب عفونت گوش شود، همچنین وجود جرم زیاد و آب در گوش نیز می‌تواند باعث وجود عفونت در گوش شود. حال که صحبت از عفونت در گوش شد می‌توانید مقاله درمان عفونت گوش میانی را مطالعه کنید.

پوست خشک

اگر گوش شما موم کافی تولید نمی‌کند ، پوست گوش شما خشک می‌شود. عدم وجود آن می‌تواند باعث خارش شود. حتی ممکن است پوسته پوسته شدن پوست را از گوش مشاهده کنید. ساختار و فرایند گوش به این صورت است که این عضو برای سالم نگه داشتن خود جرم تولید می‌کند و اگر فردی بیش از حد گوش خود را تمیز کند ممکن است تمام جرم‌های موجود در گوش خود را خالی کرده و گوش خشک شود و دچار خارش زیادی شود.

حساسیت ها

جالب است بدانید که در برخی از افراد ممکن است حساسیت‌هایی نسبت به غذاها داشته باشند که این حساسیت‌ها موجب می‌شود که فرد دچار خارش گوش شود. پس یکی از راه‌های درمان خارش گوش می‌تواند ترک غذاهایی باشد که به آن حساسیت دارید. البته فقط گوش نیست که می‌تواند نسبت به برخی از مواد غذایی حساسیت نشان دهد برخی دیگر از قسمت‌های صورت نیز همانطور که در بسیاری از افراد ممکن است شایع باشد هم می‌تواند دچار حساسیت‌های مختلفی مانند کهیر زدن و یا قرمز شدن و خارش پوست صورت نیز بشود. از جمله مواد غذایی که ممکن است شما را دچار خارش گوش کند آجیل، شیر، ماهی، گندم و سویا می‌باشد.

انسداد گوش

همانطور که در قسمت‌های بالاتر اشاره کردیم عدم وجود جرم فشرده گوش می‌توانست موجب خشک شدن گوش افراد و در نتیجه خارش گوش باشد اما در این باره باید گفت وجود جرم فشرده در گوش که برخی اوقات موجب انسداد گوش می‌شود نیز می‌تواند از مهم‌ترین عوامل خارش گوش محسوب شوند.

سمعک

همچنین سمعک می‌توانند باعث گیر افتادن آب در گوش‌ها شود وقتی که شما یک وسیله خارجی را وارد گوش خود می‌کند می‌تواند به دلیل عادت نکردن و یا جنس و پوشش پلاستیکی آن موجب خارش گوش شود، در این افراد که پوست آنها ممکن است به سمعک حساس است و دچار خارش‌های شدید گوش می‌شود. شاید درمان خارش گوش به عل وجود سمعک داخل گوش احتمالا تعویض سمعک باشد.

پسوریازیس

پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که باعث ایجاد بثورات قرمز می‌شود. پسوریازیس می‌تواند در قسمت‌های قابل مشاهده بدن مانند بازوها یا داخل گوش ظاهر شود.
خارش گوش می‌تواند باعث احساس ناخوشایندی شود. ممکن است به نظر برسد که خراشیدن کمک خواهد کرد. با این حال، احتمالاً هنگام خراشیدن گوش شما احساس بدتری خواهد داشت.

بیماری های پوستی

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم پسوریازوس که خود یکی از بیماری‌های پوستی در گوش می‌باشد که از عوامل خارش گوش محسوب می‌شود. به طور کلی بیماری‌های پوستی که در گوش نیز مشاهده می‌شوند می‌تواند باعث پوسته پوسته شدن گوش و در نهایت خشک شدن گوش شوند. برای درمان خارش گوش به دلیل این بیماری‌ها بهتر است که به پزشک پوست مراجعه کنید.

گوش شناگر

اخرین عامل از عوامل و علت‌های خارش گوش در افراد تجمع آّب در گوش است. تجمع آب در گوش می‌تواند باعث اوتیت حاد شود، به دلیل این که این بیماری در گوش شناگران بیشتر اتفاق می‌افتاد به آن گوش شناگر می‌گویند.

تصویر خانمی در حال خاراندن گوش خود
راهکارهای درمان خارش گوش

بیشتر بخوانید: درمان وزوز گوش

درمان خارش گوش

در  رابطه با درمان خارش گوش می‌توان گفت که برخی راه کارهای و روش‌های درمان خارش گوش می‌تواند به صورت خانگی نیز انجام شود. اگر که استفاده از سمعک موجب خارش گوش شما می‌شود ابتدا باید بررسی کنید که سمعک را به درستی در گوش خود قرار داده‌اید یا خیر زیرا درست قرار ندادن سمعک داخل گوش می‌تواند موجب خارش گوش شود. در ادامه اگر سمعک موجب این مشل برای شما می‌توانید از روغن زیتون یا روغن بچه برای درمان خارش گوش استفاده کنید البت مراقب باشید که روغن با سمعک تماس نداشته باشد. البته شنوایی شناس می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند و به شما مشاوره دهد.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

اگر خارش گوش شما نتیجه یک واکنش آلرژیک است از استفاده از محصولاتی که به طور بالقوه می‌تواند باعث تحریک گوش شود خودداری کنید. این موارد شامل گوشواره‌های جدید و محصولات مراقبت شخصی است. همیشه قبل از ریختن پماد یا قطره در گوش یا روی گوش خود با پزشک خود صحبت کنید. همچنین مراقب باش باشید هیچ وسیله‌ای مثل گوش پاک کن یا ابزار نوک تیز در گوش خود فرو نکنید. اگر پرده گوش شما آسیب دیده است نباید از هیچ پماد یا قطره‌ای استفاده کنید، مگر این که پزشک به طور خاص آنها را تجویز کند.

در صورتی که خارش گوش شما همراه با درجه حرارت بالا یا خروج خون یا چرک از گوش باشد، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک برای درمان عفونت تجویز کند. پزشک ممکن است بعد از معاینه گوش شما را شستشو دهد که ساکشن می‌تواند بهترین روش شستشوی گوش باشد.

افرادی که دچار بیماری گوش شناگر هستند و گوششان دچار خارش شده است برای درمان آن باید از محلول‌های اسیدی ملایم که متشکل از الکل و سرکه می‌باشد می‌توانند استفاده کنند. این محلول موجب خشک شدن جرم اضافی در گوش می‌شود.

همیشه قبل از قرار دادن پماد یا قطره در گوش یا گوش خود، با پزشک خود صحبت کنید. این اطمینان می‌دهد که هیچ چیز تحریک کننده‌ای را در گوش قرار نمی‌دهید. همچنین‌، اگر لاله گوش شما آسیب دیده است، نباید از هرگونه پماد یا قطره استفاده کنید، مگر اینکه پزشک آنها را به طور خاص تجویز کند.

درمان خارش گوش
کلام آخر در مبحث درمان خارش گوش

جمع بندی

در این مقاله به عوامل، و درمان خارش گوش اشاره کردیم اگر که این مشکل برای شما به صورت دائمی است حتما خیلی ناراحت کنده است و بسیار شما را آزار می‌دهد و بهترین راه کار مراجعه به پزشک است. البته این نکته را هم باید اضافه کنیم عمده موارد خارش گوش با استفاده از روش‌های خانگی درمان می‌شود.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات