راهنمای تعمیر سمعک فوناک

راهنمای تعمیر سمعک فوناک

راهنمای تعمیر سمعک فوناک

فهرست مطالب

کم شنوایی و علائم کم شنوایی به کاهش توانایی شنیدن اصوات اشاره دارد که می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. این بیماری می تواند مادرزادی یا اکتسابی در مراحل بعدی زندگی باشد. شدت آن می تواند از کم شنوایی خفیف تا کم شنوایی عمیق متغیر باشد. کم شنوایی می تواند زندگی شخصی و شغلی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. از دست دادن شنوایی می تواند به سه طریق بر روی فرد تأثیر بگذارد:

  • فرصت های تحصیلی و شغلی کمتر به دلیل اختلال در ارتباطات
  • کناره گیری اجتماعی به دلیل کاهش دسترسی به خدمات و مشکلات در برقراری ارتباط با دیگران
  • مشکلات عاطفی ناشی از کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس.

برخی از انواع کم شنوایی را می توان با جراحی درمان کرد، از جمله ناهنجاری های پرده گوش یا استخوان های شنوایی (استخوانچه های گوش میانی). اگر کم شنوایی به دلیل آسیب به گوش داخلی باشد، سمعک می تواند مفید باشد. متخصص شنوایی سنجی در تهران می تواند در مورد مزایای بالقوه سمعک صحبت کند و دستگاهی را برای شما تنظیم نماید.

برندهای مختلفی امروزه این محصولات را ارائه می کنند که شرکت سمعک سوئیسی قوناک٬ یکی از با سابقه ترین و پیشگامان در این زمینه است و همواره توانسته است جدید ترین سمعک ها را تولید کند. این سمعک ها بسیار با کیفیت و متناسب با نیازهای بیماران مختلف است.

اما مانند هر وسیله ی الکترونیکی دیگر، سمعک ها نیز گاهی خراب می شوند و نیاز به تعمیر دارند. در این مقاله مانند مقاله قبلی که با شما در مورد تعمیر سمعک سونیک صحبت کرده بودیم قرار است شما را  با ساختار کلی سمعک ها و نحوه تعمیر سمعک فوناک آشنا کنیم.

تعمیر سمعک فوناک

ساختار کلی سمعک فوناک

سمعک یک وسیله الکترونیکی با باتری است که برای بهبود شنوایی طراحی شده است و سپس تجویز سمعک ارائه می شوپد آنها به اندازه ای کوچک هستند که در داخل یا پشت گوش فرد قرار می گیرند و برخی صداها را بلندتر می کنند. آنها ممکن است به فرد کمک کنند وقتی محیط ساکت است و زمانی که پر سر و صدا است، بهتر بشنوید. در اینجا نحوه کار آنها آمده است:

  • یک میکروفون که صدای اطراف را می گیرد.
  • تقویت کننده که صدا را بلندتر می کند.
  • گیرنده که این صداهای تقویت شده را به گوش فرد می فرستد.

سه مدل اصلی سمعک  وجود دارد. آنها از نظر اندازه، قرار گرفتن در گوش یا روی گوش و میزان بلندتر کردن صدا با هم متفاوت هستند:

سمعک های داخل کانال

در داخل گوش فرد قرار می گیرند و به سختی دیده می شوند. یک سمعک داخل کانال (ITC) متناسب با کانال گوش فرد است. یک سمعک کاملا درون کانال (CIC)، کوچکتر است و تقریبا در گوش فرد دیده نمی شود. هر دو نوع می توانند به کاهش شنوایی خفیف تا متوسط ​​کمک کنند.

اما به دلیل اندازه آنها، گذاشتن و برداشتن آنها دشوارتر است. این مدل از سمعک برای کودکان یا بزرگسالانی که ممکن است با دستگاه های بسیار کوچک مشکل داشته باشند، ایده آل نیست. دیدن سمعک نامرئی در کانال (IIC) برای دیگران تقریبا غیرممکن است.

سمعک های داخل گوشی (ITE)

به طور کامل در داخل گوش خارجی فرد قرار می گیرند. آنها یک پوسته پلاستیکی سخت دارند که اجزاء الکترونیکی را در خود جای داده است. آنها برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا شدید دارند، بهترین گزینه هستند، اما سمعک داخل گوشی٬ برای کودکانی که گوش هایشان هنوز در حال رشد است، به خوبی کار نمی کنند.

سمعک های پشت گوشی (BTE)

در یک بدنه ی پلاستیکی سخت پشت گوش فرد قرار می گیرند. یک قالب پلاستیکی در داخل گوش قرار می گیرد و صدا را به گوش هدایت می کند. نوع متفاوتی که Mini BTE نامیده می شود، کاملا پشت گوش فرد قرار می گیرد و یک لوله باریک به داخل کانال گوش می رود.

این امر به جلوگیری از تجمع جرم گوش کمک می کند و مطمئن می شویم صدای فرد واضح است. سمعک های پشت گوشی می توانند برای کم شنوایی خفیف تا شدید کار کنند، اما برای همه مناسب نیستند.

گیرنده در کانال (RIC) و گیرنده در گوش (RITE) هر دو دارای یک جزء پشت گوش هستند که با یک سیم کوچک به گیرنده ای در گوش یا کانال گوش متصل می شود. این سمعک ها به صداهای با فرکانس پایین اجازه می دهد تا به طور طبیعی وارد گوش شوند و صداهای با فرکانس بالا از طریق سمعک تقویت شوند.

این سمعک ها ممکن است انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به کم شنوایی خفیف تا عمیق و صدای گوش باشند. شرکت فوناک تمامی مدل های فوق را تولید می نماید و این محصولات در دسترس بیماران است.

تعمیر سمعک فوناک چگونه انجام می شود

سمعک ها کوچک و حساس هستند و باید مراقب آنها باشید اما گاهی علی رغم نگهداری مناسب، باز هم سمعک ها خراب می شوند و نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا می کنند. اما از کجا بدانیم ما نیاز به تعمیر سمعک فوناک خود داریم؟ پیش از مراجعه برای تعمیر سمعک ابتدا باید چند مورد را چک کنید، اینکه آیا سمعک به درستی در گوش قرار گرفته است؟ باتری سمعک سالم و دارای شارژ است؟

باتری به درستی در محل خود قرار گرفته است و آیا برچسب باتری سهوا جا نمانده است؟ آیا ولوم سمعک در جای درست است؟ آیا برنامه سمعک سهوا تغییر نکرده است که باعث تغییر صدای سمعک شود؟ آیا فیلتر جرم سمعک مسدود نشده است؟ آیا ورودی میکروفن دچار انسداد نشده است؟ آیا جرم در قالب یا لوله سمعک گیر نکرده است؟

در صورتیکه موارد فوق را چک کردید و کماکان سمعک شما مشکل داشت باشد به شنوایی شناس مراجعه کنید. شرکت فوناک سمعک هایش را در اختیار شنوایی شناسان قرار می دهد تا به بیماران عرضه کنند. در نتیجه شنوایی شناسان مسئول برقراری ارتباط با شرکت در صورت نیاز هستند.

برخی تعمیر سمعک فوناک در مطب قابل انجام است مانند تعویض تیوب، سرویس اولیه سمعک و… اگر تعمیرات اساسی تر بود و نیاز به ارسال به شرکت داشت، شنوایی شناس این کار را انجام خواهد داد. کلینیک دانیال یکی از این مراکز است که قادر است سمعک هایی که نیاز به ارسال به شرکت سازنده دارد را به آن شرکت ارسال کند.

شرکت می تواند بسته به گزارشی که شنوایی شناس به همراه سمعک ارسال کرده است، مشکل را تشخیص دهد و قطعه یا قطعات معیوب را تعمیر یا جایگزین سازد. اگر شرکت به هر دلیل نتوانست تعمیر سمعک را انجام دهد، باید به فکر خرید سمعک جدید باشید.

انواع سمعک

عوامل خرابی سمعک فوناک

یکی از رایج ترین مشکلات سمعک، شکسته شدن هوک آن است. هوک بخشی است که سمعک را در جای خود نگه می دارد و اگر شکسته باشد، چیزی برای نگه داشتن سمعک پشت گوش وجود ندارد.

اگر تکه‌های شکسته هوک را داشته باشید، می‌توان آن را به ساده سرهم کرد زیرا فقط مقداری چسب برای چسباندن آن به هم لازم است. با این حال، اگر قطعات را ندارید، یا آسیب گسترده‌تر است، باید آن را نزد شنوایی‌شناس خود ببرید تا آنها را تعویض کند.

اگر متوجه مشکلاتی در صدایی که از سمعک می آید، هستید، ممکن است مشکلی در میکروفون وجود داشته باشد. اگر به سطح خاصی از صدا عادت دارید و این صدا دیگر چیزی نیست که می شنیدید، باید آن را نزد شنوایی شناس خود ببرید. مهم است بدانید که ممکن است مشکل سمعک نباشد، ممکن است مشکل از شنوایی شما باشد.

با این حال، بیشتر متداول است که میکروفون آسیب دیده باشد. شنوایی شناس شما احتمالا نمی تواند این مشکل را برطرف کند زیرا این یک کار فنی پیچیده است، اما آنها آن را برای شرکت می فرستند و برای شما تعمیر می کنند.

مشکل دیگری که ممکن است با آن روبرو شوید تجمع جرم است. اگر این مشکل را دارید خودتان متوجه خواهید شد زیرا صدا کمی متفاوت خواهد بود. جرم گوش شما ممکن است لوله اتصال را مسدود کند و سپس باید آن را تعویض کنید.

لوله اتصال همان چیزی است که دستگاه را به گیرنده متصل می کند، بنابراین باید به درستی کار کند تا شما بهترین استفاده را از سمعک خود داشته باشید. سمعک را نزد شنوایی شناس خود ببرید، آنها می توانند لوله را برای شما عوض کنند.

آخرین بخش از  تعمیر سمعک فوناک  که قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم، قالب سمعک است. اگر سمعک شما دیگر به راحتی داخل گوش شما قرار نمی گیرد، ممکن است به این دلیل باشد که قالب گوش شما دچار ساییدگی و پارگی شده است. اگر واقعا این اتفاق افتاده است، باید آن را جایگزین کنید، بنابراین باید یک قرار ملاقات با شنوایی شناس خود رزرو کنید.

با تست تمپانومتری بیشتر آشنا شوید.

نکات مهم جهت نگهداری سمعک فوناک

 با توجه به قیمت سمعک  در این روزها در این بخش داریم نکاتی را به شما گوش زد کنیم تا از خرابی سمعک هایتان جلوگیری شود.تمیز کردن و بازرسی روزانه ممکن است از بروز مشکلاتی در سمعک جلوگیری کند. سمعک ها وسایل مهمی هستند که با قابلیت شنیدن در ارتباط اند.

نبود حس شنوایی می تواند محدودیت هایی برای فرد ایجاد کند. بنابراین ضروری است تا اصول مراقبت از سمعک را یاد بگیرید تا بتوانید حتی الامکان از خرابی سمعک پیشگیری کنید. این توصیه ها به شما در نگه داری مناسب از سمعک هایتان کمک می کند:

  • گوش های خود را تمیز نگه دارید: برخی افراد بیشتر از دیگران جرم گوش تولید می کنند. تمیز نگه داشتن گوش ها به جلوگیری از تجمع جرم در سمعک کمک می کند. همچنین ترشحات برخی گوش ها در پی عفونت می تواند عامل خرابی سمعک باشند.

بهتر است در انتخاب نوع سمعک در این گونه موارد دقت نمایید. سمعک های پشت گوشی بهترین گزینه هستند زیرا تمامی               قطعات در پشت گوش قرار گرفته و دور از رطوبت و ترشحات گوش است.

  • سمعک خود را خشک نگه دارید: رطوبت اولین علت مشکلات سمعک است. سمعک خود را اندکی پس از استفاده از اسپری مو یا دئودورانت آئروسل وارد گوش نکنید زیرا ممکن است خیس شود. بعد از اینکه سمعک خود را در شب خارج کردید، محفظه باتری را باز بگذارید. این کار اجازه می دهد تا هر گونه رطوبت داخلی تبخیر شود و باتری ها را خاموش می کند.
  • صرف چند دقیقه در روز برای تمیز کردن سمعک: اینکار می تواند طول عمر آنها را افزایش داده و آنها را بدون مشکل نگه دارد. اگر نشانه‌هایی از آسیب دیدید یا سمعک‌های شما بیش از سه یا چهار سال از عمرشان گذشته است، ممکن است وقت آن رسیده باشد که احتمال خرید دستگاه‌های جدید را در ذهن بیاورید. در غیر این صورت، تلاش برای تعمیر سمعک هر زمان که مشکلات کوچکی پیش آمد، ارزش آن را دارد.
  • سمعک خود را در جای ایمن نگه داری کنید: رها کردن سمعک در روی میز می تواند مشکل ساز باشد. به ویژه در مکان هایی که در دسترس کودکان و حیوانات خانگی است، باید از امن بودن مکان نگهداری سمعک مطمئن شوید. محفظه ی سمعک که در هنگام خرید به شما داده می شود، یک انتخاب خوب است.

         دستگاه خشک کن نیز گزینه ی بسیار خوبی برای نگه داری سمعک در زمان هایی است که از آن استفاده نمی کنید زیرا هم               می تواند از سمعک محافظت کند و هم قادر است در این فاصله؛ سمعک را خشک کند.

  • از گرما و سرمای شدید اجتناب کنید: حرارت بسیار بالا همانند سرمای زیاد می تواند به سمعک ها آسیب بزند بنابراین توجه داشته باشید که سمعک خود را در معرض چنین هوایی قرار ندهید. سرما همچنین می تواند عاملی برای تعریق در سمعک و ایجاد رطوبت آسیب رسان باشد.

سمعک فوناک

هزینه خرابی سمعک فوناک

سمعک ها هرچقدر هم که با کیفیت باشند ممکن است بر اثر عواملی دچار خرابی شوند. در این میان برخی ممکن است نگران هزینه ی تعمیرات سمعک باشند. اینکه هزینه ی تعمیر سمعک فوناک چقدر است، به نوع تعمیر بستگی دارد. اگر قالب و لوله دچار مشکل است ممکن است شنوایی شناس بتواند در مطب آن ها را اصلاح کند.

در نتیجه تنها هزینه ی تعمیر و  تعویض لوله یا قالب سمعک را خواهید پرداخت. گاهی ممکن است نیاز به قالب جدید داشته باشید درین صورت هزینه ی قالبگیری و ساخت قالب جدید را خواهید پرداخت. تعمیر و تعویض هوک به احتمال زیاد چیزی نیست که شنوایی شناس نتوانند در جلسه ای که رزرو می کنید آن را حل کند.

همچنین تعمیر آن نسبتا ارزان خواهد بود، بنابراین لازم نیست نگران این موضوع باشید. خرابی های گسترده تر نیاز به تعمیر توسط شرکت دارند و احتمال اینکه هزینه ی بالاتری هم داشته باشند زیاد است. هزینه ی تعمیر سمعک فوناک بستگی به نوع آسیب سمعک شما دارد. تعمیرات عمدتا در زمان گارانتی رایگان خواهند بود.

با توجه به قیمت سمعک های جدید موجود در بازار، اقتصادی ترین کار این است که تا حد امکان برای تعمیر سمعک اقدام کنید و اگر سمعک هایتان قابلیت تعمیر شدن را نداشتند، آنگاه به فکر خرید سمعک های جدید باشید. نکته دیگر در مورد هزینه های مربوط به تعمیرات سمعک مربوط به مدل آنها است قطعا  برای یک سمعک هوشمند  هزینه های بیشتری به منظور تعمیر آنها باید بپردازید.

جمع بندی

اگر به دلایل مختلف دچار بیماری شنوایی شدید و با شنوایی سنجی٬ توانستید تجربه شنیدن با گوش هایتان را به صورت طبیعی بدست آورید نگران نباشید، امروزه با پیشرفت هایی که تکنولوژی در حوزه های پزشکی بدست آورده است شرکت های بزرگی رو به ساخت سمعک های بسیار باکیفیت کرده اند و کاملا توانسته اند این مشکل را برای بسیاری از بیماران حل کنند.

اما دارندگان سمعک نیز دیگر هم نباید نگران تعمیر سمعک خود  و تعمیر سمعک فوناک باشند،در این مطلب ما در باره تعمیر سمعک  فوناک و بررسی نکاتی که موجب افزایش طول عمر آنها می شوند پرداختیم.

کلینیک شنوایی دانیال

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

«سوالات متداول »

۱-آیا می‌توانم سمعک خود را خودم تعمیر کنم؟

بهترین روش برای تعمیر سمعک، مراجعه به یک تکنسین مجرب است. تلاش برای تعمیر خودکار می‌تواند به آسیب دیدن سمعک‌ها منجر شود.

۲- آیا سمعک‌ها قابل تعمیر هستند یا نیاز به تعویض دارند؟

بسته به نوع مشکل، برخی سمعک‌ها قابل تعمیر هستند. اما در برخی موارد جدیدتر، تعویض بهترین گزینه است.

۳-آیا تعمیرات سمعک‌ها گارانتی دارند؟ 

بله، بسیاری از تعمیرات سمعک‌ها تحت گارانتی تولیدکننده انجام می‌شوند، اگر هنوز در دوره‌ی گارانتی باشند.

۴- تعمیر سمعک‌ها  چند وقت طول می‌کشد ؟

مدت زمان تعمیر بستگی به مشکل و نوع سمعک دارد. برخی تعمیرات ممکن است چند روز به طول بیانجامند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات