در دنیای امروزی اکثر افراد یا بهتر است بگوییم تقریبا همه افراد زیبایی ظاهری خود را در اولویت قرار داده و این زیبایی به آنها اعتماد به نفس میدهد. اکثریت کسانی که مشکل شنوایی دارند و نیاز به استفاده از وسایل کمکی درمان مانند سمعک را دارند، از این قاعده کلی مستثنی نیستند. آنها نیز دوست دارند مانند تمام افراد عادی باشند و وسیلهای مازاد بر اندام خود، نداشته باشند. وسایلی چون سمعک باعث میشود که فرد مشکلات روانی چون اختلال در تصویر بدن خود پیدا کنند. متعاقب این اتفاق عزت نفس آنها پایین آمده و وارد فاز افسردگی و انزوا میشوند. البته بیشتر افراد پس از مدتی با این مسدله کنار میآیند اما همه دوست دارند تا این سمعک کمتر مورد توجه قرار گرفته و در دید باشد و به نوعی به دنبال استفاده از ریزترین سمعک دنیا هستند.
بعد از پیشرفتهای فراوانی که در حوزه ساخت سمعک حاصل شده است و فناوریهای گستردهای که در ساخت آن به کار میرود، برای این مشکل نیز راه حلی به مددجویان ارائه شده است. ساخت و روانه کردن سمعکهای ریز و کوچک به بازار توسط کمپانیهای مختلف این موضوع را تا حد زیادی حل و رفع کرده است و ساختن سمعکی با عنوان ریزترین سمعک دنیا تبدیل به یک نبرد بین رقبا شده است.
ریزترین سمعک دنیا
همانطور که گفتیم ساخت و ارائه سمعکهای ریز و کوچک یکی از پیشرفتهای مهم علم و صنعت سمعکسازی در سراسر دنیا است. ساختن ریزترین سمعک دنیا در حال حاضر یکی از موضوعاتی است که کمپانیهای بزرگ دنیا در آن با یکدیگر رقابت میکنند. کمپانیهای مختلف در بازههای زمانی مختلف سمعکهایی را ارائه دادند که مدعی ریزترین سمعک دنیا بود. اما با گذشت زمان و استقبالی که از این موضوع توسط بیماران عمل آمد، باعث ایجاد رقابت بین این شرکتها شد.
در گذر زمان این کمپانیها از محصولات جدید خود رونمایی کردند و رفته رفته علاوه بر اینکه سعی داشتند ریزترین سمعک دنیا را بسازند و روانه بازار کنند، به دنبال اضافه کردن آپشنهای مختلف در آن نیز بودند و از آخرین فناوریهای ممکن در ساخت این سمعکها استفاده کردند. در ادامه بررسی روند ریزترین سمعک دنیا، سراغ ریزترین سمعک ۴ کمپانی بزرگ دنیا، یعنی زیمنس، ویدکس، فوناک و استارکی رفته و آنها را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
ریزترین سمعک زیمنس
در معرفی ریزترین سمعک دنیا ابتدا سراغ شرکت قدیمی آلمانی بازار یعنی زیمنس میرویم. برند زیمنس با ارائه مدل SILK NX مدعی شده است که سازنده ریزترین سمعک دنیا است. این محصول کوچک در عمق مجرای گوش قرار گرفته و اصلا دیده نمیشود. البته استفاده از این نوع سمعکها شرایط خاصی دارد . مثلا فردی از این سمعک میتواند استفاده کند که کمشنوایی او تا حدود ۷۰ دسی بل است. ۷۰ دسی بل را میتوان جزو کمشنوایی در حد متوسط طبقه بندی کرد. با این اوصاف سمعک برند زیمنس از کیفیت و کارایی قابل قبولی برخوردار است.
این سمعک یک سری ویژگیها و مشخصات دارد که وجود این ویژگیها به عنوان نوعی از ریزترین سمعک دنیا، در نوع خودش باعث تعجب است. این سمعک دیگر نیاز به قالب گیری ندارد و به صورت آماده در بازار وجود دارد و در صورت صلاحدید پزشک هرکسی میتواند از آن استفاده کند. استفاده از فناوری OPV یکی دیگر از ویژگیهای این سمعک ریز است. فناوری OPV یعنی تشخیص و تفکیک صدای خود فرد و پردازش آن به صورتی که مددجو احساس طبیعی بودن صدای خود را داشته باشد. این سمعک ریز و کوچک از تکنولوژی وایرلس نیز بهره میبرد و توسط یک اپلیکیشن در گوشی موبایل میتوان آن را به راحتی تنظیم و شخصی سازی کرد.
این سمعک برند زیمنس، اولین سمعک کراس داخل گوش است که از آن میتوان برای افت شنواییها و کمشنوایی یک طرفه در بیماران استفاده کرد. با توجه به اینکه در رده ریزترین سمعک دنیا قرار میگیرد اما از تکنولوژی خاصی برخوردار است.
ریزترین سمعک ویدکس
کمپانی بعدی که مدعی ساختن ریزترین سمعک دنیا است برند ویدکس است. سمعک سازی ویدکس با ساخت مدل UNIQUE CIC MICRO و ارائه آن به بازار، یکی از سمعکهای با کیفیت را در این زمینه ساخته است. این سمعک درون کانال گوش قرار گرفته و نیازی هم به قالبگیری ندارد. یعنی با صلاحدید پزشک میتوان به راحتی از آن استفاده کرد. این سمعک نیز مانند سمعک برند زیمنس، برای کمشنواییهای کم تا متوسط کاربرد دارد.
ویژگی خاصی که این سمعکهای برند ویدکس دارند، استفاده از یک تکنولوژی خاص در این سمعک است که بدون توجه به کاری که انجام میدهید و جایی که هستید بیشترین صدا را بشنوید. یعنی در هنگام دویدن و فوتبال بازی کردن همان صدایی را میشنوید که در هنگام استراحت میشنوید. این ویژگی با توجه به سایز بسیار ریزی که دارد و در رده ریزترین سمعک دنیا، بسیار قابل توجه است.
ریزترین سمعک فوناک
مدعی بعدی در ساخت ریزترین سمعک دنیا برند بزرگ و محبوب فوناک است. مدلی که برند فوناک سوئیس به بازار ارائه میکند، کوچکترین و ریزترین سمعک دنیا از نوع IIC ( INVISIBLE IN CANAL ) است. مدل VITRA B TITANIUM یک سمعک با کیفیت و ساخت بسیار عالی و قدرتمند است که در سراسر جهان طرفداران بسیاری نیز دارد.
همانطور که از اسم این سمعک مشخص است، این سمعک از جنس تیتانیوم بوده و به همین دلیل بسیار بادوام و محکم است و به سختی خراب میشود. این سمعک کوچک از تکنولوژی کالیبراسیون بیومتریک بهره میبرد که در نوع خودس کمنظیر یا حتی میتوان گفت که بینظیر است. تکنولوژی کالیبراسیون بیومتریک باعث میشود که سمعک در گوش تنظیم و به خوبی در آن فیت شود.
این محصول سوئیسی قابل سفارش در دو سطح تکنولوژی است. این سطوح مختلف ارائه تکنولوژی در آن باعث شده که بتوان آن را در ۲ قیمت مختلف در بازار یافت که یک مزیت رقابتی برای این شرکت محسوب میشود. این سمعک کوچک قابلیت این را دارد که یک دکمه کوچک روی آن کار گذاشته شود تا به راحتی قابل کنترل باشد. این محصول جزو سمعکهای هوشمند دنیا طبقه بندی میشود.
برند فوناک با ارائه این محصول یعنی سمعک مدل VITRA B TITANIUM که ریزترین سمعک دنیا در سبک خودش یعنی نوع IIC میباشد خط و نشان خوبی برای رقبای خود کشیده است.
ریزترین سمعک استارکی
در آخر میرسیم به آخرین کمپانی که میخواهیم به عنوان یکی از مدعیان ساخت ریزترین سمعک دنیا به آن بپردازیم. نوبت میرسد به کمپانی بزرگ آمریکایی استارکی، که بسیار نیز محبوب است. البته جا دارد اشاره کنیم که برندهای دیگری نیز وجود دارند که سمعکهای ریز و کوچک تولید میکنند، اما ما فقط به بررسی همین ۴ شرکت بزرگ و قدرتمند مارکت دنیا بسنده میکنیم.
محصولی که شرکت استارکی آمریکا به عنوان یکی از ریزترین و کوچکترین سمعکهای دنیا عرضه میکند، مدل SOUNDLENSE SYNERGY IQ است. این محصول یکی از ریزترین و کوچکترین سمعکهای حال حاضر دنیا است. این محصول در داخل گوش قرار میگیرد و با ۳ کیفیت و ۳ طرح تکنولوژی متفاوت به بازار عرضه میشود که یک پوینت مثبت برای این محصول در نظر گرفته میشود.
اگر بخواهیم کمی از مشخصات کلی این محصول بگوییم در ابتدا میتوانیم به راحتی و طراحی مناسب این محصول اشاره کرد. نوع طراحی و متریال این محصول به نحوی است که میتوان در طی روز بدون هیچ مشکلی به صورت دائمی از آن استفاده کرد.
تکنولوژی به کار برده شده در این محصول باعث میشود که صدای صاف و بسیار واضحی را به فرد بدهد. به همین دلیل مغز به راحتی ان را پذیرفته و با آن سازگار میشود. این سرعت باعث میشود که فرد از همان ساعات ابتدایی کاملا با سمعک ارتباط مناسب برقرار کرده و بتواند با آسودگی از آن استفاده کند. این سمعک گرچه در دسته ریزترین سمعک دنیا قرار دارد در درمان کم شنوایی بسیار موثر است و یک صدای بسیار طبیعی را به مددجو میرساند.
علاوه بر ویژگیها و مشخصاتی که گفتیم، یک ویژگی و آپشن مهم دیگر هم این محصول دارد که قابلیت اتصال آن به گوشی موبایل است. این قابلیت باعث میشود هم قابلیت تنظیم و کنترل توسط یک اپلیکیشن را داشته باشید. هم اینکه میتواند به صورت وایرلس به گوشی شما وصل شود و نقشی مانند نقش یک ایرپاد را برای شما ایفا کند که به آن قابلیت استریمینگ میگویند.
هر کدام از این شرکتها که ادعای ساخت ریزترین سمعک دنیا را دارند، با اضافه کردن آپشنهای مختلف سعی در جذب مشتری دارند که به جذابیت بازار میافزاید.
ریزترین سمعک پشت گوشی
سمعکهای پشت گوشی را اگر بخواهیم در رده بندی ریزترین سمعک دنیا وارد کنیم قطعا از محصولاتی که تا اینجای کار نام بردیم بزرگتر هستند. سمعکهای پشت گوشی متداولترین نوع سمعک مصرفی در دنیا هستند. احتمالا شما نیز اگر فردی با مشکل کمشنوایی را دیده باشید، از این سمعک استفاده میکرده است. این سمعک به صورت یک لایه پشت لاله گوش قرار گرفته و از طریق یک تیوپ پلاستیکی هوشمند، به داخل گوش بیمار وصل شده و کار انتقال صدای پردازش شده را انجام میدهد.
اگر بخواهیم یک اشاره کلی به ریزترین سمعکهای پشت گوشی داشته باشیم، میتوانیم بگوییم که آنها را در خانواده سمعکهای پشت گوشی کوچک یا BTE MINI طبقه بندی میکنند. این سمعکها توسط کمپانیهای مختلف تولید و روانه بازار میشود که برای کمشنوایی افت شنوایی کم تا متوسط رو به عمیق کاربرد دارد.
سمعک ریک برند زیمنس که در مدلهای مختلف پیور ریک، تنئو ریک و مواردی از این دست ساخته میشوند جزو کوچکترین و ریزترین سمعکهای پشت گوشی در دنیا هستند که در مارکت حرف زیادی برای گفتن دارند. بسیار خوش ساخت بوده و علاوه را بر اینکه کیفیت عالی را در صدا دارد، در مقابل سوت کشیدن و فیدبک هم به خوبی طراحی شده است.
ریزترین سمعک نامرئی
پیشتر سمعکهایی را از بین ۴ برند معروف دنیا معرفی کردیم که همگی ادعای تولید ریزترین سمعک دنیا را داشتند. همه سمعکهای معرفی شده در آن بخش جزو سمعک نامرئی طبقه بندی میشوند به گونهای که مدل IIC در بین سمعکهای دنیا ریزترین نوع تولید شده است.
باید بدانید که استفاده از سمعکهای ریز و نامرئی برای هر نوع شنوایی مناسب نیست و قبلتر نیز به این موضوع اشاره کردیم که بیشتر مناسب کمشنواییهای کم تا متوسط است. این نوع از سمعکها نسبت به همردههای پشت گوشی خود ضعیفتر هستند چون که فضای کمتری را اشغال میکنند و علم ساخت سمعک به حدی پیشرفت نکرده است که تمام تکنولوژیهای سمعکهای بزرگتر را به صورت مینی اجرا کند.
ریزترین سمعک کودکان
تجربه ثابت کرده است که تمام والدین برای کودکان خود به دنبال استفاده از ریزترین سمعک دنیا هستند که هم زیبایی کودک و نوزاد خود را حفظ کنند و هم فشار کمتری را به سر و گوش او وارد کنند. اما باید بگوییم که استفاده از سمعک برای یک نوزاد یا یک کودک عملا غیرممکن است. چون کوچکترین سمعک دنیا همانطور که گفتیم یک سمعک نامرئی است که داخل کانال گوش قرار میگیرد و هر نوع کمشنوایی را جبران نمیکند. در کودکان و نوزادان ما نمیتوانیم داخل کانال گوش این سمعک را کار بگذاریم پس عملا استفاده از سمعک منتفی میشود.
در مرحله بعد یک رده بندی جدید اضافه میکنیم به عنوان ریزترین سمعک دنیا در حوزه کودکان و نوزادان. در این ردهبندی نیز به علت اینکه صدا برای کودکان باید بیشتر از حالت عالی تقویت شود، نمیتوان به ظرافت سمعکهای بزرگسالان نزدیک شد اما با کوچک کردن باتری در حد امکان ظریف ساخته میشود. البته باید بگوییم برند ویدکس که مدعی ساخت کوچکترین سمعک دنیا نیز بود، از رقبای خود یک پله جلوتر رفته و با اخت سمعک BABY کوچکترین سمعک کودکان را ساخته است.
سخن پایانی
در پایان صحبتهایمان در رابطه با ریزترین سمعک دنیا باید بگوییم که مهمترین نکته شناخت این موضوع است که کدام نوع از فیلد سمعکها برای شما مناسبتر است. تشخیص این موضوع نیز بر اساس کمشنوایی شما است که متخصص گوش و حلق و بینی، میزان آن را تعیین میکند. بعد از تعیین میزان کمشنوایی، شما میتوانید بر اساس نیازتان از سمعکهای پشت گوشی، نامرئی و انواع دیگر سمعک استفاده کنید. سمعکهای نامرئی در رده اول ریزترین سمعک دنیا قرار دارند و داخل کانال گوش قرار میگیرند، اما نسبت به سمعکهای پشت گوشی همرده ضعیفتر هستند.
کلینیک شنوایی سنجی دانیال
سوالات متداول
سمعک های دیجیتال جز ریزترین سمعک های دنیا هستند؟
به طور کلی سمعک ها به دو دسته سمعک آنالوگ و سمعک دیجیتال تقسیم میشوند. سمعک های دیجیتال از آنالوگ بسیار کوچک تر هستند.
سمعک های کوچک به اندازه سمعک های بزرگ، در درمان وزوز گوش موثر هستند؟
در این خصوص برند و کیفیت سمعک از اندازه آن مهمتر است.
۶ دیدگاه
ممنون بابت مقاله مفیدتون واقعا آموزنده بود
متشکر
بسیار عالی بود ممنون
بسیار عالی
تشکر بابت سایت خوب و مطالب تخصصی تون!
متشکر