درمان کم شنوایی انتقالی چگونه انجام می‌شود؟

درمان کم شنوایی انتقالی چگونه انجام می‌شود؟

تصویر شاخص درمان کم شنوایی انتقالی

فهرست مطالب

برای این که بتوانیم صداهای مختلف را به خوبی بشنویم بایستی گوش هایمان عملکرد مناسبی داشته باشند و دچار بیماری‌های شنوایی نشده باشد نشنیدن یکی از ترسناک‌ترین تجربیات و بیماری‌هایی است که ممکن است برای هرفرد اتفاق بیوفتد برای برخی از بیماری‌ها راه‌های پیشگیری وجود دارد و برای برخی دیگر اما افزایش سن و کهنسالی، بروز حوادث می‌تواند در کم شنوایی و یا ناشنوایی اثر گذار باشد. بیماری‌های ناشنوایی نیز انواع مختلفی دارد که کم شنوایی انتقالی یکی از این موارد می باشد در مطالب قبلی در مجله دانیال کلینیک با شما درباره کم شنوایی حسی عصبی صحبت کرده بودیم؛ با ما همراه باشید تا با شما درباره درمان کم شنوایی به خصوص کم شنوایی انتقالی صحبت کنیم.

کم شنوایی انتقالی چیست؟

پیش از بیان راه کارهایی جهت درمان کم شنوایی انتقالی ابتدا لازم بگوییم که کم شنوایی از نوع حسی عصبی که به طور ناگهانی بروز می‌کند تحت عنوان کم شنوایی انتقالی نیز شهرت دارد. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که فرد به طور ناگهانی و با سرعت شنوایی خود را از دست بدهد. این عارضه به طور معمول در یک گوش رخ می‌دهد اما مواردی از ابتلای دو گوش نیز گزارش شده است. ناشنوایی انتقالی ممکن است فوراً و یا در یک بازه زمانی چند روزه رخ دهد. در طول بروز این عارضه صدا برای شخص به تدریج خاموش و یا بسیار ضعیف می‌شود. گفتنی است که فرکانس‌ها امواج صوتی را با استفاده از واحد دسی بل اندازه گیری می‌کنند. عدد صفر پایین‌ترین سطح دسی بل بوده و نزدیک به سکوت می‌باشد هم چنین صدای زمزمه ۳۰ دسی بل بوده و گفتار عادی ۶۰ دسی بل برآورد شده است.

حال با توجه به اطلاعات داده شده می توان گفت که کم شنوایی انتقالی  به بیان دیگر یعنی از دست دادن ۳۰ دسی بل در سه فرکانس متصل به این بیماری در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که فرد مبتلا به این عارضه، گفتار عادی را مانند یک زمزمه می‌شنود. کم شنوایی انتقالی زمانی رخ می‌دهد که گوش داخلی، حلزون گوش داخلی و یا مسیرهای عصبی بین گوش و مغز آسیب ببیند. جهت درمان کم شنوایی انتقالی پزشکان در تلاش‌اند تا میزان از دست رفته سطح شنوایی را به فرد باز گردانند.

کم شنوایی انتقالی در صورت درمان نشدن، به مرور زمان بدتر از روزهای اولیه بروز بیماری خواهد شد.

تصویری از گوش مبتلا به کم شنوایی انتقالی

علائم کم شنوایی انتقالی

علائم گوناگون و مختلف ناشی از کم شنوایی انتقالی عبارت است از:

  • مشکلات در دنبال کردن بحث ها و مکالمات گروهی
  • صداهای مکالمه که به صورت زمزمه به گوش می رسد.
  • عدم شنیدم صداهای واضح به خصوص در زمان هایی که نویز پس زمینه زیاد است.
  • حس سرگیجه
  • عدم تعادل
  • احساس وزوز درون گوش

اغلب اوقات پزشکان متخصص جهت درمان کم شنوایی انتقالی یک طرفه در فرد مبتلا، دلیل خاصی پیدا نمی کنند اما دلایل متعددی در ایجاد این عارضه برای هر دو گوش یافت شده است که عبارتند از:

  • ناهنجاری های گوش داخلی
  • ضربه به گوش و یا سر
  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بسیار بلند
  • شرایط خاص عصبی مانند: مولتیپل اسکلروزیس
  • بیماری های خود ایمنی مانند: سندروم کوگان یا ابتلا به بیماری منیر، این اختلال گوش داخلی را درگیر کرده و سبب بروز کم شنوایی انتقالی می شود.
  • بروز بیماری های عفونی مانند: لایم
  • سم ناشی از نیش مار
  • مشکلات متعدد در گردش خون
  • رشد غیر طبیعی بافت یا تومور
  • سالمندی
  • علاوه بر موارد گفته شده نوزادان نیز می توانند به صورت ژنتیکی با این عارضه به دنیا بیایند که در این صورت درمان کم شنوایی انتقالی در این موارد بسیار سخت و گاهی نیز امکان ناپذیر خواهد بود.

البته گفتنی است که یکی دیگر از عوامل این بیماری می توان به تجمع جرم فشرده گوش اشاره کرد.

راه های تشخیص کم شنوایی انتقالی
برای تشخیص کم شنوایی انتقالی چه کار باید کرد؟

تشخیص کم شنوایی انتقالی

جهت تشخیص کم شنوایی انتقالی پزشک متخصص درباره سابقه پزشکی شما سوالاتی پرسیده و معاینات فیزیکی نیز انجام می‌دهد. در هنگام مراجعه به پزشک مطمئن شوید که در مورد سایر شرایط پزشکی خود نیز اطلاعات کافی را در اختیار او گذاشته باشید چرا که ممکن است به دلیل مصرف دارو بدون تجویز پزشک به این عارضه مبتلا شده باشید. فرد متخصص برای تشخیص این عارضه، پزشک از شما تست شنیدن صداهای مختلف گرفته و یا از دیاپازون (ابزاری جهت اندازه گیری ارتعاشات گوش) استفاده نماید. پزشک متخصص پس از بررسی های لازم، میزان آسیب به قسمت‌های گوش میانی و پرده گوش را می‌سنجد. گاهی اوقات پزشکا برای تشخیص درست کم شنوایی‌های مختلف اقدام به انجام آزمایش‌های مختلف می‌کنند.

  • سی تی اسکن

پزشک با استفاده از سی تی اسکن و یا ام آر ای می‌تواند داخل گوش شما را ببیند تا بهترین تشخیص را درباره علت و دلایل و همچنین چگونگی کم شنوایی شما بدهد.

  • تمپانومتری

 یکی دیگر از راه‌های تشخیص کم شنوایی انتقالی انجام تست تمپانومتری است این تسم میزان فشار گوش میانی شما را می‌سنجد و حرکت پرده گوش شما را بررسی می‌کند. با استفاده از تست تمپانومتری شنوایی شناس می‌تواند وجود سوراخ در پرده گوش را بررسی کند. از دیگر راه‌های تشخیص کم شنوایی انتقالی نیز می‌توان به تست رفلکس آکوستیک اشاره کرد که می‌تواند حرکت عضلات گوش شما را بررسی کند.

راه های درمان کم شنوایی انتقالی

درمان کم شنوایی انتقالی

این بیماری معمولاً افراد بین ۳۰ تا ۶۰ سال را درگیر می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا، در صورت دریافت سریع درمان در طول مدت تنها دو هفته بهبود می‌یابند و لازم به ذکر است که حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلا به این عارضه به تدریج و در طول زمان بدتر از روزهای نخست بیماری می‌شوند. خوشبختانه پیشرفت در فناوری مورد استفاده در ساخت سمعک و کاشت حلزون به بهبود ارتباطات برای افراد آسیب دیده کمک به سزایی می‌کند. توجه داشته باشید که اگر احساس می‌کنید به این بیماری مبتلا شده‌اید فوراً با پزشک خود تماس گرفته و به او مراجعه نمایید زیرا همان طور که گفتیم درمان کم شنوایی انتقالی در زود هنگام، می‌تواند به بهبودی شما کمک به سزایی کند. روش‌های درمان این بیماری عبارتند از:

  • استفاده از سمعک‌ها
  • بهره گیری از جراحی های گوناگون با هدف ترمیم گوش و یا برداشتن تومور
  • استفاده از آنتی بیوتیک ها جهت درمان عفونت های موجود در گوش
  • دستور قطع مصرف داروهایی که سبب کاهش شنوایی در فرد می شوند.
  • روش های سرپایی جهت برداشتن جرم های تجمع یافته درون گوش

جمع بندی

کم شنوایی انتقالی می تواند یک عارضه جدی و تهدید کننده برای فرد مبتلا به شمار می‌آید. این ذشرایط زمانی سخت تر می شود که درمان آن، با غفلت به تاخیر بیفتد. برای درمان کم شنوایی انتقالی می بایست علائم متعد را جدی گرفته و هر احساسی مبنی بر کم شدن میزان شنوایی را باید جدی گرفته و به پزشک متخصص خود مراجعه نمایید. پزشک معالج پس از انجام آزمایش های بالینی مختلف روش های تفاوتی را بسته به میزان شدت بیماری برای شخص مبتلا، به کار می گیرد. هر چه قدر شدت بیماری و زمان بروز علائم تا مراجعه به پزشک کم تر باشد، احتمال بهبود فرد نیز بیش تر خواهد بود. این عارضه تا زمانی که سریعاً اقدام به درمان آن کنید خطرناک نخواهد بود.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

منبع:healthline

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

سوالات متداول

کم شنوایی انتقالی چگونه درمان می شود؟

  • استفاده از سمعک ها، بهره گیری از جراحی های گوناگون با هدف ترمیم گوش و یا برداشتن تومور، استفاده از آنتی بیوتیک ها جهت درمان عفونت های موجود در گوش، دستور قطع مصرف داروهایی که سبب کاهش شنوایی در فرد می شوند، روش های سرپایی جهت برداشتن جرم های تجمع یافته درون گوش

کم شنوایی انتقالی چه زمانی رخ می دهد ؟

  • کم شنوایی انتقالی زمانی رخ می دهد که گوش داخلی، حلزون گوش داخلی و یا مسیرهای عصبی بین گوش و مغز آسیب ببیند.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای

۸ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات