معرفی و سال ساخت سمعک cros
این سمعک در سال ۱۹۶۴ توسط اختراع هری تدر، با استفاده از لوله های صوتی از یک گوش به گوش دیگر، اولین مسیریابی cros انجام شد. یک سال بعد در سال ۱۹۶۵ هارفورد و بری این نوع سمعک را معرفی کردند. فناوری بی سیم گوش به گوش اولین بار در سال ۲۰۰۴ توسط زیمنس معرفی شد. در آن زمان سمعک cros به افرادی که از این وسیله استفاده می کردند، کمک می کرد تا مجموعه ای از دستورالعمل ها از یک سمعک به سمعک دیگر به صورت دو گوش ارسال شود. اخیرا این ویژگی مطلوب را به وجود آورده اند که کنترل صدا روی یک سمعک و بدون سیم انجام می شود.
تکنولوژی سمعک cros
سمعک cros برای افرادی قابل استفاده است، که دارای گوشی ناشنوا و یا کم شنوا هستند و گوش دیگر آن ها سالم می باشد. این افراد مشکل شنوایی یک طرفه دارند و استفاده از این سمعک ها گزینه ی بسیار خوبی می باشد. این سمعک یک نوع وسیله ی بی سیم است که در پشت گوش قرار می گیرد و هیچ گونه مزاحمتی برای فرد ایجاد نمی کند. استفاده از این وسیله کاملا ساده و آسان است، فقط کافیست آن را روشن کرده و پشت گوش قرار دهید.
مدل های اولیه از سمعک، نیاز به باتری های نسبتا بزرگی داشتند و همچنین اندازه ی سمعک ها هم بسیار بزرگ بود. سیم هایی که در انواع سمعک به کار برده می شد برای استفاده کننده آزار دهنده بود. اما امروزه با پیشرفت فراوانی که در تکنولوژی به وجود آمده است، سمعک cros در سایز های کوچک تر و حتی درون گوشی هم تولید می شوند. همچنین ارتباط بی سیم بین دو طرف گوش را نیز فراهم می کند. مدل های پیشرفته تری از این نوع سمعک ها تولید شده اند که قابلیت اتصال مستقیم به گوشی هوشمند را دارند. در انواع پیشرفته تر، مواردی وجود دارد که دارای باتری قابل شارژ می باشد.
ویژگی های سمعک cros
هرکس به دلایل مختلفی کم شنوایی را تجربه می کند و خرید سمعک می تواند گزینه مناسب برای آنها باشد. افراد ممکن است با کم شنوایی خفیف یا شدید، شنوایی در یک یا هر دو گوش مواجه شوند. ناشنوایی در گذشته چالشی بزرگ برای ارائه دهنده های مراقبت های شنوایی بوده است. اما امروزه، کودکان و بزرگسالانی که از این مشکل رنج می برند راه حلی دارند و آن هم استفاده از سمعک cros است. با استفاده از این سمعک سیستم cros، به صورت بی سیم، صدا را از طرف بد تشخیص می دهد و آن را به سمت خوب انتقال می دهد. صدا ها به صورت بی سیم منتقل می شوند که باعث می شود، فرد طیف کاملی از صدا را بشنود.
- باعث می شود بیمار توجه و تمرکز کافی را داشته باشد.
- تقویت توانایی درک صدا ها در مکان های پر سر و صدا.
- تقویت توانایی جهت یابی صدا های محیط
- فشار از روی گوش سالم برداشته شده و خستگی شنوایی ایجاد نمی شود.
- انواع صدا های موجود در محیط بهتر تشخیص داده می شود.
- شنوایی راحت هنگام رانندگی کردن
- استفاده ای راحت و بسیار آسان
- بسیار شیک و هوشمند می باشد.
این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.