سمعک ها انواع مختلفی دارند و از انالوگ گرفته تا ضد آب و وایرلس امروزه در بازار برای افرادی که به دنبال درمان کم شنوایی خود هستند تجویز و توصیه می شود در ابتدا سمعک‌های تولید شده توسط کمپانی‌ها و سازندگان بزرگ سمعک به صورتی بود که بایستی هر چند وقت یک بار باتری آن را تعویض می‌کردیم اما امروزه عرضه شدن انواع سمعک شارژی از نظر فناوری بسیار پیشرفته تر از مدل‌های پیشین هستند.

اغلب انواع سمعک‌ها، همراه با باتری قابل تعویض عرضه می‌شدند. اما مدل های شارژی کاربرد آسان و بدون نگرانی را به ارمغان آورده و روز به روز محبوب تر می شوند. سمعک شارژی این مزیت را برای شما ایجاد می کند که بدون نیاز به خرید و تعویض منظم باتری، به سادگی آن را شارژ کرده و زندگی فعال خود را ادامه دهید. اگرچه نوع باتری به تنهایی در کارایی آن تاثیری ندارد، اما انواع شارژی با مزایای ویژه ای ارائه می شوند.

ویدئو زیر، صحبتهای دکتر تقوی درباره سمعک های شارژی و موارد مربوط به آن می باشد:

سمعک شارژی چیست؟

در سمعک شارژی باتری داخلی به کار رفته و نیازی به خروج این باتری و جایگزینی آن نیست. به منظور استفاده مجدد از باتری، سمعک را در واحد شارژ قرار داده و مانند یک گوشی هوشمند به سادگی آن را شارژ کنید. این تجهیزات را تنها زمانی که از آن استفاده نمی کنید مثلا در شب، می توانید شارژ کنید. اکثر سمعک شارژی برای افراد با طیف مختلف شنوایی اعم از خفیف تا متوسط، عملکردی مناسب و مطلوب را ارائه می دهند. همچنین برخی برندها برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق نیز مدل هایی را در بازار عرضه کرده اند.

تصویر یک عدد سمعک شارژی به رنگ مشکی

مزایا و ویژگی‌های سمعک شارژی

سمعک های شارژی دارای مزایا و ویژگی های خارق العاده‌ای هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:

۱. ماندگاری طولانی

انواع شارژی با باتری لیتیوم-یونی ارائه شده است. این نوع باتری تا ۳۰ ساعت شارژ را فراهم ساخته اند و دوام آنها تا ۵ سال برآورد شده است. بدین ترتیب در طول این مدت نیازی به تعویض باتری نیست. اگرچه این مسئله به میزان استفاده از قابلیت‌هایی که منجر به تخلیه بیشتر باتری می شوند، مانند پخش بی سیم نیز بستگی دارد.

۲. ایمن برای کودکان

امروزه سمعک ها برای قشرهایی که به بیماری های کم شنوایی دچار هستند تولید می شود برای بزرگسالان افراد و مسن و کودکان این سمعک‌ها می‌تواند متمایز و شخصی سازی شده باشند از طرفی بلعیده شدن باتری‌های قابل تعویض توسط کودکان و همچنین حیوانات خانگی رویدادی پر تکرار است. بنابراین استفاده از مدل‌های سنتی برای کودکان خطرآفرین می‌باشد. برای والدینی که به دنبال سمعک اطفال هستند این نوع مدل ها می تواند گزینه خوبی برای آنها باشند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

۳. سازگاری با محیط زیست

به سبب شارژ مجدد سمعک به جای خرید باتری جدید، زباله کمتری تولید می‌شود. اگر باتری‌ها با رعایت نکات زیست محیطی دور ریخته نشوند، برای محیط خطرناک هستند. بر همین اساس سمعک شارژی این ریسک را کاهش داده‌اند.

۴. استفاده آسان تر

با حذف باتری، دیگر نیازی به تعویض دائمی آن نیست، بدین ترتیب کاربری ساده تر میسر شده است. برای افراد با مشکلات مهارتی، کار با باتری های کوچک و جایگذاری آنها در سمعک می‌تواند امری دشوار باشد، بر همین اساس استفاده از سمعک های شارژی برای آنها راحت تر است.

معایب سمعک قابل شارژ

معایب سمعک شارژی

اگرچه این سمعک استفاده ساده تر را به ارمغان آورده است، اما بنا به سبک زندگی فرد امکان دارد انواع سنتی مناسب تر باشند. از جمله معایب این سمعک عدم کنترل کاربر را می توان نام برد. از آنجایی که باتری داخل دستگاه جای می گیرد، در صورت نیاز کاربر به تنهایی نمی تواند آن را تعویض کند. وابستگی به واحد شارژ نیز در شرایط فوری امری بازدارنده و ناخوشایند محسوب می شود.

تقریبا برای شارژ دوباره سه ساعت زمان لازم است. بنابراین اگر شارژر خراب شده یا فراموش شود، در عملکرد فرد اختلال رخ می‌دهد. سمعک شارژی نسبت به نمونه های سنتی گران تر است. اگرچه در درازمدت به سبب عدم نیاز به خرید مداوم باتری، کاهش هزینه را به دنبال دارد. تنوع مدل در این سمعک ها نیز کمتر بوده و اغلب پشت گوش قرار می گیرند. اگر به مدل های کوچک داخل گوش علاقه دارید، سمعک سنتی را مد نظر قرار دهید.

جهت مطالعه بیشتر می‌توانید سمعک عینکی را نیز مطالعه کنید. 

چه عواملی سبب کاهش شارژ باتری سمعک قابل شارژ می شوند؟

برخی امکانات سمعک قابل شارژ، کاهش چشمگیر شارژ باتری را در پی دارند. بنابراین برای کم کردن تعداد دفعات شارژ و کارایی بهینه می بایست این موارد را در نظر بگیرید.

 ۱. پخش بی سیم

گوش دادن به موزیک و دیگر فایل های صوتی به واسطه این قابلیت اگرچه خوشایند است، اما زمان کار سمعک را کاهش می دهد. تمامی مزایای مشابه از جمله پخش صدای بلوتوث و استفاده از لوازم جانبی بی سیم نظیر کنترل از راه دور نیز در این زمینه اثرگذارند.

۲. قدرت بلندگو

وقتی متخصص شنوایی سمعک را پیکربندی می کند، امکان دارد بلندگوی با توان بالاتری را بنا به نیاز فرد، انتخاب کند. از آنجایی که مصرف انرژی در این بلندگوها بیشتر است، منجر به کاهش عمر باتری می شوند.

۳. میزان شنوایی فرد

در صورتی که متخصص شنوایی بر اساس نیازهای بیمار قدرت صدا را افزایش دهد، استفاده مداوم از باتری نیز به دنبال آن بیشتر شده و به این ترتیب کاهش عمر و زمان کار سمعک مورد انتظار است.

۴. عمر باتری

پس از یک یا دو سال، قدرت باتری سمعک شارژی کاهش می‌یابد و دیگر مانند سابق شارژ نمی‌شود. ماهیت باتری لیتیوم-یونی این گونه می باشد. بنابراین پس از چند سال استفاده نسبت به تعویض این باتری ها نیز می بایست اقدام کنید.

۵. صدای محیط

چنانچه زمان بیشتری را در مکان های پر سر و صدا سپری کنید، سمعک می بایست پردازش های سنگین تری را اجرا کرده و در راستای ایجاد صدایی واضح تر فعالیت بیشتری انجام دهد. این امر باتری را سریع تر از پردازش کم در محیطی ساکت، فرسوده می کند.

سمعک شارژی مناسب چه کسانی است ؟

تفاوتی ندارد که شما دارای چه نوعی بیماری کم شنوایی هستید نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که وجود یک سمعک با باتری قابل شارژی می تواند نیاز های شما را بسیار بیشتر رفع کند و می توانید استفاه های بسبار بیشتری از این سمعک ها داشته باشید. امروزه سمعک هی شارژی محبوبیت بسیار زیادی در بین افراد استفاده کننده از سمعک دارد و هر روز به طرفدارانش اضافه می شود پس تقریبا بسیاری از افرادی که کاندیدای دریافت سمعک هستند می توانند از سمعک های شارژی استفاده کنند.

معرفی چند تا از مدل های سمعک شارژی

بسیاری از کمپانی‌هایی که امروزه در تولید انواع سمعک به عنوان بهترین‌های این بازار شناخته می شوند سعی کرده‌اند تا تولیدات جدید خود را به سمت سمعک شارژی برده تا استفاده از این سمعک‌ها را برای افراد بهتر کنند. شرکت‌هایی مانند اتیکن، فوناک، سیگنا، ری ساند و دیگر شرکت‌ها در این زمینه سمعک‌هایی با باتری‌هایی بسیار قدرتمند را عرضه کرده‌اند.

سمعک اتیکن اپن (oticon opn minirite)

یکی از جدید ترین سمعک هایی که از شرکت اتیکن امروز در بازار موجود است همین سمعک اتیکن اپن می باشد که با داشتن یک باتری بسیار خوب و قوی و همچنین طراحی بسیار زیبا در دسته بهترین سمعک های شارژی قرار گرفته است این سمعک ویژ”ی های منصر به فردی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت :

  • شارژ شدن در سه ساعت و استفاده مداوم در یک روز کامل
  • شارژ شدن بدون تماس داشتن با دستگاه
  • شارژ بسیار زیبا و شیک
  • قطع جریان برق بعد از شارژ شدن و این که این سمعک پس از شارژ شدن به صورت خودکار روشن می شود
  • تعویض راحت و آسان باتری بدون نیاز به ارسال به شرکت سازنده

سمعک مارول از برند فوناک (phonak marvel)

فوناک یکی از برندهای بسیار معتبر و قدرتمدن در زمینه ارائه انواع سمعک است که ابتکار استفاده از باتری‌های لیتیوم یونی یا شارژی را در ساخت انواع سمعک‌ها استفاده کرده است. با یک بار شارژ می‌توانید تا ۲۴ ساعت از سمعک خود به طور مداوم استفاده کنید. محصولات خانواده شارژی فوناک به عنوان یک سمعک هوشمند نیز عمل می کنند به راحتی می‌توانند به انواع دستگاه های ای او اس و اندروید متصل شده و استفاده از آنها را از طریق بلوتوث بسیار راحت تر از قبل کنند.

دو مدل از انواع سمعک‌های مارول که با اسم MARVEL R و همچنین MARVEL RT شناخته می‌شوند برای کسانی که علاقه مند به استفاده از سمعک‌های پشت گوشی هستند کاربردهای بسیار فراوانی نیز دارد. انواع دیگر مدل های سمعک‌های شارژی سمعک سوئیسی فوناک برای استفاده از کودکانی که دچار کم شنوایی نیز هستند هم توسط شنوایی شناس ها و تجویز کنندگان سمعک انجام می شود.

علاوه بر سمعک هی مارول از این برند می توان به سمعک های پارادایس نیز اشاره کرد این سمعک ها از جدید ترین فن آوری ها بهره می برند و می توانند به درمان انواع کم شنوایی از خفیف گرفته تا شدید را پوشش و درمان کنند و علاوه بر آن شما می‌توانید با تنها ساعت ساعت شارژ کردن این سمعک تا ۲۴ ساعت بدون وقفه از سمعک خود استفاده کنید.

ری ساند لینکس ( RESOUND LINX QUATTRO)

سمعک شارژی ری ساند برای کسانی که به دنبال استفاده از سمعک‌های ظریف و کوچک هستند انتخاب بسیار مناسبی می‌تواند باشد این سمعک‌ها در عین حال که از باتری‌های شارژی کوچکی استفاده می کنند اما قابلیت شارژ دهی بسیار خوبی دارند و عین حال از کیفیت مطلوبی نیز برخوردار هستند. از مهم ترین ویژگی هایی که این نوع سمعک شارژِ دارد این است که این مدل سمعک ها دارای قابلیت شارژ بسیار راحت و آسان و در عین حال سریع می باشند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

قیمت سمعک شارژی

همانطور که می دانید قیمت سمعک به عوامل مختلف بسیار زیادی بستگی دارد و مهم ترین آنها تکنولوژی و فن آوری به کار رفته در آنها است که می تواند این دستگاه های کمک شنوایی را از لحاظ هزینه برای افراد متفاوت و متمایز کند برای این که به طور دقیق از قیمت و خرید سمعک اطلاعات کافی داشته باشید بهتر است که ابتدا با شنوایی سنج خود مشورت کنید او در مرحله اول با انجام تست های مختلف میزان کم شنوایی و نوع بیماری شما را تشخیص داده و در نهایت سمعکی که مورد نیاز و مناسب شما باشد را به شما توصیه خواهد کرد.

جهت خرید سمعک شارژی می بایست به چه مواردی توجه کنیم؟

برندهای مشهور و معتبر زیادی اقدام به عرضه این نوع سمعک کرده‌اند. انتخاب و تصمیم گیری در مورد خرید سمعک می‌تواند سخت باشد. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در هنگام خرید می‌بایست به آنها توجه کنید شامل، زمان لازم برای شارژ کامل باتری، عمر باتری، مدت نگهداری شارژ و فواصل هر شارژ، ضمانت و گارانتی سازنده و خدمات مشتریان می‌باشد. همچنین به دنبال ویژگی‌هایی باشید که قادرند بر کیفیت شنوایی تاثیر بگذارند، مانند حذف وزوز گوش و کاهش صدای باد. برخی ویژگی‌ها مثل اتصال بلوتوث، کنترل از راه دور و… افزایش هزینه را در پی دارند، در صورتی که به این موارد اهمیتی نمی دهید، در زمان خرید توجه کنید تا متحمل هزینه اضافی نشوید.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

منبع: Healtyhearing

سوالات متداول

  • باتری سمعک های شارژی چقدر عمر دارند؟

باتری سمعک های شارژی مانند باتری هایی هستند که امروزه در گوشی های هوشمند استفاده می شوند و عمر بالایی دارند

  • سمعک شارژی را هر چند ساعت یک بار باید شارژ کنیم ؟

این بستگی به نوع و میزان استفاده شما می باشد اما این سمعک به طور کامل یک تا دوروز قابلیت استفاده دارند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۴ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *