در ساخت سمعک هوشمند از جدید‌ترین فناوری شنوایی استفاده شده است. به این شکل که می ‌توان آن‌ها را به راحتی با اتصال بدون سیم با استفاده از دستگاه‌هایی که با سیستم عامل IOS و اندروید کار می‌کنند کنترل کرد. در بررسی‌های انجام شده بر روی سمعک ثابت شده است که نویز پس زمینه که در سایر سمعک‌های دیگر وجود داشته است در سمعک‌های هوشمند از بین رفته و افراد شنوایی را با کیفیت بالاتری تجربه می‌کنند.

زمانی که فرد از دو سمعک هوشمند استفاده کند می‌تواند حتی در شلوغ ترین مکان‌ها صداها را به راحتی از هم تشخیص دهد. برنامه‌ای که بر روی تلفن‌های همراه برای کنترل این سمعک‌ها نصب می‌شود این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند تا بتواند میزان صدای دریافتی را از سمت چپ، راست، پشت و جلو به راحتی کنترل کرده و صداهایی که در پس زمینه قرار دارد را کاملاً از بین ببرد.

سمعک-هوشمند۵

سمعک‌های جدید به راحتی می‌توانند به صورت مداوم محیطی که در آن قرار می‌گیرید را اسکن کنند و بهینه‌ترین تنظیمات را برای این موقعیت فعال کنند. برای مثال زمانی که شما در یک گردهمایی و یا مهمانی پر سر و صدا شرکت کنید سمعک‌های هوشمند گفتار را از جلو را فعال کرده و دریافت صدا را از جهات دیگر به صورت ملایم تری فعال می‌کنند.

سمعک هوشمند یا سمعک وایرلس چیست؟

این سمعک‌ها از سال ۲۰۱۲ به بازار معرفی شده‌اند. سمعکی هوشمند محسوب می‌گردد که بتواند به طور خودکار و بدون دخالت افراد صداهایی که در محیط اطرافش قرار دارد را تشخیص دهد و آن‌ها را متناسب با شنوایی و  افراد تنظیم کند. به این شکل که با توجه به قرار گرفتن در شرایط و مکان های مختلف تنظیمات صدا را به طور اتوماتیک تغییر دهد.

این عملکرد در زمانی که فرد از محیطی شلوغ به محیط خلوت وارد می‌شود و یا بخواهد با تلفن همراه صحبت کند فعال می‌گردد. سمعک‌های هوشمند می‌توانند صداهایی که در اطراف وجود دارد را از هم تفکیک کرده و آنها را با وضوح بسیار بالایی به گوش فرد برسانند. این سمعک‌ها برای نیازهای شنیداری متفاوت افراد ساخته شده‌اند. به همین دلیل هر کدام از آنها دارای تکنولوژی متفاوت و قیمت های مختلفی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: معرفی سمعک نامرئی

 

ویژگی های سمعک هوشمند

سمعک‌های هوشمند که امروزه زیاد توسط افرادی که دچار کم شنوایی هستند استفاده می‌شوند دارای ویژگی‌ها و مزایای مختلفی هستند که در ادامه این مطلب از معرفی این سمعک‌ها و دستگاه‌های کمک شنوایی در شنوایی سنجی به آن اشاره خواهیم کرد.

۱- داشتن قابلیت بلوتوث

از مهم‌ترین ویژگی‌های سمعک‌های هوشمند وایرلس قابلیت بلوتوث آن‌ها می‌باشد. یعنی این دستگاه می‌تواند به راحتی با دستگاه‌ها و سیستم‌های دیگر که دارای فناوری بلوتوث می‌باشند ارتباط برقرار کند. داشتن این ویژگی باعث بهبود عملکرد سمعک می‌شود چرا که سیگنال‌ها از میکروفون که در سمعک‌ها تعبیه شده است عبور می کند و به صورت مستقیم به پردازنده سمعک وارد می‌شود.

قابلیت بلوتوث سمعک هوشمند

۲- سیستم میکروفون جهت دار

در سمعک‌های وایرلس از این سیستم به منظور حذف صداهای جانبی استفاده شده است. به این صورت که میکروفون جهت دار می‌تواند صداهایی که از روبرو می‌آید را دریافت کرده و صداهای مزاحم را که در اطراف وجود دارد حذف کند. یعنی فرد می‌تواند از صداهای اطراف خود درک بهتری داشته باشد. مخصوصاً در محیط‌های پر سر و صدا صداهایی را که وجود دارد بهتر درک می‌کند.

۳- کاهش نویز به صورت دیجیتالی

زمانی که در محیط پیرامون فرد نویزهایی وجود داشته باشد که مزاحم هستند سمعک به طور هوشمند نویزها را شناسایی کرده و آن‌ها را حذف می‌کند. که در نتیجه این نکته باعث می‌شود تا کیفیت شنوایی افزایش پیدا کند.

بنر-کال-تو-اکشن
کال-تو-اکشن-موبایل-

۴- جلوگیری از نویزهای ناگهانی

سمعک‌های هوشمند به گونه ای طراحی شده اند که می توانند صداهای اضافی مانند برخورد کردن دو شی به یکدیگر را حذف کنند و قدرت شنیداری فرد را راحت ‌تر نمایند.

۵- قابلیت یادگیری سمعک هوشمند

سازندگان این سمعک‌ها آن ها را به گونه‌ای ساخته‌اند که می‌توانند تمایلات شما را شناسایی کنند و آن‌ها را ذخیره نمایند. که این ویژگی باعث می‌شود تا سمعک کمتر نیاز به تنظیمات دستی داشته باشد. به این شکل که شما می‌‌توانید با استفاده از برنامه ‌ای که برای تنظیمات سمعک بر روی تبلت و تلفن همراه شما نصب شده است یک تنظیمات خاص برای سمعک متناسب با یک محیط مخصوص ایجاد کنید. سپس پس از این مرحله هر زمان که شما وارد همین محیط مخصوص شوید سمعک به طور خودکار تنظیماتی که از قبل برای آن تعیین کرده‌اید را اعمال می کند. 

۶- کم کردن صدای باد

این قابلیت باعث می‌شود تا نویز باد از صدایی که بعد از طریق سمک می‌شنوید حذف گردد و یک دنیای متفاوتی را تجربه کنید.

۷- سمعک وایرلس دارای چند میکروفون است

اگر می‌خواهید که در مکان‌های شلوغ و پر سر و صدا مانند کنفرانس‌ها، جمع‌های خانوادگی، رستوران‌ها و… صدای واضحی را بشنوید بهتر است که از سمعک‌های هوشمند استفاده کنید. چرا که برای این مدل سمعک یک نوع میکروفون در نظر گرفته‌‌اند که آن را بر روی لباس گوینده وصل می‌کنند و هر آنچه که او می‌گوید را مستقیماً شما به وسیله سمعک خود می‌شنوید.

سمعک وایرلس

۸- حالت تلویزیون

این حالت به شما کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی به تماشای تلویزیون بنشینید. صدا کاملاً به صورت بی ‌سیم مستقیماً از تلویزیون به سمعک شما منتقل می‌شود. به علاوه این حالت به شما این امکان را می‌دهد تا صدای سمعک را مستقل از بلند گوی تلویزیون تغییر دهید.

مزایا و کاربرد سمعک هوشمند

فن آوری‌های جدید به کار برده در این سمعک‌ها موجب شده است تا شما از کاربدهای مختلف و متنوع و قدرتمندی در سمعک‌ها بهره ببرید در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد ۱۰ تا مهم‌ترین کاربردهای سمعک هوشمند با شما صحبت کنیم.

۱- کنترل از طریق گوشی های وایرلس 

گوشی‌های هوشمند به راحتی به سمعک‌های جدید و وایرلس امروزی از طریق یک برنامه واسط متصل می‌شوند شما می‌توانید با استفاده از این برنامه‌ها صدای سمعک خود را تنظیم کنید و یا وضعیت شنوایی خود را کنترل کنید.

۲- تنظیم و سازگاری با محیط

یکی از کاربردهای مهمی که می‌توانید از یک سمعک‌های هوشمند و یا وایرلس انتظار داشته باشید این است که به راحتی می‌توانید و به صورت اتوماتیک این دستگاه‌ها را با صدای محیط  سازگار کنید. سمعک‌های وایرلس کاملا دیجیتال اگر شما در یک محیط شلوغی باشید این دستگاه می‌تواند صدای سمعک را تنظیم کرده و نویز میحط را به کمترین حد خود برساند. 

۳- وضوح شنوایی بالا

هر چقدر که تکنولوژِها و قابلیت‌های موجود در این سمعک‌ها بالاتر است کیفیت صدایی که به شما ارائه می دهند نیز بیشتر از قبل شده است. با استفاده از سمعک‌های هوشمند می‌توانید صدا بسیار طبیعی را دریافت صدای آواز پرندگان و اصوات دیگر طبیعت را مانند داشتن یک گوش سالم تجربه خواهید کرد.

۴- بهبود درک گفتار

از مهم‌ترین امتیازاتی که یک سمعک هوشمند می‌تواند برای شما ایجاد کند این است که زمانی که شما با استفاده از یک سمعک صداهای اطراف خود را بهتر می‌شنوید در نتیجه می‌تونید تعامل و درک بهتری هم از محیط خود داشته باشید که این کار به صحبت کردن شما و بهبود گفتار شما نیز کمک می کند زیرا زمانی که سیستم شنوایی شما دچار مشکل باشد مغز دربرابر گفتار نیز محافظت می کند و موجب اخلال در این فرایند نیز می شود.

سمعک هوشمند

۵- به روز بودن 

یکی از معایب سمعک‌هایی که در گذشته تولید می‌شدند این بود که سمعک‌ها تنظیمات دستی داشتند، فرد زمانی که سمعک را خریداری کرده بود یک بار آن را برای همیشه تنظیم می‌کرد اما سمعک‌های هوشمند امروزی به صورت خودکار با محیط و با فرد سازگار هستند و می‌توانند تنظیمات خودکار را متناسب با هر فردی انجام دهند و قابلیت شخصی سازی کامل را دارند.

۶- کنترل صداهای طبیعی

وزش باد و یا طوفان می‌تواند یک صدایی باشد که در روند کارکرد یک سمعک اختلال ایجاد کند اما این مشکل در گذشته برای سمعک‌های قدیمی وجود داشت در یک سمعک هوشمند شما زمانی که در بیرون از منزل هستید و سمعک در گوشتان است به لطف فن‌آوری‌های جدید در این دستگاه‌های کمک شنوایی با استفاده از قابلیت‌هایی که در آنها وجود دارد می‌توانند سیگنال‌های صوتی باد را کنترل کند و آنها را به تعادل برساند و فرایند آن نیز به این شکل است که وقتی که باد  شدیدی می‌وزند و شما از دو سمعک استفاده می کند صدا در سمعکی که باد به آن خورده است بلندتر می شود تا بتواند نویز بوجود اومده را جبران کند. 

۷- اتصال به دستگاه های دیگر 

همانطور که گفتیم یکی از ویژگی‌های یک سمعک وایرلس اتصال آن از طریق  بلوتوث به دیگر دستگاه‌هایی است که از این فن آوری استفاده می‌کنند. شما می‌توانید سمعک خود را به تلوزیون، تبلت و گوشی خود متصل کنید واستفاده از آنها نیز راحت تر کنید و نیازی به تغییرات زیادی ندارید مثلا می‌توانید تماس‌های خود را به سمعک خود منتقل کنید. 

باتری در سمعک هوشمند

۸- صرفه جویی در باتری

صرفه جویی در هزینه‌ها یکی از مهم‌تری قابلیت‌های این سمعک‌ها می‌باشد هر چند که این سمعک‌ها می‌توانند گران‌تر از سمعک‌هایی باشند که از باتری‌های جداگانه استفاده می‌کنند اما در نهایت استفاده از یک سمعک هوشمند می‌تواند هزینه کمتری برای شما داشته باشد زیرا باتری آنها قابل شارژ است و می‌توانید آنها را شارژ کنید (سمعک شارژی) و دیگر هزینه‌ای بابت خرید باتری نپردازید.

 سمعک هوشمند مناسب چه کسانی است ؟

داشتن یک سمعک وایرلس  به شما کمک می‌کند تا صداهایی که تا بحال نشنیده‌اید را بدون توجه به شدت کم شنوایی دوباره بشنوید، در بسیاری از موارد این سمعک‌ها برای همه این افراد مناسب هستند زیرا درای تکنولوژی‌های فراوانی هستند که می‌تواند زندگی را برای این افراد بسیار راحت کنند. اما برخی از افراد نیز هستند که خیلی نمی‌توانند با تکنولوژِی ارتباط برقرار کرده و با توجه به گران بودن این سمعک‌ها به واسطه داشتن فن آوری‌های گوناگون باید گفت که این سمعک‌ها گران تر از سمعک دیجیتال و یا انالوگ خواهند بود و برای کسانی که نمی‌خواهند از امکانات آن استفاده  کنند می‌تواند هزینه‌ی اضافی را در پی داشته باشد.

پس در نتیجه می‌توان گفت که همه افرادی که دچار ناشنوایی و کن شنوایی هستند می‌توانند به راحتی از سمعک هوشمند استفاده کنند. برای سالمندان سمعک‌های هوشمند می‌تواند بسیار کمک کننده باشد این دستگاه دارای قابلیت gps می‌باشند و برای کودکان و سالمدانی که ممکن است سمعک‌های خود را گم کنند یک مزیت بسیار محسوب می‌شود. این سمعک‌ها به واسطه قابلیت تشخیص حرکت در افراد می‌توانند زمانی که فرد به زمین می‌افتد با تلفن همراه هوشمند ارتباط برقرار کرده و همچنین می‌تواند با نزدیکان و یا با آبمولانس تماس بگیرد. قابلیتی که برای سمعک کودکان  نیز وجود دارد.

جدیدترین و بهترین سمعک‌های وایرلس کدام‌ها هستند؟

امروزه کمپانی‌ها و شرکت‌هایی که در این زمینه در سال‌های اخیر به واسط دانش و تکنولوژی پیشرفت های زیادی داشتند؛ روز به روز به دنبال تولید سمعک‌هایی هستند که بتوانند امکانات و قابلیت‌هایی جدیدتری را به افراد بدهند و بتوانند کمبودها و محدودیت‌هایی که به واسط بیماری‌های شنوایی دارند را پوشش داده و جبران کنند و یا حتی در مواردی بهتر از قبل عمل کرده‌اند.

این قدرت و فناوری می‌تواند پیشرفته یا پاسه‌ای باشد، هرکدام که باشد همیشه توسط پردازنده تعیین می‌شود. سمعک‌های مدرن امروزی بسیار بیشتر از گذشته به مصرف کنندگان ابتکار عمل می‌دهند و به اتوماسیون تقریبا کامل و ویژگی‌هایی روی آورده‌اند که نیازهای کم شنوایی را در همه محیط ها پشتیبانی می‌کند. در این بخش قصد داریم به معرفی برخی از این سمعک‌ها بپردازیم که توسط شرکت‌های مطرح در زمینه ی سیستم‌های کمک شنیداری و سمعک معرفی شده‌اند.

  •  سمعک‌های OPN از شرکت اتیکن
  •  سمعک‌های Marvel از شرکت سمعک سوئیسی فوناک
  •  سمعک EVOKE از شرکت ویدکس
  •  سمعک Livio از شرکت استارکی
  •  سمعک های Moxi از شرکت یونیترون
  • سمعک LiNX از شرکت ریساند

برند های سمعک

سمعک هوشمند یا وایرلس چه مدل‌هایی دارد؟

سمعک‌ها در مدل‌ها و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. شناخته شده ترین مدل سمعک، سمعک پشت گوشی می‌نامند که بدنه اصلی سمعک در پشت لاله گوش فرد قرار می‌گیرد. سمعک داخل گوشی در ابتدای مجرای گوش یا در عمق آن قرار خواهند گرفت و به صورت سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شوند. این سمعک‌ها در مقایسه با سمعک‌های پشت گوشی مرسوم، کوچکتر هستند.

امروزه انواع و اقسام سمعک‌های هوشمند در بازار موجود است. این سمعک‌ها را می‌توان در مدل‌های مختلف سمعک تعبیه نمود. هر تولید کننده برجسته سمعک، سمعک وایرلس تولید می‌کند و هر کدام ویژگی‌های منحصر به فردی را ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما کمک کند. اگر دستگاهی با قابلیت اتصال بلوتوث، قابلیت شارژ مجدد یا پردازش صدای ۳۶۰ درجه بخواهید، یک سمعک برای شما وجود دارد.

با متخصص شنوایی سنجی در تهران آشنا شوید

سمعک وایرلس 

دستگاه‌های کمک شنوایی که در گذشته توسط تولید کنندکان این صنعت تولید می‌شد معمولا در اتصال به دستگاه‌ها و تلفن‌های دیگر با محدودیت مواجه بودند. زمانی که فرد قصد گوش دادن به موسیقی را داشت باید سمعک‌های خود را بر می‌داشت اما سمعک وایرلس این مشکل را به طور کامل حل کرده سمعک‌هایی مانند Oticon MoreTM، از فن آوری بلوتوث و وایرلس استفاده می‌کنند امکان اتصال به دیگر دستگاه‌ها نیز برای آنها فراهم می‌باشد.

اتصال سمعک وایرلس یا هوشمند به گوشی های آیفون

افرادی که از گوشی‌هایی با سیستم عامل ios استفاده می‌کنند این را بدانند که شرکت آیفون به خوبی امکان اتصال دستگاه‌های خود را به این سمعک‌ها به راحتی فراهم کرده و افرادی که از سمعک وایرلس یا هوشمند استفاده می‌کنند می توانند با نصب برنامه‌های مخصوص سمعک به iphone و ipad  خود به راحتی متصل شوند.

اتصال به سمعک وایرلس

قابلیت شخصی سازی شده 

با استفاده از سمعک وایرلس زمانی که با استفاده از برنامه به تلفن همراه و یا دستگاه‌های دیگر متصل شدید، می‌توانید آنها را برای اتصال به یک و یا هر دو سمعک متصل و استفاده کنید هرچند هر کدام از این سمعک‌ها توسط سازندگان تنظیم شده‌اند اما شما می‌توانید آنها را به هر شکلی که دلخواه شماست تنظیم کرده و استفاده کنید. برای گوش دادن به موسیقی سمعک شما می‌تواند به یک یا چند هدفون متصل شده اگر که به یک سمعک متصل شده‌اید می‌توانید از سمعک دیگر برای شنیدن صدای پیرامون خود استفاده کنید.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

قیمت و خرید سمعک هوشمند 

برای این که از قیمت سمعک‌های هوشمند، وایرلس و یا هر مدل سمعکی که می‌تواند به درمان کم شنوایی شما کمک کند کار سختی ندارید و می‌توانید از طریق پر کردن فرم مشاوره کلینیک دانیال و همچنین تماس با مشاوران ما اطلاعات لازم در مورد قیمت و خرید سمعک‌های هوشمند را بدست بیاورید حتی می‌توانید با دادن تست‌های مختلف شنوایی و تعیین میزان کم شنوایی خود از طریق شنوایی شناس مشخص کنید که کدام از این سمعک‌ها برای شما مناسب بوده و بدرد شما می خورد.

نکته دیگر این است که هر چند که این سمعک‌ها دارای تکنولوژی‌های فراوانی هستند و در ظاهر می‌تواند گران باشد اما نکته‌ای که دارد این است که تولید کنندگان سمعک‌های وایرلس این دستگاه‌ها در رنج‌ها و لایه‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌کنند تا همه افراد به راحتی بتوانند اقدام به خرید سمعک هوشمند کنند.

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

سوالات متداول 

  • آیا سمعک هوشمند برای سالمندان قابل استفاده است؟

پاسخ این سوال قطعی نیست. استفاده از این نوع امکانات تا حد بسیار زیادی به توانایی‌های سالمند و سبک زندگی او بستگی دارد. برخی از سالمندان می توانند به خوبی با گوشی های همراه هوشمند خود کار کنند. اما گروهی از سالمندان نیز هستند که چنین توانایی هایی ندارند و در واقع استفاده از تکنولوژی برایشان دشوار است. از طرفی سبک زندگی افراد نیز متفاوت است و اینکه تا چه حد به این امکانات و پردازش ها نیاز داشته باشند. شنوایی شناس می تواند به شما کمک کند تا بهترین گزینه را برای مدیریت کم شنوایی فرد سالمند و درمان وزوز گوش انتخاب نمایید.

  • سمعک های وایرلس ضدآب هستند؟

می توان گفت که سمعک ضدآب واقعی وجود ندارد. بلکه عمده ی این سمعک ها فقط در برابر آب مقاوم هستند. بنابراین نمی توان آن ها را به مدت طولانی در آب قرار داد. قرارگیری در معرض رطوبت حمام، استخر، روزهای بارانی و… در مدت کم آسیبی به سمعک وارد نمی‌کند اما باید از تماس طولانی با رطوبت خودداری کرده و در صورت بروز چنین مواردی سمعک را خشک کنید.

  • سمعک هوشمند را از کجا تهیه کنیم؟

تمامی شنوایی شناسان سراسر کشور در کلینیک های شنوایی خود می‌توانند برایتان سمعک هوشمند سفارش دهند. بنابراین نیاز نیست مسافت طولانی را برای خرید سمعک طی کنید. فقط کافی است به نزدیکترین مرکز شنوایی مراجعه کرده و پس از تایید نیاز به سمعک، اقدام به خرید سمعک وایرلس کنید. سمعک‌ها توسط شرکت‌های خاصی در ایران تامین می شوند که وارد کننده سمعک هستند و شنوایی شناسان پس از دریافت مشخصات بیمار و با داشتن ادیوگرام می توانند سمعک مورد نظر خود را از این شرکت ها سفارش دهند. سمعک ها توسط پست برای شنوایی شناس ارسال می شود و سپس در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

منبع: secondchancehearing

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۷ رای

۸ دیدگاه

    • سلام دوست عزیز وقت بخیر
      اگر نگرانی شما از این نظر است که ممکن است فرزند شما این سمعک را گم کند، باید بگم که جای نگرانی نیست.
      سمعک های هوشمند قابلیت GPS دارند و در صورت گم شدن، شما می‌توانید به راحتی آن را پیدا کنید.
      با این حال توصیه میشود برای کودکان و اطفال از سمعک کودکان و سمعک اطفال استفاده شود.

    • سلام دوست عزیز، وثت بخیر
      خوشبختانه تکنولوژی این مشکل را هم برطرف کرده. سمعک های هوشمند جز سمعک شارژی هستند. به این معنا مه باتری آن ها قابلیت شارژ شدن دارد و شما لازم نیست باتری آن را عوص کنید.

    • سلام دوست عزیز وقتتون بخیر
      سمعک‌های هوشمند بخاطر دارا بودن تکنولوژی پیشرفته جز سمعک‌های گران قیمت محسوب می‌شوند.
      سمعک هوشمند از چهار میلیون تومان به بالا و سمعک هوشمند وایرلس از ۵ میلیون تومان به بالا
      برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید صفحه قیمت سمعک را مطالعه کنید.

    • سلام دوست عزیز، وقت بخیر
      قبل از خرید سمعک شما حتما باید به متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید تا از میزان شنوایی خود مطلع شوید، سپس می‌توانید با مشورت وی، اقدام به خرید سمعک بکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *