تعریف وزوز گوش

تینیتوس یا وزوز یک صدای درونی است که در سر یا گوش احساس می‌شود. در محیط پیرامون، این صدا وجود ندارد و اکثر مواقع توسط اطرافیان بیمار نیز شنیده نمی‌شود.

وزوز گوش یکی از شایع‌ترین نشانه‌هایی است که همراه با کاهش شنوایی و اختلالات مربوط به گوش یا سازوکارهای عملکردی بدن مانند افزایش فشارخون مشاهده می‌شود. این علامت به صورت‌های مختلف بروز می‌کند و هر بیمار تجربه‌ای خاص از صدا را گزارش می‌کند. شکل‌های مختلفی که توسط افراد بیان می‌شود شامل اصواتی نظیر صدای سوت، جیرجیرک، صدای هیس مانند، صدای باد، زنگ و … می‌باشد.

وزوز گوش می تواند همراه با کم شنوایی یا بدون کم شنوایی رخ دهد. در اغلب موارد، وزوز گوش با اختلال حساسیت بیش از اندازه به صدا نیز همراه می باشد. در این حالت، فرد مبتلا نسبت به صداهای نسبتا بلند واکنش نشان می دهد و ممکن است شدت وزوز گوش او افزایش پیدا کند.

اگرچه وزوز اختلالی است که عموما در بزرگسالان دیده می شود، اما افراد در تمامی سنین می توانند آن را تجربه کنند. وزوز گوش به خودی خود یک بیماری محسوب نمی شود بلکه معمولا علامتی از یک بیماری زمینه ای می باشد.

علل ابتلا به وزوز گوش

علی رغم اینکه در بسیاری از موارد ابتلا به وزوز، علت ناشناخته باقی می ماند، اما یقینا برخی علل شایع می تواند موجب تشدید شرایط گردد:

  • سن: در حدود ۶۰ سالگی، شنوایی تدریجا شروع به افت می نماید. این کم شنوایی مختصر که از آن تحت عنوان “پیرگوشی” یاد می شود، می تواند منجر به وزوز گوش نیز گردد.
  • قرارگیری در معرض اصوات بلند: قرارگیری مداوم در معرض اصوات بلند مانند سر و صدای کارخانجات، اره برقی و شلیک اسلحه از جمله رایج ترین علل ابتلا به وزوز هستند. علاوه بر این، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند خصوصاً از طریق هدفون نیز جزو علل اصلی وزوز در جوامع امروزی محسوب می گردد.
  • عادات ناسالم: اگرچه محققین هنوز در مورد دلیل آن مطمئن نیستند، اما نوشیدن الکل، استعمال دخانیات (سیگار)، برخی از غذاها و نیز نوشیدنی های کافئین دار نقش مهمی در ابتلا به وزوز گوش ایفا می کنند.
  • بیماری های عمومی: کم خونی، آلرژی ها، فشارخون بالا، مشکلات قلبی و عروقی، اختلالات گردش خون، دیابت و کم کاری غده تیروئید جزو بیماری هایی هستند که می توانند منجر به وزوز گوش شوند.

ارزیابی وزوز گوش

درکلینیک شنوایی دانیال ارزیابی های تخصصی ادیولوژیک برای وزوز گوش انجام می گیرد. این ارزیابی ها شامل موارد زیر است:

  • ارزیابی وضعیت شنوایی
  • ارزیابی حسایت بیش از اندازه به صدا
  • اندازه گیری بلندی و زیر و بمی وزوز
  • انتخاب درمان مناسب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *