انتخاب سمعک مناسب در رضایتمندی افراد بسیار تاثیر گذار است . با توجه به تنوع سمعک ها٬برند های فراوان و کاربرهای متفاوت سمعک ها یک ادیولوژیست مجرب با شناختی که از کارخانه های تولید کننده سمعک و قابلیت های آنها دارد و نیز شناختی که از ساختمان گوش و شنوایی دارد می تواند مناسب ترین فرد جهت تجویز سمعک باشد.
ایجاد انگیزه در استفاده کننده از سمعک و به وجود آوردن نگرش منطقی و صحیح نسبت به سمعک٬ هنر یک متخصص شنوایی کار آزموده است می بایست در وهله اول در مشاوره خود با بیمار با استفاده از دانش خود جلب اعتماد و اطمینان نماید و سپس با انتخاب مناسب سمعک بیشترین احساس رضایت را برای فرد کم شنوا و درمان کم شنوایی فراهم کند.
مراحل تجویز سمعک
تجویز سمعک یک مسئله کاملا تخصصی است و باید به بهترین نحو ممکن انجام شود. از آنجاییکه مددجو به دلیل کمشنوایی یا تقریبا ناشنوایی به مرکز مراجعه کرده است؛ باید بهترین تشخیص ممکن برای مددجو گذاشته شده و بهترین تجویز ممکن انجام شود.
تلاش کادر درمان در این مسئله این است که مددجو را به نزدیکترین حالت در زندگی طبیعی خود بازگردانند.تجویز سمعک به طور کلی یک روتین دارد و از مراحل مختلفی تشکیل شده است که در ادامه خدمت شما همراهان عزیز کلینیک دانیال عرض میکنیم.
ارزیابی شنوایی
گفتیم که برای یک تجویز سمعک، یک تشخیص خوب نیاز است. تشخیص درست و خوب، لازمه و نیاز درمان صحیح مددجو است. اولین مرحله از تجویز سمعک ارزیابی شنوایی مددجو است.
در این ارزیابی شنوایی ابتدا یک تاریخچه از بیمار و مشکلش گرفته میشود تا حد امکان زمان وقوع مشکل، علت، عوامل تاثیرگذار بر آن و مواردی از این دست شناسایی شود. مرحله بعدی معاینه دقیق بیمار است.
در این قسمت پزشک متخصص به وسیله اتوسکوپ گوش بیمار را معاینه میکند. برخی از بیماران نیاز به سمعک ندارند. این بیماران مشکلاتی دارند که با شست و شوی گوش یا تجویز دارو و مواردی از این دست حل میشود.
بعد از اینکه معاینه انجام شد و تشخیص برای بیمار گذاشته شد. برای فهمیدن مقدار دقیق کمشنوایی، تایید تشخیص، نوع کمشنوایی و دیگر موارد نوبت به تستهای شنوایی سنجی و همچنین تستهای تشخصی دیگر میرسد.
مهمترین تستی که از هر مددجو گرفته میشود تست شنواییسنجی یا ادیومتری در فضای آکوستیک است. از دیگر تستهایی که ممکن است انجام شود تست تمپانومتری است. MRI ، CT SCAN، آنژیوگرافی گوش نیز تستهای تشخیصی هستند که در برخی موارد درخواست میشوند.
در پایان این مراحل با کنار هم گذاشتن تستهای تشخیصی و نتایج معاینه به جمعبندی نهایی در تجویز سمعک میرسند و حالا نوبت به مرحله بعدی میرسد یعنی قالبگیری.
همچنین در مورد سمعک سوئیسی بیشتر بدانید
قالب گیری و اندازه گیری گوش
یکی از مراحل تجویز سمعک قالبگیری و اندازهگیری گوش است. از آنجایی که سمعک یک وسیله کاملا شخصی و یونیک است. برای هر کسی به طور جداگانه قالبگیری شده و متناسب با اندازه گوش فرد ساخته میشود.
قالبگیری و اندازهگیری گوش نیز یک فرایند غیرتهاجمی و بدون درد است. بعد از اینکه قالبگیری انجام شد، نتیجه کار به لابراتور ارسال میشود و سمعک داخل گوشی یا قالب سمعک در آنجا طبق این اندازهها ساخته میشود.
در مورد وزوز گوش چه می دانید؟
تنظیم و اموزش و تحویل سمعک
بعد از تجویز سمعک و ساخت آن، وقتی که سمعک به طور کامل آماده شد یک جلسه با مددجو برگزار میشود تا تحویل وی شود. در این جلسه سمعک باید تنظیم شود و آموزشهای لازم راجع به موضوعات مختلف به مددجو داده شود.
در این مرحله تمامی تنظیمات سمعک ریز به ریز روی برنامه آن اعمال میشود. سمعک روی گوش بیمار قرار میگیرد و تنظیمات مختلف اعمال شده، تست میشود تا بهترین تنظیمات برای بیمار طبق صلاحدید ادیولوژیست و سلیقه و شرایط بیمار در نظر گرفته شود.
بعد از اینکه تنظیمات لازم روی سمعک اعمال شد، در مرحله آخر از مراحل تجویز سمعک به بیمار و همراه او آموزشهای لازم داده میشود. نحوه خاموش و روشن کردن سمعک، شارژ کردن سمعک یا تعویض باتری آن، تمیز کردن سمعک، نگهداری از سمعک، تنظیم کردن سمعک و مواردی دیگر از این دست جزو چیزهایی است که مددجو باید بلد باشد.
اگر بعد از تحویل سمعک مشکلی در آن پیش آمد یا تنظیمات آن به نجوی به هم خورد که خود مددجو نتوانست آن را به حالت اولیه برگرداند، باید دوباره به مرکز مراجعه کند. بعد از این آموزشها شرایط گارانتی و ضمانت محصول توضیح داده میشود و اگر نیاز بود مدارک مربوط به بیمه سمعک به مددجو تحویل میشود.
تجویزحرفه ای سمعک مبنی بر اصول استاندارد کلینیک های شنوایی شناسی آمریکا
دقیق ترین دستگاه تجویز سمعک (Real Ear Measurment) اندازه گیری گوش واقعی می باشد. وقتی سمعک بر روی گوش بیمار قرار دارد، این دستگاه میزان تقویت اعمال شده توسط سمعک را اندازه گیری کرده و متناسب با میزان افت شنوایی فرد همچنین مشخصات اکوستیکی کانال گوش فرد، سمعک را در فرکانس های مختلف تنظیم می کند.
بدین صورت باعث می شود تا از تقویت بیش از حد که موجب آسیب بیشتر به سیستم شنوایی و می شود و تقویت کم و نا کافی که پاسخگوی نیاز شنیداری فرد کم شنوا نخواهد بود جلوگیری به عمل آید. در حال حاضر محققان شنوایی شناسی به این نتیجه دست یافته اند که باید شیوه بررسی سمعک به صورت اندازه گیری گوش واقعی باشد.
با متخصص شنوایی سنجی در تهران آشنا شوید.
ارائه انواع سمعک
دسته سمعک های مختلفی شامل سمعک های داخل گوشی , پشت گوشی , استخوانی ،جیبی و سمعک عینکی بصورت نامرئی و دیجیتال در کلینیک گوش تهران ما ارائه می گردد.
اصول تجویز سمعک توجه به مشخصات و ویژگی های شنوایی هر فرد و در نظر گرفتن انتظارات شخص مصرف کننده می باشد. کوچک ترین٬ مدرن ترین٬قوی ترین سمعک ها با استفاده از جدیدترین نرم افزارهای تخصصی تجویز سمعک ارائه میشوند.
شما همراهان کلینیک دانیال٬ اگر به دنبال تعیین وقت برای خود و یا تجویز سمعک هستید٬ می توانید با شماره های ما که در سایت هست تماس گرفته و پس از مشاوره رایگان با ما نسبت به تعیین وقت معاینه اقدام کنید و ما به شما نزدیک ترین زمان برای معاینه را برای شما تنظیم می کنیم تا خیالتان از این بابت راحت باشد.
بدون دیدگاه