با کمک سمعک‌ها می‌توانید تجربه دوباره شنیدن را بدست بیاورید، از اولین نسل سمعک که به آن سمعک آنالوگ می‌گفتند تا به امروزه که افراد برای درمان کم شنوایی خود از سمعک‌های مختلف با تکنولوژی های بسیارفراوان استفاده می کنند سال های زیادی نمی گذرد و به دلیل آن هم این  است که  تکنولوژی به سرعت پیشرفت کرده است و تولید کنندگان محصولات خود را همگام با فن آوری توسعه و ارتقا داده اند. انواع سمعک دیجیتال و آنالوگ، برای کمک به افراد کم شنوا طراحی شده است. این دستگاه با جمع آوری صداهای محیط و تقویت آن ها، فرد کم شنوا را قادر به شنیدن می سازد. سمعک قادر به بازیابی شنوایی طبیعی فرد نیست، بلکه شنوایی را با تقویت و تنظیم انواع صداهای محیط، بهبود می دهد. البته در گذر زمان، سمعک ها با توجه به نیاز افراد و تکنولوژی روز تغییرات زیادی کرده اند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

در ساخت سمعک‌ها از قطعات الکترونیکی زیر استفاده می‌کنند.

  • میکروفون
  • بلندگو
  • پردازنده
  • منبع تغذیه

انواع سمعک بر اساس موارد مختلف

سمعک‌ها را بر چند اساس طبقه بندی می‌کنند که یکی از این موارد، تقسیم بندی سمعک‌ها بر اساس نحوه قرار گیری بر روی گوش است. این دسته بندی شامل ۸ مورد است که در ادامه به معرفی آنان می‌پردازیم.

  • ITE که در کانال گوش قرار می گیرد.
  • ITC پایین گودی گوش خارجی قرار می گیرد.
  • CIC و IIC به صورت کامل داخل کانال گوش قرار می گیرد.
  • BTE پشت یا بالای لاله گوش قرار می گیرد.
  • RIC گیرنده در کانال گوش قرار می گیرد.
  • RITE گیرنده در گوش قرار می گیرد.
  • Open پشت گوش قرار می گیرد.

نوع دیگری از تقسیم بندی بر اساس باتری سمعک‌ها است. سمعک‌هایی که باتری آنان بعد از مدتی باید تعویض شوند و سمعک‌هایی که باتری آن قابلیت شارژ شدن دارند و به آن‌ها سمعک‌ شارژی گفته می‌شود.

اما مهمترین دسته بندی سمعک‌ها بر اساس تکنولوژی استفاده شده برای طراحی و ساخت آن‌ها است و تا به امروز ۲ دسته سمعک با تکنولوژی متفاوت تولید شده است.

  • سمعک آنالوگ
  • سمعک دیجیتال

سمعک آنالوگ چگونه کار می کند؟

سمعک آنالوگ، از طریق تبدیل امواج صوتی به سیگنال‌های الکتریکی و تقویت آن‌ها، توانایی شنیدن را برای افراد کم شنوا، امکان پذیر می‌سازد. این سمعک با در نظر گرفتن نوع و درجه کم شنوایی فرد، توسط متخصص ساخته می‌شود.

سمعک آنالوگ، بین صداهای محیط تفاوتی نمی‌گذارد و صدای گفتار و نویز را با هم تقویت می‌کند. به همین دلیل صداهایی که از طریق سمعک آنالوگ تقویت می شوند، نسبت به سمعک دیجیتال، کیفیت پایینی دارند و صدایی که فرد کم شنوا میشنود، طبیعی و با کیفیت نیست.

البته سمعک‌های آنالوگی هم هستند که قابلیت برنامه ریزی شدن دارزند، این سمعک‌ها حاوی یک ریزتراشه هستند که قابلیت تنظیم برای محیط‌های مختلف را فراهم می‌کند. به عنوان مثال در یک محیط آرام مثل خانه و یا در یک محیط شلوغ مثل رستوران صداها با توجه به محیط تقویت می شوند.

سمعک دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

سمعک‌های دیجیتال با تبدیل امواج صوتی به کد‌های عددی و ضمیمه کردن کدها به اطلاعات زیر و بمی صدا، صداهای محیط را با کیفیتی بهتر برای فرد کم شنوا، قابل شنیدن می کنند.

در واقع این سمعک، دارای تعدادی میکروفون بسیار کوچک است که صداهای محیط را جمع می‌کند. سپس از یک تراشه کامپیوتری که به تقویت کننده صدا مجهز است، صداهای ورودی را به کدهای دیجیتالی تبدیل می‌کند. حال سیگنال های تقویت شده، به امواج صوتی تبدیل می‌شوند.

این امواج در سمعک با توجه به میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سطح صداهای اطراف، تجزیه و تحلیل و تنظیم می‌شود. سپس به وسیله بلندگوها به گوش فرد می‌رسد.

این دستگاه انعطاف زیادی دارد و با توجه به نیازهای فرد تنظیم می‌شوند. همچنین این دستگاه را می توان به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که بر صداهایی که از جهت معینی ارسال می شوند، تمرکز کند.

 این دستگاه برنامه ریزی شده، قادر به تفکیک نویز از گفتار است و با حذف صداهای اضافه و تقویت صدای اصلی، صدایی با کیفیت برای فرد پخش می‌کند.

مهمترین تفاوت سمعک دیجیتال و آنالوگ

پردازنده صدا در سمعک‌های دیجیتال مثل مغز کامپیوتر عمل می‌کند. تفاوت کار سیستم آنالوگ و دیجیتال در این قسمت مشخص می‌شود. سمعک آنالوگ به یک نسبت صداها را تقویت می‌کند در حالیکه پردازنده در سمعک های دیجیتال به صورت هوشمندانه عمل می‌کند و با حذف صداهای اضافه، کیفیت شنوایی را افزایش می‌دهد.

سمعک های آنالوگ یک دکمه دارند که با فشردن آن می توان صدا را کم و زیاد کرد. در حالیکه پردازنده دیجیتال امکان کم و زیاد کردن صداها را به صورت مجزا می دهد. تا صداهای اضافی حذف شوند و کیفیت شنوایی افزایش یابد.

تصویری از سمعک دیجیتال

سمعک‌های دیجیتال چه معایبی نسبت به سمعک‌های آنالوگ دارند؟

سمعک دیجیتال که مانند سمعک هوشمند به روز هستند، با بهره بردن از تکنولوژی روز، قابلیت های بیشتری دارد و امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اما با این وجود هنوز هم برخی افراد کم شنوا، بنابر دلیل زیر سمعک‌های آنالوگ را به دیجیتال ترجیح می‌دهند.

  • سمعک های دیجیتال گران تر از سمعک آنالوگ هستند.
  • قطعات الکترونیکی سمعک دیجیتال پیچیده تر است. در نتیجه تعمیر آن نیز سخت تر و گران تر است.
  • باتری در سمعک های آنالوگ عمر بیشتری دارد.

سمعک دیجیتال چه مزایایی دارد؟

چند مورد از مهمترین مزایای سمعک دیجیتال به شرح زیر است.

  • پیشرفت در قابلیت برنامه ریزی
  • دقت بالا
  • کنترل صدای صوت
  • کنترل جهت صدا
  • کاهش نویز دیجیتال
  • کاهش نویز ضربه ای
  • کاهش صدای باد
  • کنترل بندی صدا
  • طول عمر بیشتر از آنالوگ
  • شنوایی بهتر
  • پردازش بهتر صدا
  • ارتباط با بلوتوث
  • ابعاد کوچک

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

سمعک‌های دیجیتال هوشمند چه امکاناتی دارند؟

سمعک‌های پیشرفته‌تر با یک اپلیکیشن روی موبایل ارائه می‌شوند. به این صورت که کاربر می‌تواند تنظیمات بیشتری برای بهبود کیفیت صدای دریافتی انجام دهد. همچنین اطلاعات مربوط به فرد در اپلیکیشن ثبت می‌شود و پزشک قادر است به اطلاعات او دسترسی داشته باشد.

 این سمعک ها برای سبک زندگی دیجیتال طراحی می‌شود. آنها قابلیت تعامل با دستگاه های دیجیتال دیگر را دارند. سمعک هوشمند با افزایش کیفیت شنوایی فرد، سلامت فرد را نیز افزایش می‌دهند.

بهترین برند های سمعک دیجیتال

بهترین سمعک دیجیتال

برندهای مختلفی در زمینه تولید سمعک‌های دیجیتال مانند سمعک دانمارکی ویدکس فعالیت دارند که برخی از آن‌ها به عنوان پیشگامان و شرکت‌های بزرگ در این زمینه شناخته می‌شوند. تمامی شرکت‌های تولید کننده سمعک سعی می‌کنند تا محصولات متنوعی را برای طیف وسیعی از بیماران با نیازهای مختلف تولید کنند. برخی از سمعک‌ها دارای ویژگی‌های پایه‌ای هستند و برخی دیگر به عنوان پرچم دار آن شرکت و محصولی برتر شناخته می‌شوند. این محصولات پیشرفته دارای جدیدترین امکانات موجود هستند. در این بخش قصد داریم به معرفی برخی از این سمعک‌های جدید و رده بالای برخی شرکت‌ها بپردازیم:

  • سمعک Styletto شرکت سیگنیا
  • سمعک More شرکت اتیکن
  • سمعک Marvel شرکت فوناک
  • سمعک Moment شرکت ویدکس
  • سمعک Blu شرکت یونیترون

نکات مهم در خرید سمعک دیجیتال

روش خرید سمعک در گذشته بسیار ساده تر بود. فقط تعداد کمی از مدل‌ها برای انتخاب وجود داشت و همه آنها اساسا یکسان کار می‌کردند، که می‌توان گفت خیلی خوب نبود، تا زمانی که فناوری دیجیتال در طراحی گنجانده شد و سمعک به راه حل‌های واقعی برای بازیابی شنوایی تبدیل شد و با فناوری دیجیتال، ویژگی‌های متنوعی برای رسیدگی به محیط های مختلف گوش دادن به آسانی در دسترس قرار گرفت.

اما این پدیده یک مبادله است، انتخاب‌های آسانی که منجر به نتایج ضعیف می‌شد، اکنون انتخاب‌های دشواری با چندین گزینه هستند. اما پیچیده بودن به معنای غیرممکن بودن نیست و زمان سرمایه گذاری شده به خوبی ارزش دستاوردهایش را دارد. همچنین به همین دلیل است که همکاری با یک متخصص شنوایی معتبر که می‌تواند شما را از طریق تمام ملاحظات مهم راهنمایی کند، بسیار مهم است. در اینجا چند ویژگی در سمعک های دیجیتال آورده شده است که باید در زمان انتخاب سمعک به آن ها توجه شود.

  1. قابلیت برنامه ریزی سمعک: قابلیت برنامه ریزی بالا این امکان را می‌دهد تا سمعک ها مطابق کم شنوایی فرد تنظیم شوند.
  2. مدل سمعک (پشت گوشی یا داخل گوشی): اندازه و نوع سمعک تا حد زیادی به میزان کم شنوایی شما بستگی دارد. ترجیحات شخصی نیز گاهی به عنوان عامل تعیین کننده در انتخاب نوع سمعک مطرح است. بهتر است به شنوایی شناس خودتان اعتماد کنید زیرا او با تجربه ای که دارد می تواند بهترین گزینه را برای کم شنوایی شما پیشنهاد کند.
  3. میکروفون‌های جهت دار: موجب بهبود درک گفتار در زمانی می‌شود که نویز محیطی وجود دارد و گوشنده در روبروی فرد است.
  4. به حداقل رساندن نویز پس زمینه: این ویژگی برای کاهش اثر پوششی نویز بر گفتار که سیگنال هدف است، به کار می‌رود.
  5. تله کویل: باعث می‌شود بتوان اتصال بین تلفن دارای سیم پیچ و سمعک برقرار کرد.
  6. اتصال بی سیم: امکانات گسترده‌ای از جمله اتصال سمعک به تلفن‌های هوشمند، تلویزیون، دستگاه‌های MP3 و… را فراهم می‌سازد.

بهترین گزینه خرید سمعک‌های دیجیتال

شنوایی شناسان در سراسر کشور با استفاده از ازمون هایی مانند تمپانومتری مسئولیت ارائه سمعک و خدمات مورد نیاز پس از آن را دارند. این متخصصین در زمینه کم شنوایی می تواننند بهترین گزینه را برای شما پیشنهاد کنند. در گذشته سمعک های آنالوگ رایج تر بودند اما امروزه تقریبا تمامی سمعک‌هایی که تجویز می‌شوند از نوع دیجیتال هستند. سطح تکنولوژی و فناوری به کار رفته در سمعک‌ها متفاوت است و بسته به نیاز تان می‌توانید از بین گزینه‌های موجود انتخاب نمایید.

نمونه ای از سمعک دیجیتال در گوش شخص

قیمت سمعک دیجیتال

سمعک‌های دیجیتال امروزه رایج هستند و در تمامی کلینیک‌های شنوایی و کلینیک گوش تهران عرضه می‌شوند. قیمت این محصولات به نوع سمعک و سطح تکنولوژی به کار رفته در آن بستگی دارد. شما می‌توانید نیازها و محیط‌های شنیداری که روزانه در معرض آن هستید را برای دکتر شنوایی شناس خود توصیف کنید تا بهترین گزینه را برای شما پیشنهاد کند. نگران قیمت سمعک نباشید زیرا تمام شرکت ها محصولاتشات را در رده‌های قیمتی مختلف ارائه می‌کنند تا نیاز تمام بیماران برطرف شود. همچنین ممکن است بخشی از هزینه‌ی سمعک توسط شرکت بیمه تان به شما بازگردانده شود.

بسیاری از اختلالات شنوایی قابل درمان و کنترل هستند. برای بهبود شنوایی، سمعک‌های متنوعی وجود دارند و با کمک شنوایی شناس می‌توانید نیاز شنوایی خود را دریافته و سمعک دیجیتال و آنالوگ مناسب را انتخاب کنید. کلینیک دانیال در تهران، امکانات متفاوتی از ارزیابی شنوایی تا تجویز و  تعمیر سمعک  در کلینیک و منزل را برای کاربران انجام می‌دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

سوالات متداول

  • تفاوت سمعک دیجیتال و آنالوگ چیست؟

سمعک دیجیتال معمولا راحت تر و دقیق تر هستند و با برنامه های خاصی به صورت کد گذاری کار می کنند اما سمعک های انالوگ به صورت ابتدایی و ساده تری امواج صوتی را به الکتریکی تبدیل می کند.

  • بهترین سمعک های دیجیتال کدام اند؟

برند های مختلفی اقدام به تولید انواع سمعک دیجیتال کرده اند برندهای معتبری مانند سیگینا، فوناک و اتیکن در جدید ترین سمعک های خود از تکنولوژی های دیجیتالی بودن استفاده کرده اند.

  • سمعک دیجیتال را از کجا بخرم؟

برای خرید انواع سمعک دیجیتال ابتدا باید به شنوایی سنج خود مراجعه کرده و شنوایی سنج پس از انجام معاینات اولیه اقدام به تجویز سمعک هئشمند خواهد کرد

منبع:Mayoclinic

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *