سمعک‌ داخل گوشی در مجرای گوش استفاده می‌شوند و معمولا بر اساس قالبی که توسط متخصص شنوایی در زمان مشاوره سمعک شما توصیه می‌شود، به صورت سفارشی ساخته می‌شوند. این مدل‌ها معمولا در رنگ‌های مختلف پوست برای ترکیب با گوش خارجی موجود هستند. برخی از انواع سمعک داخل گوشی بسیار عمیق در کانال گوش قرار می‌گیرند، در حالی که برخی دیگر به گوش خارجی نزدیکتر هستند. هر شرکت تولید کننده سمعک معمولا سمعک داخل گوشی نیز تولید می‌کند. سمعک‌های داخل گوشی بر اساس محل قرارگیری درون کانال گوش به چند دسته مجزا تقسیم بندی می‌شوند.

  1. سمعک داخل گوشی ( ITE ): این سمعک‌ها بزرگتر از سایرین بوده و از بیرون قابل رویت است. بزرگ بودن آن باعث می‌شود بتوان از این سمعک برای افت های شنوایی شدید نیز استفاده کرد.
  2. سمعک‌های داخل کانال (ITC): اندکی کوچکتر بوده و در قسمت داخلی تر مجرای گوش قرار می‌گیرند.
  3. سمعک های کاملا درون کانال (CIC): این سمعک‌ها در عمق بیشتری از مجرای گوش قرار می‌گیرد. معمولا یک بند نازک دارد که به گذاشتن و برداشتن سمعک کمک می‌کند. این سمعک‌ها باتری‌های کوچکی می‌خورند بنابراین افت شنوایی کمی را نیز پوشش خواهند داد و توان خروجی بالایی ندارند.
  4. سمعک نامرئی درون کانال (IIC): کوچکترین سمعک‌ها هستند که در عمق مجرای گوش و نزدیک پرده گوش قرار می‌گیرند. برای افت‌های ملایم تا متوسط مناسب است و از نظر ظاهری طرفداران زیادی دارد زیرا اصلا دیده نمی‌شود.

دسته بندی براساس داخل گوشی

 

هر یک از این سمعک‌ها برای افت شنوایی خاصی قابل تجویز است و امکانات متفاوتی نیز دارند. سمعک‌های داخل گوشی معمولا به صورت سفارشی ساخته می‌شوند و متناسب با شکل گوش فرد خواهند بود. اما این سمعک‌ها مناسب همه افراد نیست و باید به توصیه‌ی شنوایی شناس مبنی بر اینکه کدام سمعک برایتان مناسب تر است توجه کنید.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

بهترین و قوی ترین سمعک داخل گوشی

برندهای مختلف سمعک مانند سمعک سوئیسی وجود دارد و برخی برندها بسته به نوع کم شنوایی شما بهتر از سایرین هستند. مهم است که به شنوایی شناس مراجعه کنید که با تولید کنندگان مختلف سمعک کار می‌کند و نه فقط با یک برند. اگر آنها فقط با یکی کار می‌کنند، معمولا موظفند فقط آنچه را که سازنده ارائه می‌دهد بفروشند که همیشه به نفع بیماران نیست.

در هر کلینیک شنوایی ممکن است لیستی از انواع  سمعک داخل گوشی مناسب شما ارائه شود که از برندهای مختلف است. باید با توجه به نیازهای شنیداری، وضعیت بودجه، سطح تکنولوژی مورد انتظار و… یکی از آن‌ها را انتخاب نمایید. در اینجا چند نمونه سمعک داخل گوشی از برندهای مختلف آورده شده است که دارای قیمت و سطح تکنولوژی متفاوتی هستند.

شرکتسمعک ها
اتیکنSiya
فوناکVirto M-Titanium

Vitus

ریساندKey

LiNX Quattro

سیگنیا /زیمنسInsio ChargeGo AX

Insio Nx ITC/ITE

ویدکسMoment
استارکیPicasso

Evolv AI

تنظیم سمعک داخل گوشی

تنظیم سمعک بسیار مهم است زیرا با تنظیم درست آن، اوقاتی لذت بخش را تجربه خواهید کرد. در طول تنظیم سمعک، یک شنوایی شناس سمعک‌هایی را که بر اساس مشخصات شنوایی کاربر برنامه ریزی شده‌اند، نصب می‌کند. ممکن است کاربر مجبور باشد آزمایش‌های بیشتری را برای بهینه‌سازی تنظیم سمعک انجام دهد. همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده و مراقبت از وسایل کمکی جدید به آنها داده خواهد شد. نصب سمعک ممکن است قبل از اینکه کاربر کاملا راحت باشد و از سمعک جدید خود راضی باشد، اغلب به بیش از یک نوبت نیاز دارد. برای ارائه بهترین کیفیت صدا به کاربر ممکن است نیاز به تنظیم یا تنظیم دقیق سمعک باشد.

سمعک‌های داخل گوشی نیز همانند سایر سمعک‌ها نیاز به تنظیم دارند. اینکار توسط شنوایی شناس و در کلینیک شنوایی مانند مرکز شنوایی سنجی در تهران انجام می‌شود. شنوایی شناس با ابزار مخصوصی که دارد ابتدا سمعک را به کامپیوتر خود متصل می‌کند. سپس تنظیمات لازم بر اساس ادیوگرام و نیازهای فرد اعمال خواهد شد.

برندهای تولید کننده سمعک داخل گوشی

برند‌های تولید کننده سمعک داخل گوشی

تولید کنندگان متعددی در سراسر جهان به تولید وسایل کمک شنیداری و سمعک مشغول هستند. در این میان ۶ برند وجود دارد که برترین تولیدکنندگان در صنعت شنوایی محسوب می شوند.

  • اتیکن
  • فوناک
  • ریساند
  • سیگنیا / زیمنس
  • سمعک دانمارکی ویدکس
  • استارکی

سایر شرکت ها نیز در زمینه تولید سمعک فعالیت دارند که در اینجا به نام برخی از آن ها اشاره خواهیم نمود:

  • یونیترون
  • بلتون
  • برنافن
  • رکستون

اینکه سمعک خود را از کدام شرکت تهیه کنید به عوامل متعددی بستگی دارد. هر سمعک می‌تواند وسیله مناسبی برای طیف خاصی از بیماران باشد. بنابراین بهتر است به شنوایی شناس خود و متخصص شنوایی سنجی در تهران اطمینان داشته باشید زیرا او با توجه به بودجه، نیازهای شنوایی،… شما می‌تواند مناسب ترین سمعک را به شما معرفی نماید.

نوع باتری سمعک‌های داخل گوشی

سمعک‌ها دستگاه‌های بسیار مهم و مفیدی هستند که به میلیون‌ها نفر کمک م‌کنند تا زندگی خود را به بهترین شکل انجام دهند. هر کسی که تا به حال سمعک انتخاب کرده باشد، اهمیت یافتن مدل مناسب برای نیازهای خود را می‌داند، اما یک عنصر در اکثر دستگاه‌ها وجود دارد که کمی کمتر شناخته شده است: باتری.

همه سمعک‌ها برای عملکرد به باتری‌های خود متکی هستند و درک این باتری‌ها، نحوه عملکرد آنها و اینکه چگونه می‌توان به بهترین شکل از آنها محافظت کرد، برای همه کاربران سمعک بسیار مهم است.

در بیشتر موارد، باتری های سمعک، باتری های یکبار مصرف روی-هوا هستند و گاهی نیاز به تعمیر سمعک دارند. این بدان معناست که باتری‌ها برای عملکرد به اکسیژن نیاز دارند. باتری‌ها با یک برچسب یا زبانه وارد می‌شوند که پس از برداشتن، سوراخ‌های ریز باتری را در معرض هوا قرار می‌دهد و به طور موثر آن را فعال می‌کند.

این ویژگی به این معنی است که از نظر فنی، باتری‌های سمعک همیشه روشن هستند. حتی اگر برچسب را جایگزین کنید، نمی‌توانید روند فعال سازی را معکوس کنید.

اکثریت قریب به اتفاق سمعک ها از یکی از چهار نوع باتری زیر استفاده می کنند:

  • باتری های سمعک آبی (#۶۷۵) در اندازه ۱۱.۶ در ۵.۴ میلی متر هستند. آنها برای تامین انرژی سمعک های پشت گوشی (BTE) استفاده می شوند.
  • باتری های سمعک نارنجی (#۱۳) ۷.۹ در ۵.۴ میلی متر هستند. آنها برای تامین انرژی سمعک های پشت گوشی و سمعک های داخل گوشی (ITE) استفاده می شوند.
  • باتری های سمعک قهوه ای (#۳۱۲) ۷.۹ در ۳.۶ میلی متر هستند. آنها برای تغذیه سمعک های “مینی” پشت گوشی، سمعک های گیرنده در گوش (RITE) و سمعک های داخل کانال (ITC) استفاده می شوند.
  • باتری‌های سمعک زرد (#۱۰) کوچک‌ترین اندازه‌ها، ۵.۸ در ۳.۶ میلی‌متر هستند. آنها برای تامین انرژی سمعک های گیرنده در گوش و سمعک های کاملا درون کانال (CIC) استفاده می شوند.

مقایسه سمعک از پیش ساخته با سمعک داخل گوشی

شباهت‌ها و تفاوت‌های سمعک پیش ساخته با داخل گوشی

سمعک‌ها دستگاه‌های تقویت کننده صدا هستند که برای کمک به افرادی که دارای اختلال شنوایی هستند طراحی شده‌اند. اکثر سمعک‌ها از چندین قطعه الکترونیکی مشابه استفاده می‌کنند، از جمله میکروفونی که صدا را می‌گیرد. مدار تقویت کننده که صدا را بلندتر می‌کند. یک بلندگوی مینیاتوری ( گیرنده ) که صدای تقویت شده را به داخل کانال گوش می‌رساند. و باتری‌هایی که قطعات الکترونیکی را تغذیه می‌کنند.

تفاوت سمعک داخل گوشی و پیش ساخته

  • مدل
  • فناوری مورد استفاده برای دستیابی به تقویت (به عنوان مثال، آنالوگ در مقابل سمعک دیجیتال)
  • ویژگی های خاص

برخی از سمعک‌ها دارای قالب هستند تا جریان صدا را به داخل گوش هدایت کنند و کیفیت صدا را افزایش دهند. انتخاب سمعک بر اساس نوع و شدت کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی است.

چندین مدل سمعک وجود دارد اما به طور کلی می توان سمعک ها را به دو نوع پشت گوشی و داخل گوشی تقسیم بندی نمود. سمعک داخل گوشی خود شامل چند نوع سمعک است که اندازه‌های متفاوتی دارند و سمعک درون کانال و سمعک کاملا درون کانال نامیده می‌شوند. انواعی از سمعک ها نیز وجود دارند که قالب پیش ساخته نرمی دارند و می توان بدون نیاز به قالبگیری از گوش آن را استفاده نمود. این سمعک ها ممکن است یک سمعک پشت گوشی با قالب آماده باشند و یا یک سمعک داخل گوشی با قالب آماده. در مورد تفاوت سمعک های داخل گوشی با انواع پیش ساخته باید به موارد زیر دقت کرد:

  • پیش ساخته بودن قالب احتمال بیرون افتادن سمعک را افزایش می دهد. سمعک داخل گوشی مرسوم پس از قالبگیری و بر اساس شکل گوش منحصر بهفرد بیمار ساخته می شود.
  • فیکس نبودن قالب مانند قالب ضد آب و وجود شکاف بین سمعک و پوسته کانال در مدل های پیش ساخته، احتمال بروز فیدبک را افزایش می دهند.
  • سمعک پیش ساخته شاید به خوبی با گوش فرد هماهنگ نباشد و قدری بیرون بزند در نتیجه سمعک بیشتر دیده می شود. البته این مسئله به شکل و اندازه ی گوش فرد بستگی دارد.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

هر دو این سمعک ها می توانند از باتری های قابل شارژ یا یکبار مصرف استفاده کنند. این امر بستگی به ابعاد سمعک دارد که این امکانات قابل تعبیه باشد یا خیر. افت شنوایی که این سمعک ها پوشش می دهند نیز ممکن است یکسان باشد البته خروجی سمعک هایی که داخل کانال قرار می گیرند کم است و نمی تواند جوابگوی افت شنوایی شدید باشد.

منبع: Hearing Life

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

این مطلب زیر نظر دکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنوایی دانیال نوشته شده است.

 

سوالات متداول

  • سمعک داخل گوش بهتر است یا سمعک معمولی؟

سمعک داخل گوش نسبت به سمعک‌های معمولی دارای مزایای بیشتری هستند ولی همانگونه که اشاره شد، بهتر است که به دکتر شنوایی سنجی بروید و پس از معاینه، با توجه به توصیه‌های دکتر عمل کنید.

  • قیمت سمعک‌های داخل گوش چقدر است ؟

سمعک‌ داخل گوش خود دارای انواع محتلفی است. که می‌توانید در صفحه سمعک‌های داخل گوش به مطالعه آن بپردازید.

۲ دیدگاه

    • سلام دوست عزیز
      می‌توان گفت که هیچ سمعک ضد آبی وجود ندارد. ولی سمعک هایی هستند که در مقابل آب بسیار مقاوم هستند. به آنها سمعک ضد آب می‌گویند.
      سمعک های داخل گوشی جز سمعک های ضد آب محسوب میشوند و با حمام رفتن مشکلی برای آنان پیش نمیاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *