شنیدن از تجربه های لذت بخش در این دنیا است و برای هر انسانی بسیار سخت و مشکل و  غم انگیز است که از بدو تولد و کودکی نتواند صداهای مختلف را بشنود و لذت شنیدن صدای مادر، پدر و یا خیلی از صداهایی که از ابتدای تولد و کودکی برای کودک  ناآشنا است را تجربه نکند، خیلی از کودکان به دلایل مختلف از ابتدای کودکی با مشکلات شنوایی  مواجه هستند و برای درمان این بیماری ها راه های مختلفی توسط متخصصان شنوایی ذکر شده است، خیلی از کودکان با درمان های ابتدایی و تجویز دارو لذت تجربه شنیدن را بدست می آورند و برای خیلی دیگر از این کودکان تنها را موجود شاید خرید سمعک  برای آنها باشد، در این مطلب از مجله دانیال کلینیک به بررسی و معرفی بهترین سمعک کودکان  پرداخته ایم.

سمعک برای دختر بچه

بیماری های کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان

کم شنوایی می تواند بر توانایی کودک در رشد گفتار، زبان و مهارت های اجتماعی تأثیر بگذارد. هر چه کودکان کم شنوا زودتر شروع به دریافت خدمات کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که به پتانسیل کامل خود دست یابند. اگر فکر می کنید ممکن است کودکی دچار علائم کم شنوایی شود، در اسرع وقت از پزشک کودک بخواهید غربالگری شنوایی را انجام دهد. و برای خرید سمعک کودکان اقدام کنید. منتظر نباشید!

درباره این کودکان چه زمانی نیاز به سمعک دارند نشانه های خاصی وجود دارد که با توجه به این نشانه ها باید کودکان خود را در اسرع وقت به مرکز شنوایی سنجی ببرید یا به صورت ارزیابی شنوایی آنلاین انجام دهید٬ تا بتوانید این مشکل را در کودکان خد درمان کنید و بهترین سمعک کودکان را تهیه کنید.

برخی از علائمی که نشان می دهد فرزند شما ممکن است در شنوایی مشکل داشته باشد و در ادامه باید برای خرید سمعک کودکان اقدام کنید:

  • هنگامی که صدایش می کنید، پاسخ نمی دهد
  • در نمرات مدرسه افت می کنند (زیرا آنها نمی توانند صدای معلم را بشنوند.)
    • از صدای زنگ در گوش خود شکایت دارند (وزوز گوش)
  • خیلی بلند صحبت می کنند
  • تلویزیون را با صدای خیلی بلند تماشا می کنند
  • کلمات را اشتباه تلفظ می کنند
  • بی توجه و مستعد رویاپردازی به نظر می رسند.

مراحل شنوایی کودکان در بازه های زمانی مختلف

کودکان در بازه های زمانی مختلفی، شنوایی خود را بدست می آورند. این مراحل عبارتند از:

  • نوزاد تازه متولد شده تا هشت هفتگی – با صداهای ناگهانی اطراف چشمان خود را تکان می دهد یا گشاد می کند و در اثر صدا از خواب بیدار می شود یا برانگیخته می شود.
  • هشت هفته تا چهار ماه – به جهت صدا نگاه می کند و ممکن است در حین گوش دادن آرام شود
  • شش تا ۱۲ ماهگی – سر را به سمت صداها یا صداهای شناخته شده می چرخاند، شروع به صداسازی می کند
  • ۱۲ تا ۱۸ ماهگی – نام اسباب بازی های مورد علاقه را می داند، شروع به تقلید کلمات و صداهای ساده می کند.
  • ۱۸ تا ۲۴ ماهگی – دارای دایره لغات کوچکی از تک کلمات است و می تواند جهات ساده مانند “توپ را به من بده” را درک کند.
  • دو سال و نیم تا سه و نیم سال – دارای گفتار واضح با دایره لغات خوب است.

سمعک اطفال

رایج ترین عوامل در انتخاب سمعک برای کودکان

انتخاب سمعک برای کودکان یک موضوع بسیار مهم و حساس است. از آنجا که سمعک کودکان با بزرگسالان تفاوت‌هایی دارد، باید طبق این تفاوت‌ها و برخی عوامل دیگر برای بیماران کوچک، سمعک انتخاب کرد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین این عوامل اشاره می‌کنیم.

بیماری‌های گوش

کودکان در ابتدا باید به طور دقیق معاینه شوند تا مشکل آن‌ها مشخص شود. در برخی از بیماری‌های گوش نمی‌توان از هر نوع سمعکی که می‌خواهیم استفاده کنیم. مثلا در بیماری عفونت گوش، شما نمی‌توانید از یک سمعک نامرئی که در درون گوش جایگذاری می‌شود بهره ببرید.

شدت کم شنوایی

عامل بسیار مهم و حیاتی در انتخاب سمعک کودکان و بزرگسالان شدت کم‌شنوایی است. برخی از سمعک‌ها مانند اکثر سمعک‌های نامرئی قابلیت استفاده برای کم‌شنوایی‌های عمیق را ندارند. به همین علت باید شدت کم‌شنوایی تعیین شده و تجویز سمعک بر حسب آن انجام بگیرد. شدت و نوع کم‌شنوایی نیز در تست‌های شنوایی سنجی مختلف تعیین می‌شود.

توانایی و مهارت

قاعدتا توانایی و مهارت استفاده از سمعک در نوزادان، کودکان و بزرگسالان کاملا متفاوت است. به همین دلیل باید در هنگام انتخاب سمعک کودکان، توانایی و مهارت مددجو و خانواده آن را در بهره بردن از سمعک در نظر بگیرند. برخی از سمعک‌ها نیز اصلا برای نوزادان مناسب نیست.

آناتومی

یک موضوع و نکته بسیار مهم در بحث انتخاب سمعک کودکان وجود دارد که حتما باید به آن دقت شود. این نکته آناتومی گوش کودکان است. بزرگسالان که مبتلا به بیماری‌های کم‌شنوایی می‌شوند یک آناتومی مشخص دارند که خب با توجه به جنسیت، وزن، قد و مواردی دیگر از این دست یک سری تفاوت‌های جزئی دارد. اما آناتومی گوش در کودکان اینگونه نیست. از آنجاییکه نوزادان و کودکان در سنین رشد هستند، آناتومی در سنین مختلف کمی متفاوت است. به همین دلیل استفاده برخی از سمعک‌ها برای کودکان و نوزادان در سنین مختلف، عملا امکان‌پذیر نمی‌باشد. 

بنر-کال-تو-اکشن
کال-تو-اکشن-موبایل-

بهترین سمعک برای کودکان کدام است؟

اگر شنوایی شناس به کودک شما سمعک توصیه می کند، مهم است که او به طور مداوم از سمعک کودکان استفاده کند، به خصوص اگر کودک بسیار کوچک است. در اینجا دلالل آن آورده شده است:

  • از بدو تولد تا سه سالگی، مغز کودکان در یک دوره رشد سریع قرار دارد. ورودی صدای ثابت برای ایجاد مسیرهای طبیعی مغز برای شنوایی، گفتار و زبان حیاتی است.گوش دادن و صحبت کردن زودهنگام برای رشد زبان حیاتی است. اما زمانی که برای اولین بار یک زبان را یاد می گیریم، نمی توانیم دقیقا آن را به روشی که یک موضوع در مدرسه آموزش داده می شود، به کودکان آموزش دهیم. کودکان با قرار گرفتن مداوم در معرض زبان، کلمات و نحوه گفتاری و ساختار زبان را درک می کنند. برای کودکان مبتلا به کم شنوایی، این یادگیری اتفاقی باید با گفتار و زبان درمانی که بر توجه به این ورودی شنیداری تمرکز دارد، تکمیل شود.شنوایی ثابت همچنین برای کودکان (به ویژه نوزادان و خردسالان) در پیوند با والدینشان مهم است. اعتماد ایجاد می کند و احساس یک دنیای قابل پیش بینی و قابل اعتماد را فراهم می کند.
  • همه مدل‌های سمعک کودکان  دارای یک میکروفون برای دریافت صدا، یک پردازنده برای تجزیه و تحلیل صدا (فیلتر کردن صداهای ناخواسته مانند صدای اضافی باد، به عنوان مثال، در هنگام تقویت صداهای مورد نظر)، و یک رسیور (یا بلندگو) برای ارائه صدای تقویت‌شده به کانال گوش هستند. یک باتری دستگاه را تغذیه می کند و می تواند قابل شارژ یا یکبار مصرف باشد. جدیدترین مدل‌ها همچنین به دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها متصل می‌شوند تا امکان ارسال مستقیم صدای پخش‌شده از طریق سمعک را فراهم کنند.
  • سمعک می تواند برای کودکان با هر سطح کم شنوایی مفید باشد و ممکن است به کودک شما توصیه شود تا بهترین شانس را برای شنیدن همه چیز در دنیای خود داشته باشد.
  • نوع سمعکی که برای کودک شما مناسب خواهد بود به نوع و سطح کم شنوایی او بستگی دارد. شنوایی شناس با استفاده از نتایج ادیوگرام، سمعک مناسب را برای کودک شما انتخاب می کند. ممکن است به کودک شما دو سمعک (معروف به سمعک دو گوشی) یا یک سمعک داده شود. سمعک های دیجیتال دارای ویژگی های پیشرفته ای هستند که به این معنی است که می توان آنها را طوری برنامه ریزی کرد که با کم شنوایی کودک شما مطابقت داشته باشد. این بدان معنی است که آنها می توانند به کودک شما کمک کنند تا صداهای روزمره را بشنود، اما همچنین گوش دادن به گفتار را تا حد امکان واضح و آسان می کند.

سمعک کودکان

سمعک های کودکان چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

سمعک های ساخته شده مخصوص نوزادان و کودکان بسیار شبیه سمعک های بزرگسالان هستند، با چند تفاوت کلیدی:

  • سمعک کودکان به گونه ای ساخته شده اند که دوام بیشتری نسبت به مدل های بزرگسال داشته باشند. کودکان می توانند به سمعک آسیب زیادی وارد کنند.
  • سمعک کودکان همیشه با سیستم های FM/DM و سایر وسایل کمکی سازگار هستند. برای بچه های سن مدرسه، این امر به ویژه برای تسهیل ارتباطات و یادگیری مهم است.
  • درب باتری سمعک های کودکان در برابر دستکاری مقاوم هستند. باتری ها در صورت استفاده نادرست یا بلعیده شدن می توانند مضر باشند.
  • بدنه سمعک های اطفال اغلب شامل یک چراغ LED ویژه است که نشان می دهد دستگاه کار می کند. این ویژگی به والدین و معلمان امکان بررسی سریع دستگاه ها را می دهد.

در مورد سمعک کودکان باید گفت که آنها عاری  از هرگونه آلرژن یا مواد شیمیایی مضر هستند و در رنگ‌های روشن بسیار متنوعی عرضه می‌شوند. بسته به نوع و سطح کم شنوایی کودک، اندازه و مدل سمعک ممکن است متفاوت باشد. برخی از کودکان ممکن است از سمعک ریک استفاده کنند. برخی دیگر ممکن است یک سمعک کمی بزرگتر یعنی مدل پشت گوشی را استفاده کنند.

اهمیت اندازه سمعک برای کودکان

سمعک کودکان در مدل های مختلفی طراحی و تولید می شوند. سمعک های زیادی وجود دارند که به طور خاص برای کودکان طراحی شده اند که اندازه کوچکی دارند و می توانند حتی در شدیدترین موارد کم شنوایی کمک کنند. یکی از بهترین مدل های سمعک کودکان، مدل پشت گوشی است. سمعک های پشت گوشی، در پشت گوش قرار می گیرند و تناسب مطمئن تری را ارائه می دهند. اینها برای کودکان خردسال و برای بچه هایی که فعال هستند بهترین است.

همانطور که کودک شما رشد می کند، اندازه گوش های او تغییر می کند. با سمعک پشت گوشی شما نیازی به جایگزینی سمعک ندارید، فقط باید هر چند وقت یک بار قالب های گوش جدیدی بسازید تا متناسب با گوش در حال رشد فرزندتان باشد. اما سمعک های داخل گوشی با اینکه متناسب با آناتومی گوش هر کودک قابل ساخت است اما دردسرهای خاص خود را دارد. رشد گوش کودک باعث می شود نیاز به تعویض مکرر پوسته داشته باشید. از طرفی ممکن است نتوان اجزاء سمعک را در برخی گوش ها به دلیل کوچک بودن جا داد.

اندازه سمعک برای کودک

ارگونومی و طراحی سمعک کودکان

نوع سمعک توصیه شده برای کودک شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. اینها شامل محدودیت های فیزیکی، وضعیت سلامتی و ترجیحات شخصی فرزند شما می شود. انواع مختلفی ازسمعک کودکان  وجود دارد. شرکت ها همیشه در حال اختراع سمعک های جدیدتر و بهبود یافته هستند. امروزه انواعی از سمعک ها وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این انواع، به شنوایی شناس کودک خود٫ در مرکز شنوایی سنجی در تهران مراجعه کنید.

اکثر کودکانی که کم شنوایی دارند، ممکن است با سمعک بهبود یابد و می توانند از این دستگاه ها بهره مند شوند. نوع سمعک توصیه شده ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد از جمله:

  • شکل گوش خارجی. سمعک های پشت گوشی ممکن است برای گوش هایی که شکل غیر طبیعی دارند مناسب نباشد.
  • عمق یا طول فرورفتگی در نزدیکی کانال گوش. گوش هایی که خیلی کم عمق هستند ممکن است سمعک های داخل گوشی را در خود جای ندهند.
  • نوع و شدت کم شنوایی. برخی از افت های شنوایی نیاز به سمعک های خاص دارند همچنین توان خروجی انواع سمعک ها با هم تفات دارند.
  • توانایی کودک در گذاشتن و بیرون آوردن سمعک.
  • میزان تجمع جرم گوش یا رطوبت بیش از حد. ممکن است از استفاده از سمعک های داخل گوشی جلوگیری کند.
  • ترشح گوش. گوش هایی که ترشح و نیاز به تهویه دارند ممکن است نتوانند از مدل های سمعک خاصی مانند سمعک داخل گوشی استفاده کنند.

قیمت سمعک به چه عواملی بستگی دارد

اگر شما همراهان گرامی و محترم کلینیک دانیال، قصد خرید سمعک را دارید و نمی‌دانید که قیمت سمعک‌های مختلف چقدر است؟ بر چه اساس قیمت این سمعک‌ها تعیین می‌شود؟ چه عوامل مهمی هستند که تفاوت قیمت بین انواع سمعک کودکان را رقم می‌زنند؟ در این بخش از مقاله همراه ما باشید.

برند سازنده سمعک کودکان

یکی از موارد تعیین‌کننده قیمت سمعک کودکان و بزرگسالان، برند سازنده آن سمعک است. بدیهی است که انتخاب سمعک از بین برندهای برتر و با اعتبار بیشتر در بازار، مساوی است با قیمت بالاتر آن سمعک‌ها. اما ما توصیه می‌کنیم که سعی کنید سمعک خود را از بهترین برندهای بازار تهیه کنید تا از کیفیت و خدمات بینظیر آن‌ها استفاده کنید.

تکنولوژی سمعک کودکان

یکی دیگر از نکات بسیار مهم تعیین‌کننده قیمت، فناوری‌های به کار رفته و تکنولوژی سمعک کودکان است. این سمعک‌ها نیز مانند سمعک بزرگسالان می‌توانند با فناوری‌های مختلف ساخته شوند. وصل شدن به وایرلس و بلوتوث، قابلیت یادگیری، مدار فیدبک گیری و مواردی دیگر از این دست تعیین کننده هستند.

سمعک برای کودک خندان

قابلیت اتصال به FM و وایرلس

قابلیت اتصال به FM و وایرلس یکی از بهترین ویژگی‌ها و امکاناتی است که یک سمعک کودکان می‌تواند داشته باشد. وایرلس امکان اتصال به تلویزیون، موبایل، میکروفون گوینده و مواردی دیگر از این دست را به شما می‌دهد تا کودک شما بهترین کیفیت صدا را تجربه کند. از طرف دیگر سیستم FM نیز باعث می‌شود تا در شلوغ‌ترین محیط‌ها کودکان با کمترین صدای مزاحم و اضافه، سخنان گوینده را به خوبی بشنوند.

در مورد سمعک نامرئی چه می دانید؟

قیمت سمعک برای کودک چقدر است

بسیاری از تولید کنندگان سمعک هایی را ارائه می دهند که به طور خاص برای کودکان طراحی شده اند. برخی از سمعک ها مشخصا برای کودکان طراحی نشده اند، اما می توان آنها را سفارشی کرد تا متناسب با اندازه و شکل گوش کودک شما باشد. برخی از تولید کنندگان (مانند Oticon، ReSound و Widex) سمعک های مخصوص کودکان را ارائه می دهند که اندازه کوچکی دارند و در دسته سمعک کودکان قرار می گیرند.

قیمت سمعک کودکان بر اساس دستگاه و سطح فناوری بسیار متفاوت است.قیمت این دستگاه ها به دو عامل ویژگی ها و خدمات شنوایی بعدی شامل نصب، تنظیمات و نگهداری کلی بستگی دارد. علاوه بر این هزینه باید در نظر داشته باشید که هر ۳ تا ۵ سال نیاز است سمعک کودک شما تعویض شود.

سمعک کودکان  معمولا تحت پوشش اغلب بیمه ها قرار می‌گیرد. شما باید با ارائه دهنده بیمه خود صحبت کرده تا ببینید چه پوشش هایی ممکن است. همچنین می توانید با شنوایی شناس خود مشورت کنید تا ببینید بیمه سمعک  برای کودک شما چگونه و چقدر از هزنیه سمعک بر عهده بیمه می باشد.

قیمت-سمعک-کودک

 

کودکان مبتلا به کم شنوایی اغلب از استفاده سمعک سود می برند. سمعک ها انواع مختلفی دارند. شنوایی شناس شما ممکن است دستگاهی را بر اساس عوامل مختلفی از جمله سن کودک شما توصیه کند. درجه، نوع و شدت کم شنوایی؛ و عوامل فیزیکی مانند شکل گوش های فرزندتان. اگر دارو و/یا جراحی نتواند کم شنوایی را اصلاح کند، یک سمعک ممکن است گزینه ای مناسب برای کودک شما باشد.

سمعک ها می توانند توانایی کودک مبتلا به کم شنوایی را برای برقراری ارتباط با دوستان و خانواده، یادگیری واضح تر صحبت کردن و درک معلمان خود در مدرسه بهبود بخشند. هدف کاهش تأخیر در رشد گفتار و زبان، بهبود ارتباطات و کاهش خطر مشکلات تحصیلی است. سمعک‌ کودکان با باتری کار می‌کنند و اکثرا روی گوش و/یا داخل آن استفاده می‌شوند تا به کودکان مبتلا به کم‌شنوایی کمک کنند واضح‌تر بشنوند. آنها گفتار و صداهای دیگر را از طریق میکروفون های کوچک داخلی می گیرند، آنها را بلندتر می کنند و به گوش کودک می فرستند. سمعک ها کمک می کنند تا گفتار واضح تر شود.

سمعک های که پیشرفته تر نیز هستند و به عنوان سمعک دیجیتال شناخته می شوند، که به متخصصان شنوایی‌شناس اجازه می‌دهند تا از رایانه استفاده کنند تا به تراشه دیجیتال داخل سمعک بگویند که بر اساس کم‌شنوایی فرزندتان چقدر بلندی صدا را در فرکانس‌ها یا گام‌های مختلف برای سمعک کودکان   اضافه کند.

برخی از سمعک ها می‌توانند مستقیما به تلفن‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های دارای بلوتوث متصل شوند که به کودک شما امکان می‌دهد به راحتی به موسیقی گوش کند، تلویزیون را بشنود و با تلفن صحبت کند. این سمعک ها را که نسل جدید تر سمعک ها به شما میروند سمعک هوشمند نامیده اند. اگر فرزند شما کاندیدای سمعک باشد، شنوایی شناس شما گزینه هایی را با شما در میان می گذارد.

۱. سمعک پشت گوشی (BTE) با قالب سفارشی

رایج ترین نوع سمعک برای کودکان و نوزادان  سمعک پشت گوشی (BTE) نامیده می شود، زیرا پشت گوش قرار می گیرد. سمعک های پشت گوشی با اتصال به یک قالب صداها را به داخل گوش می فرستند. با رشد گوش ها قالب های گوش باید دوباره ساخته شوند. از آنجایی که نوزادان و کودکان خردسال به سرعت رشد می‌کنند، معمولا سالیانه به سه تا چهار (گاهی بیشتر) ست قالب گوش نیاز دارند. اگر قالب ها به خوبی جا نشوند، صدا از گوش خارج می شود، که می تواند باعث شود سمعک صدای “سوت” به نام فیدبک ایجاد کند و باعث می شود آنطور که باید مفید نباشند.

۲. سمعک رسیور درون کانال (RIC) با قالب سفارشی

سمعک ریک شبیه سمعک پشت گوشی است، با این تفاوت که گیرنده به جای داخل سمعک، در گوش بیمار است. محل قرارگیری گیرنده باعث می شود سمعک کوچکتر باشد، حتی زمانی که به یک دستگاه قدرتمند نیاز است. احتمال فیدبک (سوت زدن) با سمعک ریک کمتر است. سمعک های ریک مانند پشت گوشی ها، صداها را با اتصال به یک قالب گوش سفارشی یا آماده به داخل گوش ارسال می کنند. سبک ریک برای مجرای گوش هر کودک مناسب نیست و برای کودکان بسیار خردسال یا کسانی که کم شنوایی شدید یا عمیق دارند مناسب نخواهد بود.

۳. سمعک داخل گوشی (ITE).

سمعک داخل گوشی از یک پلاستیک سخت ساخته شده اند و به صورت سفارشی و متناسب با گوش های کودک ساخته می شوند. این فرآیند شبیه ساخت قالب های سفارشی در سمعک کودکان  است که به سمعک پشت گوشی متصل می‌شوند. از آنجایی که گوش‌های کودکان به سرعت رشد می‌کنند، سمعک داخل گوشی برای کودکان خردسال توصیه نمی‌شود، زیرا کودک خردسال باید مرتب سمعک‌های خود را بفرستد تا دوباره ساخته شود و باعث می‌شود که سمعک‌ها را نداشته باشند. هنگامی که کودک در سنی قرار می گیرد که دیگر به سرعت رشد نمی کند، سمعک های داخل گوشی ممکن است یک گزینه باشد.

۴. سمعک هدایت استخوانی (BCHD)

یک سمعک استخوانی ارتعاشات صوتی را از طریق استخوان های جمجمه به طور مستقیم به گوش داخلی منتقل می کند و گوش خارجی و میانی را دور می زند. این فرآیند هدایت استخوانی نامیده می شود. یک سمعک استخوانی ممکن است برای کودکی که قادر به استفاده از سمعک معمولی (ذکر شده در بالا) نیست، توصیه شود. گزینه های جراحی و غیر جراحی برای سمعک استخوانی وجود دارد. نوع غیرجراحی با یک کش و تل باند روی سر باقی می ماند. نوع جراحی نیاز دارد که عمل جراحی برای کاشت قطعه در زیر پوست جمجمه انجام شود سپس قطعه بیرونی پس از جراحی به آن متصل خواهد شد.

بنر-کال-تو-اکشن
کال-تو-اکشن-موبایل-

۵. سمعک کراس (CROS)

سمعک کراس  ممکن است برای کودکی با کم شنوایی قابل توجه در یک گوش و شنوایی بهتر در گوش دیگر توصیه شود. سمعک کراس از دو بخش تشکیل شده است:

  1. دستگاه کراس با یک میکروفون، که صداها را از سمتی که با کم شنوایی است، دریافت می کند.
  2. سمعک که سیگنال را از گوش با کم شنوایی دریافت می کند و آن را برای گوش با شنوایی بهتر ارسال می کند.

دستگاه کراس به کودک شما این امکان را می دهد که صداهایی را که از گوش دارای کم شنوایی می آید بشنود، بدون اینکه گوش بهتر خود را به سمت فردی که صحبت می کند بچرخاند.

سیستم میکروفون از راه دور (RM)

یک سیستم میکروفون از راه دور ممکن است. برای کودکان کم شنوایی توصیه شود و معمولا در کلاس درس برای کمک به کودکان برای شنیدن و درک بهتر صدای معلم و همچنین همکلاسی ها و دستگاه های چندرسانه ای استفاده می شود. سیستم های میکروفون از راه دور در سمعک کودکان  از دو بخش تشکیل شده است:

فرستنده ای که دارای یک میکروفون است که صدای فردی که صحبت می کند را می گیرد.

گیرنده(هایی) که صداها را می گیرد و مستقیما به گوش کودک می فرستد. گیرنده‌ها ممکن است به تنهایی روی گوش‌ها قرار گیرند، یا اگر کودک سمعک دیگری استفاده می کند، ممکن است به دستگاه یا دستگاه‌ها متصل باشد، ممکن است وسیله‌ای باشد که به دور گردن بسته می‌شود یا ممکن است در داخل دستگاه سمعک باشد. یک گیرنده همچنین ممکن است یک بلندگو یا مجموعه ای از بلندگوها در کلاس درس یا یک بلندگوی کوچک روی میز کودک شما باشد.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

جمع بندی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه لوازم و تجهیزات پزشکی شاهد ساخت سمعک های مختلف برای درمان کم شنوایی در کودکان هستیم هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان هستیم در گذشته سمعک اطفال تقریبا همان سمعکی بود که برای بزرگسالان استفاده می کردیم، اما امروزه سازندگان و تولیدکنندگان توانسته اند، برای کودکان نیز سمع هایی تولید کنند که والدین بعوانند به راحتی آنها را خریداری کنند و لذت شنیدن صداهای مختلف را به فرزندان خود هدیه دهند.

این مطلب زیر نظردکتر سید محمدرضا تقوی کاندیدای دکتری تخصصی شنوایی و تعادل دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیریت مرکز ارزیابی شنواییدانیال نوشته شده است.

منابع: healthyhearing

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

سوالات متداول

  • نشانه های کم شنوایی کودک چیست؟

اگر معیارهای ذکر شده در مورد کودک شما صدق می کند و یا هر گونه نگرانی بابت وضعیت شنوایی او دارید بهتر است هر چه سریع تر برای انجام آزمون های شنوایی به متخصص شنوایی سنجی در تهران مراجعه کنید. این آزمون ها طیف وسیعی دارد و در تمام سنین و توسط شنوایی شناس قابل انجام است.

  • آیا سمعک تنها راه درمان کودک من است؟

عمده موارد کم شنوایی در کودکان نیاز به سمعک دارند. البته باید در نظر داشته باشید که برخی موارد مانند افت های انتقالی خاص  را می توان با دارو یا جراحی تا حدودی بهبود بخشید. تشخیص اینکه کودک شما جزو کدام گروه است با متخصص گوش و حلق و بینی است. اگر وجود کم شنوایی محرز شد و درمانی برای آن قابل اجرا نبود برای دریافت سمعک مراجعه خواهید کرد. اگر افت شنوایی بسیار شدید باشد و کودک نتواند به خوبی از سمعک استفاده کند، برای دریافت کاشت حلزون کاندید خواهد شد.

  • آیا سمعک ضد آب برای کودکان مناسب است؟

کودکان فعالیت زیادی دارند و بسیار عرق می کنند. از طرفی ممکن است به بازی های آبی بپردازند بنابراین داشتن یک سمعک مقاوم در برابر آب می تواند به حفاظت از سمعک در مقابل خرابی ها کمک نماید.

  • آیا سمعک ریک برای کودک مناسب است؟

سمعک ریک نوعی سمع است که تشابه زیادی با مدل پشت گوشی دارد. بدنه ی سمعک در پشت گوش فرد قرار می گیرد و دارای میکروفن و پردازنده و اجزاء داخلی بجز رسیور است. رسیور اسن سمعک ها توسط یک سیم باریک به بدنه ی سمعک متصل است. رسیور درون مجرای گوش قرار می گیرد. کودکان نیز همانند بزرگسالان می توانند از این نوع سمعک استفاده کنند.

  • آیا سمعک داخل گوشی برای کودک مناسب است؟

کودکان مجرای گوش کوچکی دارند و دائما در حال رشد هستند. این امر باعث می شود تا ساخت سمعک داخل گوشی برای آن ها با چالش هایی مواجه باشد. نیاز مکرر به تعویض پوسته وجود دارد. اگر پوسته تعویض نشود، سمعک سوت خواهد کشید. از طرفی برخی والدین می خواهند سمعک کودک شان دیده نشود. این امر ممکن است در برخی کودکان که کانال گوش کوچک و باریکی دارند قابل اجرا نباشد. به شنوایی شناس خود اعتماد کنید و نوع سمعک توصیه شده توسط او را تهیه نمایید زیرا او بهتر می تواند نیازهای کودک تان را درک کرده و راه حلی مناسب برای آن ارائه نماید.

  • آیا سمعک کودک نیاز به امکانات خاصی دارد؟

سمعک ها معمولا دارای یک سری ویژگی های پایه ای هستند. اگر کودک در سنین مدرسه است بهتر است سمعکی برایش تهیه نمایید که دارای سیستم های ارتباطی نظیر FM باشد. اگر کودک وزوز نیز دارد بهتر است سمعکش دارای برنامه ی وزوز متناسب باشد تا علاوه بر تقویت صدا بتواند به تسکین وزوز نیز کمک کند. مقاومت در برابر آب یکی از ویژگی هایی است که سمعک کودک بهتر است داشته باشد زیرا به محافظت از دستگاه در برابر رطوبتی که کودکان بیشتر در معرض آن هستند، کمک می کند.

  • آیا سمعک کودکان گران است؟

همانند سمعک بزرگسالان، سمعک های مختص کودکان نیز دارای رده های قیمتی متفاوتی هستند و لزوما گگران نیستند. سطح تکنولوژی و امکانات تا حد زیادی تعیین کننده ی قیمت سمعک کودک است.

  • آیا بیمه هزینه ی سمعک کودکان را می پردازد؟

عمده ی شرکت های بیمه بخشی از هزینه ی سمعک را تحت عنوان کمک هزینه ی سمعک به شما پرداخت خواهند نمود.این کمک هزینه شامل کودکان نیز می شود و در مورد آن ها ممکن است به صورت دو گوشی نیز پرداخت شود. برای اطلاع از شرایط بیمه در مورد سمعک کودک تان بهتر است از بیمه گر یا شنوایی شناس سوال نمایید.

  • اگر کودک سمعک استفاده نکند چه می شود؟

تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی دارای اهمیت بالایی در کودکان است زیرا تاثیرات عمیقی بر روند رشد گفتار و زبان کودک خواهد داشت. کم شنوایی درمان نشده می تواند باعث تاخیر زیاد در تکامل زبان، انزوای کودک، جلوگیری از پیشرفت تحصیلی و مشکلات عدیده ای در آینده شود. هر چه کم شنوایی زودتر تشخیص داده شده و سمعک سریعتر مورد استفاده قرار گیرد، این تاثیرات منفی کمتر خواهند بود. اگر در مورد وضعیت شنوایی کودک خود شک دارید بهتر است هر چه سریعتر برای تشخیص و درمان به شنوایی شناس مراجعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۱۱ رای

۲ دیدگاه

    • سلام دوست عزیز وقت بخیر.
      هر شخص شرایط متفاوتی دارد. توصیه میتن ابتدا فرزند خود را نزد پزشک شنوایی شناس برده و بعد از معاینه دقیق، اقدام به استفاده از سمعک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *