سمعک، از اولین مدل‌های حجیم پشت گوش در دهه ۱۹۶۰ راه طولانی را پیموده‌اند. سمعک‌های کوچک امروزی، راحت هستند و از نظر اندازه، رنگ، ویژگی‌های خاص و نحوه قرار گرفتن در گوش‌های افراد، متفاوت عمل می‌کنند. آنها پیش از این، با فناوری آنالوگ کار می‌کردند، با تولید اولین سمعک دیجیتال جدیدترین نسل سمعک‌ نامرئی، اکنون هوشمندتر و کوچک‌تر از همیشه بوده و به شما امکان می‌ دهد صداهای اطراف خود را بیشتر بشنوید، در حالی که دستگاه به سختی در گوش یا اطراف گوش شما قابل توجه است.

معرفی سمعک نامرئی

سمعک نامرئی، یکی از جدیدترین انواع سمعک است که در تجویز سمعک است که به صورت کامل، در داخل مجرای گوش واقع می‌شود و توجه اطرافیان را به خود جلب نخواهد کرد. در واقع، این نوع از سمعک، غیر قابل مشاهده بوده و همین امر، آن را محبوب کرده است. البته درک این نکته مهم است که سمعک شما نمی تواند شنوایی شما را به طور کامل برگرداند. اما با استفاده از آن، به صداها و اینکه از کجا می آیند، بیشتر آگاه می شوید. هنگامی که برای اولین بار سمعک  خود را دریافت می کنید، صبور باشید. این احتمال وجود دارد تا مدت زمانی برای عادت به آنها نیاز باشد.

 زمانی را برای یادگیری نحوه عملکرد سمعک خود اختصاص دهید و اصرار بر یک تناسب خوب داشته باشید. برای جلوگیری از مشکلاتی مانند درد و ناراحتی،صداهایی شبیه اکو از صدای شما، بازخورد یا صدای سوت، صدای زمینه و وزوز کردن با استفاده از تلفن همراه، لازم است که ابتدا کاملا، روش کار با سمعک‌ها  را بیاموزید.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

سمعک نامرئی
بررسی سمعک نامرئی

مزایا سمعک نامرئی

سمعک‌های نامرئی، همانطور که قبلاً حدس زده‌اید، به معنای واقعی کلمه نامرئی نیستند. با این حال، اندازه فوق‌العاده کوچک، به آنها اجازه می‌دهد تا در عمق گوش شما قرار گرفته تا هیچ ‌کس متوجه نشود که سمعک استفاده می‌کنید، مگر اینکه خودتان بگویید. از آنجایی که این سمعک‌های فشرده به خوبی در گوش شما قرار می‌گیرند، گاهی اوقات به آنها سمعک داخل گوشی نیز می‌گویند. علاوه بر مزیت بیان شده، دلایل زیادی برای دوست داشتن سمعک های نامرئی وجود دارد:

  • حداقل نگهداری مورد نیاز: شما می‌توانید این نوع از سمعک را ۲۴ ساعت از شبانه روز و ماه‌ها در یک زمان استفاده کنید.
  • نحوه قرارگیری مناسب: می‌توانید در طول فعالیت‌های روزمره مانند خواب یا دوش گرفتن از این سمعک استفاده نمایید و قرارگیری آنها، با عینک یا تلفن همراه تداخل نخواهند کرد.
  • راحتی: وقتی سمعک به درستی نصب شود، به طور کامل و راحت در داخل کانال گوش شما قرار می‌گیرد که راحتی بالایی را فراهم خواهد کرد.
  • وضوح: می توانید با سمعک های نامرئی از کیفیت صدای طبیعی لذت ببرید.
  • فناوری: مانند یک سمعک هوشمند و به لطف قابلیت بی‌سیم آنها، می‌توانید سمعک خود را به تلفن همراه و سایر دستگاه‌ها متصل کنید.

ویژگی سمعک نامرئی

سمعک‌های نامرئی دارای دو ویژگی اساسی هستند که به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

زیبایی شناسی

برای اکثر افراد، این بزرگترین مزیت استفاده از این نوع از سمعک است.  آنها کاملاً در داخل کانال گوش قرار می‌گیرند و فاقد لوله، سیم یا اجزای حجیم هستند. در بهترین حالت، ممکن است کسی متوجه شود که شما یکی از آن‌ها را پوشیده‌اید و تصور کند که این هدفون یا چیزی شبیه به آن است.

صدای طبیعی از سمعک های نامرئی

به دلیل موقعیت در داخل گوش سمعک، صدا به جای دریافت از طریق یک دستگاه خارجی و انتقال از طریق لوله، قبل از رسیدن به سمعک از طریق کانال گوش عبور می‌کند. در حقیقت می‌توان گفت که سمعک‌های نامرئی از برند هایی مانند سمعک سوئیسی یک انتخاب عالی برای هر کسی است که می‌خواهد دستگاه خود را از چشمان کنجکاو، دور نگه دارد. آنها دارای اندازه‌ای کوچک و کاربری راحتی هستند که همین امر، باعث می‌شود که در مقایسه با دیگر انواع سمعک، گران باشند. ضمن آنکه سمعک نامرئی، برای کم شنوایی شدید مناسب نیست.

اینفوگرافیک انواع سمعک
انواع سمعک نامرئی

انواع سمعک نامرئی

سمعک‌های نامرئی در کانال (IIC) همان چیزی است که مردم معمولاً هنگام گفتن این نوع از سمعک، به آن اشاره می‌کنند. در حالت کلی، سمعک‌ها در دو دسته بندی کلی خارج از گوش و داخل گوش قرار می‌گیرند که هر دو نوع، سمعک کوچکی هستند که تا حد امکان محتاطانه طراحی شده‌اند. با پیشرفت فناوری‌های شنوایی، دستگاه‌‌ها نیز بهبود یافته و حتی سمعک‌‌های کوچکی که در خارج از گوش قرار می‌گیرند، به سختی قابل توجه هستند. این را نیز باید اشاره کنیم که سمعک‌ها را به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم می‌کنند.

سمعک‌های آنالوگ جهت تبدیل امواج صوتی به سیگنال‌های الکتریکی اقدام کرده و همین امر باعث بلند تر شدن صدا خواهد شد. آنها به طور معمول ارزان‌تر بوده و دارای کنترل‌های ساده صدا هستند. سمعک‌های دیجیتال امواج صوتی را به کدهای عددی مشابه کدهای کامپیوتری تبدیل می‌کنند و سپس آنها را تقویت می‌نمایند. این کد در سمعک، اطلاعاتی در خصوص جهت صدا و میزان حجم آن را ارائه خواهد کرد. این می‌تواند تنظیم صدا را مطابق با نیاز شما، ساده تر نماید.

سمعک داخل گوش و پشت گوش

اکثر سمعک‌ها، به طور خودکار تنظیم می‌شوند. این نکته را نیز باید در نظر گرفت که با وجود بالاتر بودن هزینه انواع سمعک آنالوگ، آنها می‌توانند عملکرد بهتری را در نتایج، داشته باشند.

سمعک Receiver-in-Ear (RIE)

سمعک های RIE  یکی از محبوب ترین سمعک‌هایی هستند که به دلیل اندازه کوچک، بیرون گوش قرار می‌گیرند. سمعک RIE از یک محفظه کوچک تشکیل شده است که پشت گوش قرار گرفته و تمام اجزای الکترونیکی سمعک به جز گیرنده را در خود جای می‌دهد. در این نوع، یک لوله، صدا را به گیرنده‌ای که در کانال گوش قرار دارد منتقل می‌کند. این نوع از سمعک، ممکن است راه حلی برای کسانی باشد که خواهان یک سمعک کوچک هستند که خارج از گوش قرار گیرد. سمعک‌های RIE مشابه سمعک‌های BTE هستند، اما کوچکتر می‌باشند. زیرا گیرنده به جای محفظه در گوش قرار می‌گیرد.

سمعک نامرئی
اندازه کوچک سمعک نامرئی

سمعک RIC

در مقایسه با سمعک نامرئی، سمعک RIC و گیرنده در گوش (RITE) هر دو دارای یک جزء پشت گوش هستند که با یک سیم کوچک به گیرنده‌ای در گوش یا کانال گوش متصل می‌شود. اینها به صداهای با فرکانس پایین اجازه می‌دهد تا به طور طبیعی وارد گوش شوند و صداهای با فرکانس بالا از طریق سمعک  تقویت شوند. RIC و RITE ممکن است انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به کم شنوایی خفیف تا عمیق باشد.

سمعک پشت گوش (BTE)

سمعک پشت گوش BTE ، سمعک‌های کوچکی هستند که می‌توانید در خارج از گوش خود استفاده می‌کنید. در این نوع از سمعک، یک لوله کوچک صدا را به داخل کانال گوش شما هدایت می‌کند. سمعک های BTE بیشترین تقویت را ارائه می‌دهند و این نوع سمعک یک راه حلی مناسب برای درمان کم شنوایی می‌باشد. این نوع از سمعک، گوش را نمی‌بندند و تجربه صدای طبیعی‌تری را به شما می‌دهند. سمعک‌های پشت گوش (BTE) در یک جعبه پلاستیکی سخت پشت گوش شما قرار می‌گیرند. یک قالب پلاستیکی گوش در داخل گوش خارجی قرار می‌گیرد و صدا را به گوش هدایت می‌کند.

در انواع سمعک، نوع متفاوتی که Mini BTE نامیده می‌شود، کاملاً پشت گوش شما قرار می‌گیرد و یک لوله باریک به داخل کانال گوش شما می‌رود. این به جلوگیری از تجمع جرم گوش کمک می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که صدای شما واضح است. BTE ها می‌توانند برای کم شنوایی خفیف تا شدید کار کنند، اما برای همه مناسب نیست.

قیمت و خرید سمعک نامرئی

هنگام انتخاب سمعک نامرئی در ارزیابی شنوایی، مهم است که نوع خاص کم شنوایی خود و محیط‌هایی که بیشتر وقت خود را در آن می‌گذرانید در نظر بگیرید. برای مثال، اگر در محیط‌های پر سر و صدا و پیچیده مانند رستوران‌های پر سر و صدا، رویدادهای ورزشی یا کنسرت‌ها وقت می‌گذرانید، ممکن است سمعک‌های کوچکی بخواهید که دارای قابلیت کاهش نویز دیجیتال برای به حداقل رساندن صداهای پس ‌زمینه هستند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

یا اگر بیشتر وقت خود را در خانه یا در محیط‌های ساکت سپری می‌کنید، ممکن است دستگاه شنوایی را ترجیح دهید که پردازش سیگنال پیشرفته‌ای برای افزایش وضوح گفتار دارد. می‌توانید برای خرید سمعک‌، از یک متخصص، مشورت‌های لازم را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که اگر در هر دو گوش کم شنوایی دارید، بهتر است از دو سمعک استفاده کنید. قیمت انواع سمعک‌های نامرئی را از کارشناسان دانیال کلینیک بخواهید.

سمعک نامرئی
سمعک نامرئی مناسب هر شخص

سمعک نامرئی مناسب چه کسانی است؟

کم شنوایی می‌تواند تأثیر زیادی بر زندگی شما داشته باشد، از آن جمله می‌توان به از کار افتادگی یا تاثیر منفی بر روابط و رفاه عاطفی شما اشاره کرد. سمعک‌ها می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، به‌ویژه اگر سمعکی مناسب را انتخاب کنید و برای تطبیق با آنها کمک بگیرید. سمعک یک وسیله الکترونیکی با باتری است که برای بهبود شنوایی شما طراحی شده است. آنها به اندازه‌ای کوچک هستند که در داخل یا پشت گوش شما واقع می‌شوند تا برخی صداها را بلندتر کنند.

هنگامی که در محیطی شلوغ هستید، این دستگاه‌های کمک شنوایی با قابلیت‌های منحصر به فرد خود  می‌توانند به شما کمک کنند تا صدای اطراف را به خوبی بشنوید. در این ابزارهای کارآمد، یک میکروفون صدای اطراف شما را می‌گیرد، تقویت کننده صدا را بلندتر می‌کند و در نهایت، یک گیرنده این صداهای تقویت شده را به گوش شما می‌فرستد. اما باید در نظر داشت که همه افراد مبتلا به کم شنوایی، نمی‌توانند از سمعک بهره‌مند شوند. اما تنها ۱ نفر از هر ۵ نفری که می‌تواند بهبود یابد آنها را استفاده می‌کنند. بیشتر اوقات، تجویز سمعک‌های نامرئی برای افرادی است که در گوش داخلی خود یا عصبی که گوش را به مغز متصل می‌کند، آسیب می‌بینند.

آسیب می‌تواند ناشی از بیماری، سالخوردگی، سروصداهای بلند و داروها باشد. کم شنوایی که به دلیل مشکلات کانال گوش، پارگی پرده گوش یا گوش میانی ایجاد می‌شود، کم شنوایی رسانایی نامیده می‌شود. اغلب اوقات، جراحی یا سایر کمک‌های پزشکی می‌تواند آن را بهتر کند. اما این گزینه‌ها برای همه مناسب نیستند. اگر مجرای گوش باز و گوش خارجی نسبتاً طبیعی دارید، سمعک نامرئی ممکن است کمک کند.

تهیه سمعک نامرئی

با پیشرفت فناوری شنوایی، سمعک‌های نامرئی مانند سمعک دانمارکی به طور فزاینده‌ای محبوب می‌شوند. اگرچه هنوز توانایی‌های فنی دستگاه‌‌های بزرگ‌ تر را ندارند، اما این دستگاه‌‌های کوچک در کمک به کاربران برای غلبه بر کم شنوایی خفیف تا متوسط مؤثر هستند. تعدادی از انواع سمعک، از برندهای برتر موجود شامل  Lyric از Phonak است که برای ماندن در گوش تا سه ماه بدون حذف طراحی شده است. Titanium از Phonak یکی دیگر از سمعک‌های کوچک با فناوری‌های فراوان است که در اندازه‌های کوچک ساخته شده‌اند.

شماره‌های تماس جهت رزرو نوبت و مشاوره رایگان: ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱

انتخاب بهترین برندهای سمعک

برند Starkey نیز یک گزینه عالی در سمعک Synergy Soundlens IQ خود ارائه می‌دهد. این در حالی است که زیمنس، Silk Primax تازه منتشر شده را دارد که یک گزینه بی‌سیم است. این تنوع بالا در  انواع این سمعک‌ها، می‌تواند به شما کمک کند تا متناسب با میزان مساله شنوایی خود، بهترین آن‌ها را انتخاب کرده و از شنیدن صداهای طبیعی اطراف خود، لذت ببرید.

این را نیز باید افزود که برخی از افراد بدون گوش خارجی یا مجرای گوش متولد می‌شوند، به این معنی که نمی‌توانند از سمعک معمولی استفاده کنند. در عوض، آنها ممکن است بتوانند از وسیله‌ای استفاده کنند که صدا را از طریق استخوان جمجمه به گوش داخلی می‌فرستد. در صورتی که برای انتخاب بهترین سمعک و خرید سمعک به کمک نیاز دارید، می‌توانید با مشاوران کلینیک گوش تهران دانیال کلینیک، در ارتباط باشید.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال

منبع: Forbes health

سوالات متداول

سمعک نامرئی مناسب چه کسی است ؟

  • با توجه به نوع و شدت کم شنوایی و ناشنوایی افراد سمعک های نامرئی میتواند مناسب هر کسی باشد

آیا سمعک نامرئی ضد آب است ؟

  • قالب ضد آب یکی از ویژگی های سمعک ها است که ممکن است در این نوع سمعک ها نیز وجود داشته باشد

قیمت سمعک نامرئی چقدر است ؟

  • قیمت سمعک نامرئی به نوع قالب و فن آوری های آن بستگی دارد می توانید با کارشسناسان دانیال تماس بگیرید و اخرین قیمت را دریافت کنید

۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *